POLİTİKA - 02 Ekim 2025 Perşembe 13:10

Özköse’den Gazze’ye destek açıklaması

A
A
A
Özköse’den Gazze’ye destek açıklaması

Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Sumud filosuna destek verdiklerini, bu cesur çabayı gönülden desteklediklerini söyledi.


Ahmet Özköse yaptığı açıklamada, insanlık onurunu ve insani yardımı esas alan her girişimin yanında olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:


"Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Sumud filosunun yanındayız ve bu cesur çabayı gönülden destekliyoruz. Uluslararası hukukun gereği olarak, yardım gemilerine yönelik her türlü hukuksuz engellemenin karşısında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz. Türk ve yabancı gönüllülerin can güvenliği bizim için önceliklidir."


Açıklamasında, uluslararası kurum ve kuruluşlara da çağrıda bulunan Özköse, "Türk vatandaşlarımızın ve tüm gönüllülerin derhal serbest bırakılması ve insani yardımların engellenmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için ilgili uluslararası kurum ve kuruluşları acilen harekete geçmeye davet ediyoruz" diye konuştu.



Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Valisi Hatipoğlu: "Doludan dolayı 95 ihbar aldık" Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "İl merkezimizde akşam saatlerinde başlayan doludan mütevellit 95 civarında ihbar 112 Acil Çağrı Merkezimize intikal etmiştir" dedi. Elazığ’da etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Vali Numan Hatipoğlu, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) ilgili kurum müdürleri ile durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Vali Hatipoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "İlimizde saat 13.40 civarında Koruk köyü civarında başlayan dolu ve akabinde akşam il merkezimizde de yağışlar dolu şeklinde görülmüştür. Koruk civarında görülen doludan etkilenen Koruk, Pirinçci, Balıbey, Muratçık, Hıdırbaba, Alatarla, Altınkuşak, Alaca, Dambüyük ve Esenkent köylerimizdir. Bu köylerimizde bağ, arpa, mercimek, nohut, badem ve ceviz alanlarında hasar tespit çalışmalarımız devam edecektir. Çiftçilerimize, üreticilerimize, etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yine il merkezimizde akşam saatlerinde başlayan doludan mütevellit 95 civarında ihbar 112 Acil Çağrı Merkezimize intikal etmiştir. Bunların bir kısmı bodrumlara suların dolması ve mahsur kalma şeklindedir. Bunların tamamına ekiplerimizce müdahale edilmektedir. İlimizde akşam saatlerindeki yağış miktarı ise yaklaşık olarak metrekareye 21.2’dir. Tekrar vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.