YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 11:10

SALİHLİ, ARAP FUARI`NDA TANITILDI

A
A
A
SALİHLİ, ARAP FUARI`NDA TANITILDI

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Bursa`da bu yıl birincisi düzenlenen Türk-Arap Fuarı`nda, ilçenin tanıtımını yaptı.
Salihli`nin turistik yerlerinin tanıtıldığı 3G teknolojili sanal tur, Arap katılımcıların yoğun ilgisini çekti. Bursa Valiliği ve Arap Turizm Örgütü (ATÖ) işbirliği ile düzenlenen ATCEX 2012 Fuarı, 300 stantta Türk ve Arap turizmcileri buluşturdu. 3 gün süren ve 20 ülkeden katılımcının yer aldığı Türk Arap buluşmasında, Salihli TSO da Zafer Kalkınma Ajansı`nın standında ilçenin turizm potansiyelini konuklara gösterdi. Fuarda en yoğun ilgiyi ise, Manisafx Dijital Kent Tanıtım Platformu`nun sanal tur imkanı sunan teknolojik ürünü çekti. Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse`nin de yer aldığı stantta, oda ile ilçenin tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımını, TSO tarafından görevlendirilen Salihli Turizm Derneği Başkanı Mustafa Uçar yaptı. Kütahya, Uşak, Manisa ve Afyon`u kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı`nın standını, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de ziyaret etti.
Salihli TSO Başkanı Ahmet Özbaş, ilçenin turizmde bir marka haline gelmesi için çalışma başlatan odanın eski başkanı Talat Zurnacı`nın izinden yürüdüklerini belirtti, ``Salihli`nin turizm alanındaki imajını pekiştirmek için, bizden önce bu konuda büyük emek sarf eden rahmetli Başkanımız Talat Zurnacı`nın izindeyiz. Tanıtım konusunda her türlü fırsatı değerlendiriyoruz. Fuarlara katılıp, açtığımız stantlarda ilçemizin tanıtımın en iyi şekilde yapıyoruz. Arap Fuarı`ndan umutluyuz. Arap yatırımcıları yöremize bekliyoruz`` dedi.
3D TEKNOLOJİSİ İLGİ ODAОI OLDU
Manisa standında yer alan elektronik donanımlarla tanıtım, Türk ve Arap katılımcılar ile yerli ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. 360 derece, 3D gözlüklerle bir köşede yürüme bandı üzerinde Sardes ören yeri, Artemis tapınağı sanal gezisi izlenirken; diğer köşede aynı sanal gezi helikopterle Bintepeler, Sardes ve Gölmarmara üzerinde yapılıyor. Sanal geziye katılanlara, araştırmacı ve yazar Mustafa Uçar tarafından bu turistik bölgeler hakkında bilgi verildi. Manisa`nın tüm tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin yer aldığı büyük ekran televizyonda da, dokunmatik sanal geziler gerçekleştirildi.
Zafer Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan çantalar içinde Manisa, Salihli ve termal turizm ile ilgili kitap, broşür, filmler ve Manisa Mesir Macunu, katılımcı yerli ve yabancı turizmcilere dağıtıldı.
Toplam 2 bin 800 metrekarelik alanda gerçekleştirilen fuarda, 300 stant yer aldı. 20 Arap ülkesi fuarda stant açarak, kendi ülkelerinin kültürel ve tabii zenginliklerini tanıttı. Fuarda ayrıca, Arap dünyası ile iş yapan birçok firmanın da standı yer aldı. Stantların, ülkelerin kültürüne göre tasarlanması dikkati çekti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de "dur" ihtarına uymayan otomobilin içinden 17 kişi çıktı Edirne’de polisin "dur" ihtarına uymayan Bulgar plakalı otomobilin içinden 14 düzensiz kaçak göçmen, kaçan sürücü ve yanındaki 2 kişiyle birlikte toplam 17 kişi çıktı. Edirne’de polis ekipleri CB 2356 TH Bulgar plakalı otomobili İstasyon Mahallesi Güney çevre yolunda durdurmak istedi. Şüpheli otomobilin daha önce de defalarca uygulama noktalarında polis ekiplerinin "dur" ikazında bulunmasına rağmen sürekli kaçtığı öğrenildi. Kaçan otomobil yaşanan kovalamaca sonucu trafik polislerinin ekip otosuna çarparak durduruldu. Durdurulan otomobilin sürücüsü ve yanında bulunan 2 kişi ise yaya olarak kaçarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri, otomobilin içinde aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 14 düzensiz kaçak göçmenin olduğunu tespit etti. Tıka basa adeta istiflenerek otomobilin içine doldurulan göçmenlerin halsiz olduğu ve ayağa kalkmakta zorluk yaşadıkları görüldü. Ayrıca, otomobilin bagajında Meriç Nehri üzerinden göçmenlerin geçiş yapması için de bot bulundu. Polisler, 1’i Iraklı, 6’sı Suriyeli ve 7’si Filistinli toplam 14 düzensiz kaçak göçmeni hastane kontrolünün ardından gerekli işlemlerini yapmak üzere emniyette götürdü. Öte yandan otomobilin içinde göçmenleri terk ederek kaçan sürücü ve 2 kişiyi bulmak için inceleme başlattı. Göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin adından ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edileceği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.