KÜLTÜR SANAT - 13 Ekim 2017 Cuma 14:59

BÜKSEV’den anlamlı etkinlik

A
A
A
BÜKSEV’den anlamlı etkinlik

Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı Manisa Kitap Fuarı’nda çok anlamlı etkinliklere imza attı.

Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı Manisa Kitap Fuarı’nda çok anlamlı etkinliklere imza attı. Vakıf tarafından Sakallı İlköğretim Okulu, Bülent Koşmaz Fen Lisesi ve Demirci’nin İcikler İlköğretim Okulu öğrencilerine fuardan satın alınan kitaplar hediye edildi.


Manisa Kitap Fuarı anlamlı etkinliklere sahne oluyor. Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı, öğrencilere jest yaptı. Eşinin vefatının ardından, “Bülent Koşmaz Vatana Adanmış Bir Ömür” isimli kitabı yazarak Bülent Koşmaz’ı farklı bir pencereden anlatan Saaded Koşmaz, bir süre önce kurduğu Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı’nı da Manisa’ya kazandırdı. Vakıf; Bülent Koşmaz’ın 11 yıl boyunca mücadele ettiği kanser hastalığıyla ilgili faaliyetlerde bulunacak, zaman zaman da sosyal aktiviteler gerçekleştirecek.


Saaded Koşmaz, merhum eşi için yazdığı kitabı imzalamak için geldiği Fuar Merkezi’nde farklı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. “Bülent Koşmaz Vatana Adanmış Bir Ömür” adlı kitabını okurlar için imzalayan Koşmaz, fuarı gezen öğrencilere de jest yaptı. Koşmaz, çeşitli stantlardan kendi cebinden satın aldığı kitapları Yunusemre ilçesine bağlı Sakallı Mahallesindeki Ömer Ege İlköğretim Kurumları öğrencilerine hediye etti. Öğretmenleri Sezgi Koca, Ünver Kebüde, Nesrin Altınkargı, Binnur Kocademir, Murat Kuşbaz ve Aydın Gündüz öncülüğünde fuarı gezen öğrenciler, Saaded Koşmaz’ın verdiği hediyeler karşısında oldukça mutlu oldu.


Vakıf Başkan Yardımcısı Reyhan Altıntaş ile gönüllü üye Tuba Görgülü Gökdede, Kitap Fuarı’nı gecen Bülent Koşmaz Fen Lisesi öğrencilerine fuardan alınan kitapları hediye ettiler. Müdür Yardımcısı Savaş İrat vakıf yetkililerine teşekkür etti.



En güzel hediye kitap


Fuarın en çok ilgi toplayan konukları ise uzaklardan, Demirci’nin İcikler Mahallesi’nden gelen ilköğretim öğrencileri oldu. Okul Müdürü Ayşe Hocaoğlu, öğretmenler Kadri Can Coşkun ve Abdullah Öztürk öncülüğünde fuara gelen öğrenciler önce Güney Kebap Salonu’nda öğlen yemeği yedi. Yemek giderleri Vakıf Başkanı Saaded Koşmaz ve Güney Kebap Salonu tarafından karşılandı.


Vakıf Başkan Yardımcısı Reyhan Altıntaş ile gönüllü üye Tuba Görgülü Gökdede ise fuarı gezen öğrencilere kitap hediye etti. Kitapları alan öğrenciler mutlu oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da görev yapan öğretmen kazada hayatını kaybetti Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Dücane Muhammed Sadık, memleketi Elazığ’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, kaza dün Elazığ- Diyarbakır karayolunun 23’üncü kilometresinde meydana geldi. Diyarbakır’dan Elazığ’a psikolojik rahatsızlığı bulunan hastayı getiren C.D. idaresindeki 21 ABT 378 plakalı ambulans ile Dücane Muhammed Sadık idaresindeki 24 EC 290 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 1’i ağır 2’si polis, 2’si sağlık personeli olmak üzere toplamda 6 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Dücane Muhammed Sadık, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arapça dersi öğretmeni Dücane Muhammed Sadık’ın ölüm haberi Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesini yasa boğdu. Okulun sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunularak, “Okulumuz bugün çok eksik, çok sessiz, çok üzgün. Değerli Arapça öğretmenimiz Dücane Muhammed Sadık kardeşimiz, elim bir trafik kazası sonucu Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Biz hocamızdan razıydık, Allah da ondan razı olsun. Dualarınızı hocamızdan eksik etmeyin.” ifadelerine yer verildi. Öte yandan, Dücane Muhammed Sadık bugün öğlen namazına müteakip Elazığ Merkez Camisinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Van Van’da yaşanan balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, Özalp ve Saray ilçesinde bulunan göletlerdeki balık ölümlerine ilişkin çalışma başlattı. Özalp ilçesinde bulunan Yumruklu ve Saray ilçesindeki Beyarslan (Çeçen) göletlerinde balık ölümlerinin olduğu ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri tarafından bölgeye gidilerek yerinde incelemeler yapıldı. Yapılan ilk incelemelerde göletlerin çevresinde ölmüş sazan balıklarının iskeletlerinin olduğu görüldü. Yumruklu ve Beyarslan (Çeçen) göletlerinde yerinde yapılan analizlerde (PH, çözünmüş oksijen, sıcaklık, iletkenlik, tuzluluk) herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Ayrıca göletlerde su numunesi alınarak incelenmek üzere Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne gönderildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada; yerinde ölçülen parametre (PH, Ç.O., sıcaklık, tuzluluk, E.İ.) değerleri sazangiller için uygun olduğu, kışın göletlerin yüzeyinin buzla kaplı olmasından dolayı havayla temasının kesildiği ve göletlere kış aylarında su girişi olmadığından dolayı göletlerin içerisinde su sirkülasyonu meydana gelmediği, bu nedenle sazan balıklarının çözünmüş oksijen yetersizliğinden ölmüş olabileceği, ancak kesin ölüm nedeninin enstitüde yapılacak diğer su analiz sonuçlarından sonra belli olacağı belirtildi. Ayrıca ekipler, laboratuvar sonuçları belli oluncaya kadar göletteki balıkların tüketilmemesi ve hayvanlara gölet suyunun içirilmemesi uyarısında da bulundu.