YEREL HABERLER - 26 Ekim 2016 Çarşamba 16:07

Manisa BBSK Batman hazırlıklarını sürdürdü

A
A
A
Manisa BBSK Batman hazırlıklarını sürdürdü

Spor Toto 3. Lig 2. Grupta Pazar günü kendi sahasında Batman Petrolspor’u konuk edecek olan Manisa Büyükşehir Belediyespor maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik Direktör Levent Eriş yönetiminde gerçekleştirilen çalışmada sakatlığı geçen Barış Ataş da takımla birlikte antrenmanda yer aldı. Antrenmanın ardından açıklamalarda bulunan Eriş, ligin daha başında olduklarını hatırlatarak, “Lig uzun bir maraton, 34 haftalık bir maraton da bahsediyoruz. Bu maratonun henüz 8 haftasını tamamladık. Ben oyuncularıma güveniyorum. Buraya günü kurtarmaya gelmedik” dedi.
Batman Petrolspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesyor’da sakatlığı geçen Barbaros’un ardından, Barış’ın da takıma dönmesi moralleri arttırdı. Yeşil-beyazlı ekipte sakatlıkları devam eden Süleyman ve Harun ise takımdan ayrı çalıştı. Teknik Direktör Levent Eriş yönetiminde yaklaşık bir buçuk saat süren antrenmanda oyuncuların istekli ve arzulu oluşu teknik heyetin yüzünü güldürdü. Antrenmanın ardından açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, Silivrispor karşısında hiç beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, “Maalesef ki bulunduğumuz lig birçok neticelerin yaşanabileceği bir lig. Bu hafta yaşadığımız mağlubiyet için bizde çok üzgünüz. Olumsuz şartlarla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Ama bu gerçeğe alışmalıyız. Oyuncu kardeşlerimiz de bizde pilavdan dönenin kaşığı kırılsın sözünü boşuna söylemedik. Geçen sene de ligi puansal anlamda hiç arzu etmediğimiz bir noktada tamamladık” dedi. Yeni sezonda üç aylık bir süreci geride bıraktıklarını ifade eden Eriş, “Bu üç aylık süreçte kimseye şampiyonluk hediye edilmiyor. Ligin henüz 8. Haftasındayız. 8. Haftada şampiyonluk kupasını kimseye teslim etmeyecekler. Lig uzun bir maraton, 34 haftalık bir maraton da bahsediyoruz. 34 haftalık maratonun henüz 8 haftasını tamamladık. Biz 3 aylık süre içerisinde de kimseye şampiyonluk sözü vermedik. Biz sezon boyunca yeni kurduğumuz takımın şampiyonluğa gideceğine yüzde yüz inanıyoruz” dedi.
“Sorun varmış gibi algı yaratılmasını kabul etmiyorum”
Eriş, “Eğer bugün, sorun varmış gibi bir algı yaratılıyorsa, bunu kabul etmem söz konusu değil. Evet 3.Lig başlı başına bir sorundur. Bu ligde ne rakipler rakip gibi oynuyor, ne hakemler hakem gibi doğru müsabakalar yönetiyor, ne de taraftar taraftar gibi desteğini veriyor. Maalesef ki bunu yaşıyoruz. Bunun üstesinden gelmek elbette ki bizim görevimiz. Biz bahane uyduran bir kesim değiliz. Bahane uydurup ta işte bundan ötürü mağlup olduk diyecek kadar zayıf karakterli insanlar da değiliz. Tabii ki kaybedilmiş müsabaka arkasından herkes konuşacaktır. Bu takım başarısız olarak adlandırılacaktır. Önemli olan lig sonunda bu takımın nerede bitireceği önemlidir” diye konuştu.
“Puan olarak üstümüzde bulunan takımlarla oynayacağız”
Grupta önümüzdeki süreçte üstlerinde bulunan takımlarla oynayacaklarını hatırlatan Eriş, “Biraz da puan durumunda yukarıda yer alan takımlarla oynadıktan sonra durumumuza bakmak istiyoruz. Bu anlamda çok anekdotlarımız var ama, o anekdotlara da gerek duymuyorum. Bugün eğer iyi takımsan lider gibi görünen takımları da gider orada yenersin. Kendi sahalarında yenersin. Bizim en büyük talihsizliklerimizden biri de maalesef ki oyun oynamaya gittiğimiz sahalarda hem zeminlerin sentetik oluşu, hem rakiplerin rakip gibi davranmaması oyun kurgumuzu bozuyor. Dersim-Galatasaray maçı müsabakasına bile bakacak olursanız gole kadar tam bir oyunbozan şeklinde giden bir karşılaşma. İnsanlar her maça çıkıp 5 atmamızı bekliyor. Biz böyle bir takım yaratmadık. Böyle bir takımı bu ligde yaratacak sözü vermedik. Bu ligde bu takım şampiyon olacak. Biz oyun oynamayı hedefledik. Oyun oynayalım diye çaba sarfettik. Ama bu ligin gerçeğinin bu olduğunu gördük. Eğer siz oyun oynamaya çalışırsanız karşınızdaki insanlar sizin oyun oynamanıza izin vermiyor. Bu gerçeği bu hafta görme şansı elde ettik. Bundan sonraki müsabakalarda kazanmayı arzulayan, sadece oyunu değil, golü kazanmak adına mücadele edeceğiz” dedi.
“8 haftada 88 pozisyona girdik”
Ligde geride kalan sürece de değinen Eriş, “Bakın 8 haftada 88 tane pozisyona girdik. 8 tane de pozisyon verdik. Verdiğimiz 8 tanenin 7’si gol oldu. Yakaladığımız 88 pozisyonun 10’u gol oldu. Bu müsabakaların hepsinde inanılmaz pozisyona giriyorsunuz. Oyunu 5-0 kazanacakken, 0-0 bitiriyorsunuz bu elbette ki bir takım için en büyük handikaplardan bir tanesi. Biz gol atamadığımız sürece rakiplere direnç veriyoruz. Bu hafta da Batman, kimseye direnç verme gibi bir düşüncemiz yok. Yere düştüğümüz gibi ayağa kalktığımız çok oldu. Geçmişle övünen bir insan da olmadık. Yerden çıkmış mantar değiliz. Biz yalvaran yakaran beni mutlaka alın diyen bir teknik adam görüntüsü de çizmedik. Maalesef ki kamuoyunda eyvah bu takım şampiyon olmaz gibi değerlendirmeler var. Bunlara katılmam söz konusu bile olamaz. Bir lig 8 haftada bitmez. Bu ligin altından daha çok sular gelip geçecektir. Çok takım mağlup olacak. Biz çok takımı da kendi sahasında yeneceğiz” şeklinde konuştu.
“Düştüğümüz yerden kalkacağız”
Sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini ifade eden Eriş, “Bunun da üstesinden geleceğiz. Yere düştük mü? Düştük. Ayağa kalkacak mıyız? Kalkacağız. Hep beraber şahit olacağız. Bu takımın reaksiyon göstermesi gerekiyorsa bu haftadan itibaren gösterecek. Ben çocuklarıma inanıyorum. Ben kurduğumuz bu takıma inanıyorum. Federasyonun bile yan gözle bakmadığı bu ligin girdabından çıkmak için de mangal gibi yürek lazım. Mangal gibi sabır lazım, Mangal gibi birliktelik lazım, Ben buraya günü kurtarmaya gelmedim. Günü kurtaracak olsam burada ne işim var. Günü kurtaracak olsam tesis sıkıntısı yaşayan, sahasında problemleri olan 4-5 ay Çobanisa’da, Karaağaçlı’da antrenman yapmak zorunda olan bir takımın başına geleyim. Ama hem tesisleşme adına hem yeni takım kurma, hem de bugünleri aşma adına buraya geldik. Bunların üstesinden de geleceğiz” dedi.
“Hırslıyım, hiç olmadığım kadar heyecanlıyım”
Teknik Direktör Levent Eriş gergin olmadığını sözlerine eklerken, “Sadece çok hırslıyım, hiç olmadığı kadar heyecanlıyım, hiç olmadığım kadar arzuluyum ve bazı verilecek cevabımız olduğunu düşünüyorum. Bu cevabı da vermemiz için sahada başarılı olmamız gerekiyor. Ben oyuncularıma güveniyorum. Her oyuncum da bu cevabı sahada verecekler. Bu şehir nasıl geçmişte tarihi başarılara tanık olduysa, Manisa Büyükşehir Belediyespor’un oyuncuları burada tarih yazacaklar, sorunların üstesinden geleceğiz kimsenin de endişesi olmasın” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara (Balıkesir merkez hariç), İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Çorum, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu (Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat), Doğu Akdeniz’in iç kesimleri (Adana’nın kuzeyi, Mersin’in iç kesimleri, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri) ile Kastamonu çevreleri ve Kırklareli’nin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı beklenmektedir. Hava sıcaklığı: Güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece düşeceği, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle kuzeyli yönlerden, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40 -60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 İzmir: Parçalı bulutlu 28 Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerde yerel kuvvetli olması bekleniyor. 30 Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğusunun iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. 29 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 19 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı öğleden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25 Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Düzce Vatandaşlara yardım eli uzatıyor Düzce Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü eliyle ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç vatandaşlara yardım eli uzatıyor. Düzce Belediyesi, gerek ayni yardımları, gerekse sosyal hizmetler ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından verilen yardım ve hizmetler, binlerce ihtiyaç sahibinin derdine derman oluyor. Sosyal belediyecilik faaliyetleri ile gönüllere dokunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 4 ayda yaptığı yardımlara ilişkin verileri paylaştı. Ekonomik durumu yeterli olmayan aileler için açılan ‘Hayır Çarşısı’nda, 1859 kişinin kıyafet, 1844 kişinin ayakkabı, 10 öğrencinin ise çanta ihtiyacını karşılayan müdürlük, 10 bin aileye de gıda kolisi dağıtarak erzak ulaştırdı. 130 ev temizlendi Yaşadığı ortamın temizliğini yapabilecek durumda olmayan, sosyal destek sistemi zayıf veya ücret karşılığında bu hizmeti alabilecek gücü bulunmayan yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlara da destek olan müdürlük, 130 haneye ev temizliği hizmeti verdi. Yaşlılık, engellilik, hastalık veya geçirdiği kaza sebebiyle öz bakım ihtiyacını karşılayamayan aynı zamanda karşılayacak yakını da bulunmayan vatandaşlar için verilen, saç kesimi, sakal tıraşı, tırnak kesimi, vücut temizliği ve banyo hizmetlerini kapsayan öz bakım hizmetinden ise 421 kişi faydalandı. 2 öğün yemek Aynı zamanda evde yemek yapamayan ihtiyaç sahiplerine günde 2 öğün olmak üzere 30 bin 566 adet ‘sıcak yemek’ servisi yapan müdürlük, Ramazan ayında ise 7 bin 200 adet iftar yemeğini evlere kadar götürdü. Taziye evlerinde ise 18 bin 800 adet pide ve ayran ikramında bulunuldu. Özel günlerde organizasyonlar Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, özel günler dolayısıyla düzenlediği organizasyonlarda da ikramlarda bulundu. Kandiller ve özel günlerde camilerde stant açan müdürlük ikramlıklarını paylaştı. Görme engelli vatandaşlar, dezavantajlı kadınlar, hizmet götürülen yaşlılar ve çölyak hastaları için yemek organizasyonu düzenlendi. Çocuklara yönelik de etkinlikler gerçekleştiren müdürlük, çocuklara oyuncak, balon, bayrak, pamuk şeker ve patlak mısır dağıtımı yaptı. Özel eğitim okullarına talep edildiği durumlarda patlak mısır, pamuk şeker ve çadır desteği sunuldu. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde Kusursuz Kafe personeli ziyaret edilerek, hediye takdim edildi. Ayrıca belediyeye bağışları ile maddi destek veren iş insanlarına kahvaltı organizasyonu yapılarak, teşekkür plaketleri takdim edildi.
Ankara Simit fiyat tarifesinde Ticaret Bakanlığı’nın onayı zorunlu hale getirildi Tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren değişikliğe göre simit fiyatlarına ilişkin olumlu görüşü Ticaret Bakanlığı verirse fiyatlarda artış yapılabilecek. Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliğinin ayrıntıları şöyle: “Tarifeler, yönetim kurulunun teklifi ve meclisin onayıyla yürürlüğe girer. Tarifelerin tespitinde ilgili meslek komitesinin görüşü alınır. Meslek komitesi en geç onbeş gün içinde görüşünü bildirmek zorundadır. Ancak, simit ile 4/1/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımı yapılan ekmeğe ilişkin tarifenin belirlenmesi aşamasında yönetim kurulu; onbeş gün içinde Ticaret İl Müdürü ve Tarım ve Orman İl Müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini alır. Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü de dikkate alınarak yönetim kurulunca oluşturulan ekmek tarifesine ilişkin teklif, Ticaret Bakanlığının olumlu görüşünün alınmasından sonra yapılacak ilk toplantıda meclisin onayına sunulur. Ancak, Bakanlık tarafından olumsuz görüş bildirilmesi durumunda, heyetin toplanmasına gerek olmaksızın gerekçeleri ile birlikte yönetim kurulunca hazırlanan yeni tarife talebi, yeniden Bakanlığın görüşü alındıktan sonra meclisin onayına sunulur.”