YEREL HABERLER - 12 Ocak 2017 Perşembe 17:24

En çok dosya masrafı ve hesap işletim ücreti için başvurdular

A
A
A
En çok dosya masrafı ve hesap işletim ücreti için başvurdular

Şehzadeler Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’na 2016 yılı içerisinde 5 bin 528 başvuru yapılırken, bu başvurulardan 4 bin 807’sinin sonuçlandığı, 721’inin ise işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Şehzadeler İlçe Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı 2016 yılı istatistik verilerini açıkladı. 2016 yılı içerisinde yapılan başvuru sayısının 5 bin 528 olduğu belirtilen açıklamada, sonuçlanan başvuru sayısının 4 bin 807, işlemi süren başvuru sayısının ise (Kasım ve Aralık ayları) 721 olduğu kaydedildi. Şikayetin konusuna göre ise vatandaşların 4 bin 328’i dosya masrafı, kredi kartı ve hesap işletim ücreti için başvururken, ayıplı mal, ayıplı hizmet, mesafeli sözleşmeler ve iş yeri dışı satış için de bin 200 başvurunun yapıldığı belirtildi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Şehzadeler Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığınca geçen yıllarda olduğu gibi 2016 yılında da tüketiciler tarafından yapılan başvurular bir ay gibi kısa bir sürede sonuçlandırılarak tüketicilerimizin mağduriyetleri giderilmiştir. Tüketicilerimizin sorunlarının daha kısa sürede sonuçlanması bakımından Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması Ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından TÜBİS uygulaması ile ilgili yeni sistemin kurulmasından dolayı 2016 yılı Kasım ve Aralık aylarına ait dosyalar Hakem Heyeti tarafından görüşülememiştir. 2017 yılı Ocak ayı içerisinde Yeni TÜBİS sisteminin açılmasından itibaren dosyalar en kısa sürede karara bağlanacak ve tüketicilerimizin sorunu daha kısa sürede çözüme kavuşmuş olacaktır. Bu bağlamda; yeni TÜBİS sistemiyle beraber birçok kolaylık tüketiciye sağlanacaktır. Tüketicilerin e-devlet üzerinden ellerindeki mevcut belgeleri sisteme yükleyerek aktarmaları ve sisteme tüm bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi durumunda ikametgah adreslerinin kayıtlı olduğu tüketici hakem heyetine gelmeden dahi başvuruda bulunulabilecek ve başvurularının akıbetini sistem üzerinden takip edebileceklerdir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.