YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 16:01

BAŞKAN ERGÜN `ÜLKÜCÜLER` BELGESELİNİ İZLEDİ

A
A
A
BAŞKAN ERGÜN `ÜLKÜCÜLER` BELGESELİNİ İZLEDİ

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ülkücü hareketin sinemaya taşınan ilk filmi ``˜Ülkücüler` isimli belgesel filmini, belediye meclis üyeleri ve Manisa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı yönetimi ile birlikte izledi.
Filmin konusu hakkında bilgi veren Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, ``1980 darbesi öncesi ülkücü hareket mücadelesini ve cezaevi güncelerini temel alan film, doğru bilinen yanlış tarihi gerçekleri, dönemin tanıklarının gözünden ve gerçeğe de sadık kalarak aktarma hedefinde olan belgesel türünde bir çalışma. Değerlerine sahip çıkma amacı güden ekip, vatan toprağı için kendi canını feda etmekten kaçınmayan ülkücü harekete ve bu akımda sembolleşen kişi ve kurumlara bu belgesel film ile teşekkür etme hedefi de taşıyor`` dedi.
"Ülkücüler" adlı belgesel film, ayrıca ülkücü camiayı buluşturma özelliğiyle de göze çarptı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Lütfü Türkan, Ercüment Gedikli ve ülkücü kanaat önderleri olarak bilinen Yusuf Ziya Arpacık, Ozan Arif, Yılmaz Durak, Mahir Damatlar, Yunus Meral gibi isimler filmde yer aldı. 12 Eylül 1980 öncesi Türkiye ile darbeden sonraki süreç hakkında bilgilerin verildiği film, 120 dakika sürdü. Manisa Hollywood sinemasında iki salonda birden gösterime giren film, büyük ilgi gördü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.