YEREL HABERLER - 26 Mayıs 2017 Cuma 13:16

Her gün 150 yuvaya sıcak yemek

A
A
A
Her gün 150 yuvaya sıcak yemek

Manisa Büyükşehir Belediyesi, her gün kentin çeşitli bölgelerinde yaşayan, yemek yapamayacak durumdaki 314 kişiye sıcak yemek ulaştırıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, her gün kentin çeşitli bölgelerinde yaşayan, yemek yapamayacak durumdaki 314 kişiye sıcak yemek ulaştırıyor.


Sosyal belediyecilik anlayışıyla her vatandaşa eşit hizmet götürmek için çalışan Manisa Büyükşehir Belediyesi, yemek pişiremeyecek durumdaki vatandaşları da unutmuyor. Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürlüğü, aşevinde pişen sıcak yemekleri yılın 365 günü hiç aksatmadan ihtiyaç sahibi evlere ulaştırıyor. Özellikle Ramazan aylarında farklı firmalardan yardım teklifleri de aldıklarını belirten Şube Müdürü Asena Demir, “Bugün de bir firmamızla işbirliği yaptık. Yemekleri onlar hazırladı. Biz de ekibimiz ve servisimizle birlikte günlük dağıtıma çıkacağız. Aşevimizde 2004 yılından beri bu hizmeti sürdürüyoruz. Zaman zaman farklı firmalardan teklifler geliyor. Onların da bu isteklerini geri çevirmiyoruz. Bu çok özel bir hizmet. 2004 yılından beri sürüyor olması Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar sosyal bir belediye odluğunun kanıtı. Şu anda 150 hanede 314 kişiye ulaştık. Sıcak yemek komisyonumuz evleri tespit ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız şube müdürlüğümüze de başvurularını yapabiliyor. Başkanımızın da öncülüğünde hizmetin her geçen gün daha iyi olması için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.