KÜLTÜR SANAT - 12 Kasım 2025 Çarşamba 10:33

Tarihi Ansır Mağaraları korku mağarasına dönüştü

A
A
A
Tarihi Ansır Mağaraları korku mağarasına dönüştü

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde bulunan Ansır Mağaraları’nda 6 Şubat 2023 depremleri sonrası kopan devasa kaya parçaları ve zaman zaman duyulan sesler vatandaşları tedirgin ediyor.


Yazıhan ilçesinde bulunan ve milattan önce 7’nci yüzyıla dayandığı değerlendirilen Roma ve Hitit döneminden izler taşıyan Buzluk Mahallesi’ndeki mağaralarda depremden sonra büyük kayaların kopması sonucu yol kapanırken, bölgede halen kaya düşmelerinin zaman zaman devam ettiği belirtildi. Bölge sakinleri depremler öncesi turizme kazandırılması için çalışma yürütülen mağaraların bugün "korku noktasına" dönüştüğünü kaydederken, mağaralarda oluşan risk nedeniyle bölgeye gitmeye çekindiklerini ifade etti.


Depremlerde evlerinin yıkılmasından daha çok mağaralarda kopan kayalardan endişe duyduklarını ifade eden bölge sakinlerinden Nihat Kızılkaya ile Ahmet Faruk Kızılkaya, "Depremde adeta mahşeri yaşadık. Devasa kayalar yolları kapattı. Şimdi bile zaman zaman kaya parçaları kopuyor. Bu nedenle bölgeye gitmeye korkuyoruz" diye konuştu.



Tarihi Ansır Mağaraları korku mağarasına dönüştü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Köyceğizli öğrencilerden yürek ısıtan yardım Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrenciler Filistinli kardeşlerine anlamlı, yürek ısıtan yardımda bulundu. Köyceğiz İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri harçlıklarını Filistinli kardeşleriyle paylaştı. Okul öğrencilerinden Ahmet Demir isimli öğrencinin ilk adımı atarak başlattığı yardım kampanyasına İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarıyla destek vererek Filistinli kardeşleri için 7 bin 250 TL yardım topladı. Öğrenciler; Okul Müdürleri Uğur Arslan ve arkadaşlarıyla birlikte Köyceğiz İlçe Müftülüğünü ziyaret edip biriktirdikleri harçlıklarını Filistinli kardeşlerine ulaştırılması için Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Köyceğiz Şubesine yatırdı. Öğrencileri ağırlayan İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, duyarlı ve anlamlı davranışlarından dolayı kendilerini kutladığını belirterek, "Geleceğimizin teminatı, koca yürekli öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hem aileleri ve hem de kendileri mazlum kardeşlerini yalnız bırakmadılar, destek oluyorlar. Dünyanın gözü önünde bir vahşet yaşanıyor bu vahşete koca yürekli gençlerimiz duyarsız kalmamışlar. Okulda öğrenciler kendi aralarında biriktirdikleri 7 bin 250 TL’yi temsili üç öğrencimiz getirerek TDV Köyceğiz Şubemize teslim ettiler. Vakfımız inşallah bu yardımları Gazze’ye bir an önce ulaştıracaktır. Oradaki insanlarımızın yarasına bir nebzede olsun merhem olurlar. Cenabıhak yapmış olduğunuz hayırları kabul eylesin" dedi.