YEREL HABERLER - 14 Nisan 2012 Cumartesi 19:40

MİLLETVEKİLİ ÖZ, SOMA CHP`NİN YENİ YÖNETİMİNİ KUTLADI

A
A
A
MİLLETVEKİLİ ÖZ, SOMA CHP`NİN YENİ YÖNETİMİNİ KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, partisinin Soma İlçe Teşkilatı`nın yeni yönetimini tebrik etmek ve yeni yönetimle tanışmak için Soma`ya geldi. CHP İlçe Teşkilatı`nda partililerle bir araya gelen Öz, daha sonra Yağcıllı Beldesi`ni ziyaret etti.
Parti teşkilatında partililere seslenen Sakine Öz, "İlçe örgütleri bizi, biz de ilçe örgütlerini tetikliyoruz. CHP`li 3 milletvekilimizle birlikte hem ilçelerde, hem ilde, hem de bölgede çok yoğun olarak çalışıyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Çünkü ülkenin CHP`den başka umudu yok. Bütün umutlar CHP`ye bağlanmış durumda. Biz ülke yönetmeye alışık bir partiyiz. Kurulduğundan bu yana iktidar ya da muhalefet olmuş bir partiyiz" dedi.
Manisa`da en son yarın Merkez İlçe kongresini yapacaklarını hatırlatan Öz, "Bu kongrenin ardından Manisa`da en iyi örgütlenmeyi yapacağımızın müjdesini şimdiden veriyorum. Seçimlerimizi, kongrelerimizi, kurultaylarımızı bitirdikten sonra biz artık yerel seçimlerin hazırlıklarına tam olarak başlamış olacağız. CHP olarak iktidara yol almış bulunmaktayız. Hükümette bunun korkusunu yaşıyor, onun için telaş içersinde" diye konuştu.
CHP Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu ise, işçi kenti Soma`da sosyal demokrat bir parti olan CHP`nin belediye başkanlığını kazanma zamanının geldiğini, bunu başaracaklarını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalyalı hekimlerden Filistin için ‘Sessiz Yürüyüş’ Antalya’da sağlık çalışanları İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto ederek "Sessiz Yürüyüş" gerçekleştirdi. İsrail’in 7 Ekim’den buyana devam eden saldırılarında şu ana kadar 350 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Sivillerin son sığınak noktalarından birisi olan Refah’a da geçtiğimiz günlerde başlatılan saldırının ardından Hekimlerden Sessiz Yürüyüş İnisiyatifi bir kez daha Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Antalya’da da İsrail’i protesto etti. Muratpaşa Camii’nden başlayan, Türkçe ve İngilizce olarak ‘Ben doktorum, hedef değil’ yazılı dövizler taşıyan hekim ve sağlık çalışanları Kapalıyol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi boyunca sessiz bir şekilde yürüyüşlerini gerçekleştirdi. ‘Filistin açık hava hapishanesine döndü’ Yürüyüşün sonunda grup üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Doktor Kevser Erdoğan, İsrail’in yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal ve zulmün 7 Ekim’den bu yana katlanarak devam ettiğini belirterek, “7 aydır her gün, her dakika Gazze’ye bombalar yağıyor ve şehit haberleri geliyor. Gazze halkı ölümle, açlıkla, hastalıkla boğuşuyor. Adeta bir açık hava hapishanesi olan Filistin’in, dünya ile tek bağı olan Refah’ta da soykırımdan başka kelimeyle anlatılmayacak bir zulüm yaşanıyor” dedi. "Gazze, insani yardım bekliyor" İsrail’in Refah’a başlattığı saldırının ardından 1.3 milyon Filistinlinin Gazze’nin yerle bir edilmiş kuzey kesimlerine doğru ilerlemek zorunda kaldığının altını çizen Erdoğan, “Yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına, devletlere, sağlık ve yardım organizasyonlarına sesleniyoruz. Bombalardan kurtulabilen bir avuç mazluma acilen insani yardım ulaştırılmalıdır. Yaralı ve hastalar bir an önce tahliye edilmelidir. Dünyanın dört bir tarafında aynı hassasiyeti paylaştığımız nice hekim ve sağlık çalışanları adına bizler; her türlü göreve hazır olduğumuzu tekrar dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı. Yapılan açıklama bölgeden geçen yabancı turistlerin Gazze’ye dikkatini çekmek amacıyla bir kez de İngilizce olarak okundu.