KÜLTÜR SANAT - 08 Eylül 2025 Pazartesi 11:43

Yeşilyurt’ta açık hava etkinlikleri yoğun ilgi gördü

A
A
A
Yeşilyurt’ta açık hava etkinlikleri yoğun ilgi gördü

Yeşilyurt Belediyesi tarafından bu yaz ilçede düzenlenen "Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları" etkinlikleri, Rabia Parkı’nda gerçekleştirilen final programıyla tamamlandı.


Vatandaşların sosyalleşmesini sağlamak, toplumsal dayanışmayı güçlendirmek ve ilçeye canlılık kazandırmak amacıyla her hafta farklı bir mahallede düzenlenen etkinlikler, Malatya halkından yoğun ilgi gördü. Açık hava konserleri, tiyatro gösterileri, çocuk etkinlikleri ve kültürel programlarla dolu dolu geçen yaz akşamları, her yaştan vatandaşın keyifli vakit geçirmesine imkan sundu.


Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinlikler, ilçeye farklı bir atmosfer kazandırdı. Malatya’nın tanınmış sanatçılarının sahne aldığı konserler, animasyon ve sihirbazlık gösterileri ile çocuklara yönelik sportif ve sosyal aktiviteler, programın en dikkat çeken bölümleri arasında yer aldı.


Final programında çocuklar şişme balon alanı ve çeşitli gösterilerle eğlenirken, sahne alan sanatçılar vatandaşlara halaylarla dolu coşkulu bir akşam yaşattı. Etkinlikler, ailelerin, gençlerin ve çocukların yoğun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.


Başkan Geçit, etkinliklerin hem sosyal dayanışmayı güçlendirdiğini hem de çocukların sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sunduğunu belirterek, "Yaz boyunca ilçemizin meydanlarını, parklarını, sokaklarını müzikle, sanatla, tiyatroyla, sporla, kahkahalarla ve dostlukla doldurduk. Yaz akşamları boyunca gördük ki, birlikte eğlenmek, paylaşmak ve kaynaşmak, bizi daha güçlü ve mutlu kılıyor. İlçemiz sadece fiziksel yatırımlarla değil bu tür sosyal etkinliklerle topyekûn gelişiyor. Katılım gösteren tüm vatandaşlarımıza, sanatçılarımıza ve emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Yeşilyurt’ta açık hava etkinlikleri yoğun ilgi gördü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: "Böyle duyarlı oyuncu grubu ile çalıştığım için çok şanslı hissediyorum" Vanspor FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, İstanbulspor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, oyuncularının performansından memnun olduğunu ve artık kendi taktiğiyle sahaya çıkan bir takım olduğunu söyledi. Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Vanspor, FK, deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Vanspor FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün annesi vefat eden İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’na baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Korkmaz, "Maç özelinde çok fazla konuşmak istemiyorum. İstanbulspor benim için özel bir camia. Futbol açısından bakarsak iki haftadır geliştirdiğimiz bir oyun var. Geçen hafta oynadığımız Ümraniyespor maçının mantıksal galibiydik. Fakat maç sonunda istenmeyen bir sonuç oldu. Bu oyunu analiz ederek bu hafta maçın geneline nasıl yayacağımız üzerine çalıştık. Bugün 90 dakika bu şekilde oynadık. Bundan sonraki süreçte de Vanspor kendi taktiği ile maçlara hazırlanacak ve o şekilde sahaya çıkacaktır. Sakatlık sıkıntımız var. Eldeki oyuncularımızdan yararlanmaya çalışıyoruz. Oyucularım burada ortaya çok büyük karakter koyuyor. Böyle duyarlı oyuncu grubu ile çalıştığım için çok şanslı hissediyorum" diye konuştu. "Maça gelen tüm Vanlılar, yanında en az bir kişi daha getirsin" İç sahada oynanan maçlara taraftarları davet eden Osman Zeki Korkmaz, "Devreyi olabildiğince iyi bir yerde bitirmemiz gerekiyor. En az geçen haftadaki atmosfer gibi bir atmosfer yakalamamız gerekiyor stadyumumuzda. Ben de arkadaşlarımı maçımıza davet edeceğim. Maça gelen tüm Vanlılar da yanında en az bir kişi getirsin. Bir önce ikinci devrenin hazırlığını yapmamız gerekiyor. Kritik bir maç oynayacağız" şeklinde konuştu. İstanbulspor’a rakip olmanın duygusal yönüne değinen Korkmaz, "İstanbulspor benim eski takımım değil, ailem. Şu anda ülkenin köklü kulüplerinden bir tanesinin teknik direktörlüğünü yapıyorum. Benim de Türk futbolunun da yeni hikayelere ihtiyacı var" açıklamalarında bulundu.