GENEL - 17 Ekim 2017 Salı 10:36

Yuntdağı için çalışacaklar

A
A
A
Yuntdağı için çalışacaklar

Geçtiğimiz Eylül ayı sonunda kuruluşunu tamamlayan Yuntdağı Köyleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kalkınma ve Turizm Kültür Derneği (YUNTKÖYDER) Başkanı Hayrullah Eser ve Yönetimi Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

Geçtiğimiz Eylül ayı sonunda kuruluşunu tamamlayan Yuntdağı Köyleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kalkınma ve Turizm Kültür Derneği (YUNTKÖYDER) Başkanı Hayrullah Eser ve Yönetimi Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.


Ziyarette Vali Güvençer’e kendilerini kabulü nedeniyle teşekkür eden Başkan Eser, yönetim kurulu üyelerini tanıtarak dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yöreye ait sosyal medya hesabından iş ilanları verdiklerini, aşure hayrı yaptıklarını, basınla tanışma kahvaltısı düzenlediklerini bildiren Başkan Eser, sosyal faaliyetlere, tanıtıma, ulaşım, iletişim, haberleşme sorunlarını çözmeye, turizm, avcılık ve doğa sporlarını geliştirmeye ve yörenin kalkınmasını sağlamaya yönelik çalışmalarda bulunacaklarını belirtti.


Başkan Eser, Yuntdağlı ya da Yuntdağ kökenliler arasında sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı artırmak, birlik ve beraberliği sağlamak, yöredeki okullarda imza günü, tiyatro gösterisi, futbol turnuvaları, bahar şenliği düzenlemek, unutulmaya yüz tutan orta oyunları, Koca Ümmet ve Harmandalı oyunları, Oda oyunlarını yeniden canlandırmak istediklerini söyledi. Çilek üretiminde, süt ürünlerinde kooperatifleşmek, üreticilerin nakliye giderlerini düşürmek için çalışmak istediklerini ifade eden Başkan Eser, yörede turizmi geliştirilmek, keklik, alkabak, karatavuk gibi hayvanların üreme ve çoğalması, balıkçılığa destek olunması, halı dokumacılığının yeniden canlandırılması, Kocadere etrafının doğal yaşama uygun hale getirilmesi, yörede yetişen ürünlerin daha fazla gelir getirmesi, arıcılığın teşvik edilmesi, süt ve ucuz yem konularında çalışılmasının hedeflendiğini bildirdi. Başkan Eser, engelliler ve sağlık konularında da çalışmak istediklerini kaydetti.


Vali Güvençer de ziyaretleri nedeniyle Başkan Eser ve yönetimine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Hazırlanan projelerin çok kapsamlı olduğunu ifade eden Vali Güvençer, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmasının önemine dikkat çekti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir istifa etti İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı görevini yaklaşık 2 yıldır sürdüren Tevfik Demir, hem başkanlıktan hem de parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Partinin kuruluş hedefini ve heyecanını yitirdiğini belirten Demir, "31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerek aday belirleme, gerekse meclis üyelerinin belirlenmesi sırasında ilçe başkanı ve yönetim kurulunun ‘yok hükmünde’ sayılması ise bizleri üzdü" dedi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı istifa açıklamasında Demir, şu cümlelere yer verdi; "Bugün itibari ile 25 Ekim 2017 yılından bu yana görev aldığım ve son 2 dönemdir seçilmiş İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı görevinden ve İyi Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. İstifa etmeyi bir süredir düşünmekteydim. Ancak partinin zarar görmemesi adına seçim süreci ve genel kongre sürecinin tamamlamasını bekledim. 4,5 yıllık süreçte İyi Parti İlçe Başkanı olarak muhalefet görevini ekibimle beraber layığı ile yaptığıma inanıyorum. Ancak geldiğimiz noktada halkımızın gösterdiği yolda artık ‘kenara çekilme’ zamanın geldiğini gördüm. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yaşananlar bana bu kararı almam gerektiğini gösterdi. Bu partiye böylesine özverili bir şekilde hizmet etmemize rağmen, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerek aday belirleme, gerekse meclis üyelerinin belirlenmesi sırasında ilçe başkanı ve yönetim kurulunun ‘yok hükmünde’ sayılması bizleri son derece üzmüştür. O gün istifa etmem gerekirken, partinin seçim üstü zarar görmemesi adına bu kararımı seçim sonrasına erteledim. Seçim sonrası parti tarafından alınan karar ile gidilen genel kongre sürecinde ise bu kararımı bildirmenin etik olmayacağını düşünerek bugüne ertelemiş oldum. Yerel seçim çalışmalarını tüm imkansızlıklara, maddi ve manevi hiçbir desteğin olmamasına rağmen, ben ve yönetim kurulum elimizden geleni, hatta daha fazlasını yaparak sürdürdük. Ancak son bir yılda gerek üst düzey, gerekse il ve ilçe bazlarında partinin kan kaybı herkesin malumudur. Bu da 31 Mart Yerel seçimlerine tüm Türkiye’de olduğu gibi Mustafakemalpaşa’da da sandığa yansıdı." Partinin kuruluş amacı ve heyecanını yitirdiğinin ortada olduğunu belirten Demir, "Buna rağmen ortada bir başarısızlıktan söz edilecekse biz bunu göğüslemeye hazırız. Bundan böyle ilçemiz için hangi platformda olursa olsun hizmet etmeye devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
Samsun Hayvansal ürün ihracatından milyonlarca döviz Türkiye ekonomisine girdi SAMSUN (İHA) – Samsun’dan yapılan hayvansal ürün ihracatından 62 milyon dolar, 18 milyon euro ve 53 bin sterlinlik döviz, Türkiye ekonomisine kazandırıldı. Hayvansal ürün üretim ve ihracatında Türkiye’nin önde gelen illerinden olan Samsun’da ihracat kaleminin büyük bir kısmını bu alan oluşturuyor. 2023 yılında birçok ülkeye hayvansal ürün ve yan ürünü ihracatı yapılırken, bu ihracattan elde edilen döviz de milli ekonomiye kazandırıldı. 62 milyon dolar, 18 milyon euro ve 53 bin sterlin döviz milli ekonomiye kazandırıldı Tarım ve Orman Bakanlığı hayvansal ürün ihracatı verilere göre 2023 yılında Samsun’dan ihraç edilen balık, balık unu, balık yağı, tıbbi sülük, deniz salyangozu-eti, kapağı, bal, piliç eti-yumurtası, hayvansal yan ürünü ve sıvı gübre gibi 697 ihracattan toplam 62 milyon dolar,18 milyon euro, 53 bin sterlin, 6 milyon TL gelir elde edildi. En yüksek döviz geliri ise balık yağı (37 milyon dolar, 568 euro) ve balık (13 milyon dolar, 16 milyon euro, 6 milyon TL) ihracatından sağlandı. Samsun’dan yurt dışına 462 bin 516 ton gıda ve yem ürünü ihraç edildi Gıda ve yem maddeleri ihracatında ise 2023 yılında toplam bin 904 ihracatta 462 bin 516 ton ürün ihraç edildi. Yurt dışına en çok buğday unu (433 bin ton) ihraç edilirken, bunu mısır irmiği (12,9 bin ton), fındık ve fındık ürünler (5,6 bin ton), yaş meyve-sebze (4 bin ton), mısır unu (3,2 bin ton), şekerleme ürünleri (258 ton), kuruyemiş (137 ton) ve filtre kağıdı (213 ton) takip etti. İthal edilen gıda ve yem maddelerine bakıldığında ise 775 adet gıda maddesi ithalatından toplam 2,5 milyon ton ürün ithal edildi. En çok ithal edilen gıda maddeleri sırasıyla buğday (2,4 milyon ton), mısır (39 bin ton), yağlık ayçiçeği tohumu (14,2 bin ton), soya fasulyesi (13,8 bin ton), şeker pancarı melası (3,1 bin ton), karabuğday (526 ton), kakao kitlesi (399 ton), susam (278 ton) ve ceviz kaba unu (176 ton) oldu. Yine 2023 yılında 229 adet yem maddesi ithalatı gerçekleşti. Bu ithalatlarda toplam 807,1 bin ton yem maddesi ithal edildi. En çok ithal edilen yem maddeleri sırasıyla ayçiçeği tohumu küspesi (312,1 bin ton), arpa (149 bin ton), buğday kepeği (127,4 bin ton), ayçiçeği tohumu kabuğu (46 bin ton), mısır (37,1 bin ton), soya fasulyesi (34,2 bin ton), pirinç kepeği (19,7 bin ton), mısır kepeği (25,4 bin ton) ve DDGS (15 bin ton) olarak gerçekleşti.