POLİTİKA - 30 Ağustos 2025 Cumartesi 13:40

Yeşilyurt’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla kutlandı

A
A
A
Yeşilyurt’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla kutlandı

Yeşilyurt Belediyesi tarafından 100.Yıl Kent Park’ta düzenlenen ‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Zafer Bayramı kutlamaları coşkuyla geçerken, vatandaşlar zafer bayramının sevincini hep birlikte yaşadı. Renkli görüntülerin hâkim olduğu etkinliklere 7’den 70’e çok sayıda vatandaş büyük ilgi gösterdi.


Yeşilyurt İlçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku dolu bir etkinlikle kutlandı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in ev sahipliğinde 100.Yıl Kent Park’ta ‘Yaz Seninle Güzel’ sloganıyla düzenlenen ‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Zafer Bayramı kutlamaları, renkli ve keyif dolu anlara sahne oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler kapsamında çocuklar için özel aktiviteler, animasyon ve sihirbazlık gösterileri, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlendi. Çocuklar, etkinlikler sırasında gönüllerince eğlenip, unutulmaz anlar yaşadılar.



Türk bayraklarıyla muhteşem manzara


Yeşilyurt Belediyesi tarafından dağıtılan Türk bayraklarıyla donatılan etkinlik alanında oluşan muhteşem manzara, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu ve ruhunu en güzel şekilde yansıttı. Zafer Bayramı’nın ruhuna uygun bir atmosferde gerçekleşen etkinlikleri takip eden vatandaşların, Türk bayraklarıyla yapılan gösteri sırasında duygusal anlar yaşadıkları gözlendi.


Etkinlikler kapsamında sahne alarak birbirinden özel eserlerini katılımcılarla paylaşan ses sanatçıları Büşranur Yiğit, Emine Akın, Arda Alpaslan ve Sena Altıntop Göksu, verdikleri konserle vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı. Sanatçılar, Türk müziğinin sevilen eserlerini seslendirirken, izleyiciler de şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.



"Zafer Bayramı’nın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz"


Zafer Bayramı’nın coşkusunun hâkim olduğu etkinliklere katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 30 Ağustos’un Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olduğunu vurgulayarak, alanda bulunanlara hitaben yaptığı konuşmada; "Bu anlamlı günde siz değerli hemşerilerimizle bir arada olmaktan gurur duyuyoruz. Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük yolundaki en büyük adımlarından biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın onurunu yaşıyoruz" dedi.



30 Ağustos 1922 tarihinin sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda bir milletin geleceğini yeniden yazdığı, küllerinden doğduğu gün olduğuna dikkat çeken Başkan Geçit, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Taarruz Zaferi, Anadolu topraklarında ilelebet sürecek bir bağımsızlık meşalesini yakmıştır. Bugün bizler, bu zaferin mirasçıları olarak bir aradayız. Birlikte yaşıyor, birlikte üretiyor ve geleceğimizi yine birlikte inşa ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak, bu gözünü kırpmadan vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sayesindedir. Belediye olarak, milli bayramlarımızı sadece bir kutlama değil, aynı zamanda tarihimize sahip çıkma, geleceğe umutla bakma vesilesi olarak görüyoruz. Bu nedenle bugün düzenlediğimiz etkinliklerle çocuklarımızın tarihini bilmesini, gençlerimizin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmesini hedefliyoruz. 100.Yıl Kent Parkımızda ortaya çıkan bu birliktelik tablosu hepimizi gururlandırmıştır. Ellerde şanlı bayrağımız, yüreklerimizde vatan sevgisi bizim sarsılmaz gücümüzdür. Bu vesileyle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; siz değerli hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.



"Şehrimizin normalleşme sürecine katkı sunuyoruz"


‘Yaz Seninle Güzel’ temalı ‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ etkinlikleriyle şehrin normalleşme sürecine destek verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, milli bayramları sadece bir kutlama değil, aynı zamanda şanlı tarihe sahip çıkma, geleceğe umutla bakma vesilesi olarak gördüklerini ifade ederken, düzenledikleri etkinliklerle; çocukların tarihini bilmesini, gençlerin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmesini hedeflediklerine dikkat çekti.


Başkan Geçit’in konuşmasından sonra devam eden etkinliklere katılarak güzel ve keyif dolu bir akşam yaşayan vatandaşlar ve çocuklar, Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundular.



Yeşilyurt’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla kutlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Kadın sağlığında kritik mesaj: Tek belirtiyle kanser kararı verilmez Kadınlarda görülebilen bazı jinekolojik kanserlerde erken farkındalığın önemine değinen Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı, tek bir belirtiyle kanser tanısı konulmasının doğru olmadığı, her bireyin durumu, tıbbi öyküsü ve muayene keşifleriyle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Özel Adatıp Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Camuzcuoğlu, kadınlarda görülebilen bazı jinekolojik kanserlerde erken farkındalığın önemine değindi. Camuzcuoğlu, bu hastalıkların her zaman belirgin bir şikayetle başlamayabileceğini belirterek, "Bazı kadınlarda hiçbir belirti olmazken, diğerlerinde çok hafif ve belirsiz şikayetler görülebilir. Bu sebeple kişinin kendi döngüsünü ve vücudunu takip etmesi önemlidir" dedi. "Tek bir belirtiyle kesin netice çıkarmak doğru değildir" Adet dışı kanama, cinsel ilişki sonrası kanama veya ağrı, pelvik bölgede uzun süreli rahatsızlık, karında şişlik veya baskı hissi, açıklanamayan kilo kaybı, gibi keşifler her zaman kanserle ilişkili olmadığını belirten Prof. Dr. Camuzcuoğlu, "Tek bir belirtiyle kesin netice çıkarmak doğru değildir. Her bireyin durumu, tıbbi öyküsü ve muayene keşifleriyle birlikte değerlendirilmelidir. Her kadının risk faktörü ve sağlık geçmişi farklıdır. Bu sebeple değerlendirme süreci kişiye özel yapılmalıdır" diye konuştu.
Konya Karısını 22 bıçak darbesiyle öldüren zanlı, "Kolumda Ebru yazıyor" diye kendini savundu Konya’da özel ders vermeye gittiği sitenin önünde boşanma aşamasındaki öğretmen karısını öldüren zanlı, indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Yargılandığı davada son sözü sorulan katil zanlısı, "Bana iftira atıyorlar hatta kolumda ’Ebru’ yazıyor. Başında ve sonunda sonsuzluk işareti var. Kayınvalidem yüzünden yuvamız bozuldu" diye kendini savundu. Olay, 25 Ekim saat 18.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Havzan Mahallesi Ebussuud Efendi Caddesi’nde bulunan bir sitede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Abdullah Küçüktaşdemir (47), boşanma aşamasındaki eşi özel bir eğitim kurumunda öğretmen olan Ebru Küçüktaşdemir’i (45) özel ders vereceği site önüne kadar takip etti. Burada ikili arasında çıkan tartışmada Abdullah Küçüktaşdemir, yanında bulunan bıçakla Ebru Küçüktaşdemir’i vücudunun çeşitli yerlerinden 22 bıçak darbesiyle yaraladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri şüpheliyi etkisiz hale getirirken, olayda ağır yaralanan kadın ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Meram Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Gözaltına alınan zanlı koca, ifadesinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konya’yı terk et mesajı atmış Konya Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmasını tamamlarken, tutuklu olan zanlı hakkında ’kadına karşı tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede katil zanlısı kocanın eğitim fakültesindeki eğitimini yarıda bırakmasına rağmen, yıllardır özel dershanede Türkçe öğretmenliği yaptığı belirtildi. Zanlının telefonunda yapılan inceleme sonrası olay günü Ebru Küçüktaşdemir’e, "Cezaevinden başka yer mi var, bugün bu iş bitecek. Bende her şey bitti. Aklın varsa Konya’yı terk et" şeklinde tehdit mesajları attığı ortaya çıkarken, olaydan yaklaşık 6 saat önce "Av bıçağı Konya" gibi aramalar yaptığı da iddianamede yer aldı. "Bana iftira atıyorlar, kolumda ’Ebru’ yazıyor" Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’eşe karşı tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla dava açılan Abdullah Küçüktaşdemir’in yargılanmasında karar duruşması görüldü. Zanlı koca duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mahkeme heyetince son olarak söylemek istedikleri sorulan katil zanlısı, "Ben para pul düşkünü değilim, bana iftira atıyorlar. Kolumda ’Ebru’ yazıyor başında ve sonunda sonsuzluk işareti var. Ben eşimi sonsuzluğa göndermedim. Eşimin annesi yüzünden, yuvamız yıkıldı" diye konuştu. Mahkeme heyeti, Abdullah Küçüktaşdemir’e ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.