GÜNDEM - 13 Ekim 2024 Pazar 11:36

Yeşilyurt’ta "Mayalı Ekşili Ekmek” yarışması büyük ilgi gördü

A
A
A
Yeşilyurt’ta "Mayalı Ekşili Ekmek” yarışması büyük ilgi gördü

Yeşilyurt Belediyesi’nin Çilesiz Semt Pazarında düzenlediği “Mayalı Ekşili Ekmek” yarışması, yöresel ürünlerin tanıtımı ve halkın yoğun katılımıyla festival havasında geçti. Kadiruşağı Mahallesi’nden katılan kadınlar yarışmada birinciliği elde ederken, Tepeköy Mahallesi ikinci, Cafana Mahallesi ise üçüncü oldu.


Yeşilyurt’un zengin yemek mutfağındaki özel lezzetler arasında yerini alan mayalı ekşili ekmeğin tanıtımına destek vermek amacıyla Yeşilyurt Belediyesi tarafından Çilesiz Semt Pazarında düzenlenen ‘Mayalı Ekşili Ekmek’ Yarışmasını Kadiruşağı Mahallesinden katılan kadınlar kazandı. Yarışmanın yanı sıra doğal ürünlerin tanıtıldığı yöresel ürünler stantlarına ise vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.



Etkinlik kapsamında sadece ekmek yarışması değil, aynı zamanda Yeşilyurt’un farklı mahallelerinden gelen kadınlar tarafından hazırlanan yöresel ve doğal ürünler de stantlarda sergilendi. Vatandaşlar, bu stantlara büyük ilgi göstererek hem ürünleri satın aldı hem de yöresel lezzetler hakkında bilgi aldı. Hünerli kadınlar, ürünlerinin satışından elde ettikleri gelirle ev bütçelerine katkı sağladı.



"Kadının eli değdiği her yer güzelleşir”


Etkinliğe ev sahipliği yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, yarışmanın 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlendiğini belirterek, “Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir ve anlam kazanır. Bugün düzenlediğimiz yarışma ve stantlar bunun en güzel örneği oldu. Yarışmaya katılan tüm kadın çiftçilerimizi canı gönülden kutluyorum” dedi.



Başkan Geçit, ayrıca, coğrafi işaret tescil belgesi almayı başaran “Mayalı Ekşili Ekmek”in tanıtımını yapmak ve bu kültürel değeri gelecek nesillere aktarmak için bu tür organizasyonları düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.



Ekmekler yarıştı, festival havası yaşandı


Yarışmaya katılan kadınlar, birbirinden lezzetli ekmekler hazırlayarak jüri heyetinin beğenisine sundu. Heyecan dolu anların yaşandığı yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Ayrıca, jüri heyetine de teşekkür plaketi sunuldu.


Yarışmanın ardından katılımcılar tarafından hazırlanan ekmekler, etkinliğe gelen davetlilere ikram edildi.



Yeşilyurt’ta "Mayalı Ekşili Ekmek” yarışması büyük ilgi gördü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TUSAŞ, Teknik Gezi XL’de 20 bin öğrenciyi ağırladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Teknik Gezi XL" programında Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 20 bin öğrenciye milli havacılık projelerini tanıttı. TUSAŞ, geleneksel hale getirdiği "Teknik Gezi XL" etkinliğini bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte, ilkokuldan üniversite seviyesine kadar yaklaşık 20 bin öğrenci TUSAŞ tesislerinde ağırlandı. Etkinliğe 74 şehirdeki 177 üniversite, bin 26 lise, 718 ortaokul ve 867 ilkokuldan başvuru yapıldığı bildirildi. İki gün süren programda öğrenciler, Türkiye’nin milli imkanlarla geliştirilen hava platformlarını yakından inceleme fırsatı buldu. Katılımcılar üretim hatlarını gezerken, ayrıca uçuş gösterileri, deneyim alanları, kariyer oturumları ve interaktif atölyelere katıldı. Etkinliğin ilk gününde ilkokul ve ortaokul öğrencileri ağırlandı. HÜRJET ve KAAN temalı gösteriler yoğun ilgi görürken, GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ile ANKA ve AKSUNGUR insansız hava araçlarının uçuş gösterileri gerçekleştirildi. Çocuklar ayrıca HÜRKUŞ deneyim alanında vakit geçirirken, KAAN’ı sanal gerçeklik teknolojisiyle deneyimledi ve HÜRJET 360 simülatöründe uçuş tecrübesi yaşadı. İkinci gün ise lise ve üniversite öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenlendi. HÜRJET ve GÖKBEY’in gerçekleştirdiği uçuş gösterileri izleyicilerden ilgi gördü. TUSAŞ insan kaynakları ekipleri tarafından kariyer fırsatları ve staj programlarına ilişkin bilgilendirme de yapıldı. Test pilotlarıyla söyleşi ve imza etkinlikleri gerçekleştirildi. Öte yandan, TUSAŞ’ın uzun dönem yetenek programlarından biri olan "SKY Experience Programı" kapsamında mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yürütülen programda bu yıl 600 adaydan 293’ünün başarıyla mezun olduğu belirtildi.