SPOR - 12 Ağustos 2017 Cumartesi 22:46

Buruk: “Çok değerli bir 3 puan kazandık”

A
A
A
Buruk: “Çok değerli bir 3 puan kazandık”

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Okan Buruk, Demir Grup Sivasspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Sezon başında bu tempoyu yakalamak zor oluyor.

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Okan Buruk, Demir Grup Sivasspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Sezon başında bu tempoyu yakalamak zor oluyor. Yolumuza bıraktığımız yerden devam etmek için çok çaba sarf ediyoruz” dedi.


Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Akhisar Belediyespor, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda ağırladığı Demir Grup Sivasspor’u 1-0 mağlup ederek, sezona galibiyet ile başladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Okan Buruk, “Çok değerli bir 3 puan kazandık. Ligin başlangıcı bizim için çok önemliydi. Sahada zaman zaman iyi şeyler yaptık. Zaman zaman ise oyunu tam anlamıyla oturtamadık. Burada rakibimizin oyunu bozma isteği vardı. Daha defansif olarak bir oyun sergilediler. Bize alan bırakmamaya çalıştılar, fakat belli dakikalardan sonra bunu da kırdık. Gol pozisyonlarımız vardı. Özellikle ikinci yarı tempoyu da yükselttik. Kazandığımız için çok mutluyuz. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Sezon başında bu tempoyu yakalamak zor oluyor. Yolumuza bıraktığımız yerden devam etmek için çok çaba sarf ediyoruz. Bu galibiyeti genç arkadaşımız Hasan Ali Adıgüzel’e armağan edelim. Antrenmanda bir sakatlık geçirdi. Normalde bugün ilk 11’de olacaktı. Son antrenmanda çapraz bağları koptu. Umarım en kısa zamanda aramıza döner” dedi.


Transfer ihtiyacı olup olmadığına yönelik soruyu yanıtlayan Buruk, “Tabii ki eksik olan mevkilerimiz var. 24 kişilik bir kadro oluşturma şansımız var. Bunu dolduracağız. Hücum hattına bize çeşitlilik sağlayacak bir oyuncu bakacağız. Onun dışında belki savunmada ileride sıkıntılarımız olmasın diye bir oyuncu düşüncemiz olabilir. Ancak şu an önceliğimiz hücum hattı” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Yılmaz Büyükerşen’in ve 22 belediye bürokratının yargılandığı dava ertelendi Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile 22 belediye bürokratının yargılandığı ‘İhaleye fesat karıştırma’ davası 18 Ekim’e ertelendi. 28 Ocak 2013’te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve neticesinde kamu zararına neden olmasıyla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde 23 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 31 Mart 2024’e kadar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görev yapan 86 yaşındaki Yılmaz Büyükerşen ve 22 belediye bürokratı hakkında, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘Edimin ifasına fesat karıştırma’ ve ‘Kamu görevlisinin resmî evrakta sahteciliği’ suçlarından 2016 yılında beraat kararı verilmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Büyükerşen ve belediye bürokratlarının söz konusu suçlardan verilen beraat kararının bozulmasına ve yeniden yargılanmalarına karar verdi. Dava Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrardan görülmeye başladı. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına, haklarında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep edilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 22 belediye bürokratı katılmazken, taraf avukatları katıldı. Avukatların savunmalarını yaptığı duruşma, ara kararlarla ilgili sayıştay emekli denetçilerden rapor aldırılmasına karar verilerek, 18 Ekim’e ertelendi.
Muğla Başkan Aras’tan orman yangın uyarısı Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Muğla’da gerçekleştirdiği ‘Orman Benim’ kampanyasına katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Gülağzı Mahallesi karayolu kenarında bulunan ormanlık alanda hem çöp topladı, hem de orman yangınları konusunda uyardı. Çöpleri toplamanın marifet olmadığını, esas olanın atmamak olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ”Bugün Tarım ve Orman Bakanlımızın düzenlediği bir etkinlik var. Orman Benim kampanyası. Sayın Bakanımızın başlattığı bu kampanyayı biz de destekliyoruz. Ormandayız. Yol kenarındayız. Ana yol kenarındayız. Marmaris, Fethiye ve Antalya’ya ulaşımın sağlandığı bir karayolu burası. Yolun kenarında ormanlık alan var. Buralardan topladığımız çöpler inanılmaz. Cam şişeleri, çöpler, soda şişeleri, plastikler, sigara izmaritleri, sigara paketleri var. Toplamak marifet değil, atmama marifet. Kirletmemek lazım, atmamak lazım. Bunları ormana attığımızda güneş devreye girince ısıyı arttırıyor ve düşen yaprakları tutuşturuyor ve sonra da orman yanıyor. Ondan sonra da televizyon izlerken veya yangını görünce diyoruz ki, eyvah yine ormanı yaktılar. Halbuki ormanı sen yaktın. Attığın şişe ile veya attığın çöp ile ormanı sen de yakmış olabilirsin. Önemli olan burada tekrar uyaralım. Arabaların camından lütfen, şişeyi, çöpü, sigara izmaritini dışarı atmayalım. Şu anda orman yangınlarına dikkat çekmeye çalışıyoruz. Ben Muğlalı hemşehrilerimi biliyorum ki, bu konuda çok duyarlılar. Tekrar söylüyorum. Lütfen ormanlarımızı temiz tutalım. Orman yangınlarına sebep olacak herhangi bir girişimde bulunmayalım. Buna meydan vermeden ormanlarımızı koruyalım” dedi.