EKONOMİ - 14 Kasım 2017 Salı 14:23

Kırkağaç’ta üreticiye 7 bin 170 zeytin fidanı

A
A
A
Kırkağaç’ta üreticiye 7 bin 170 zeytin fidanı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmaya yönelik başlattığı çalışmalar Kırkağaç’ta zeytin fidanı dağıtımıyla devam etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınmaya yönelik başlattığı çalışmalar Kırkağaç’ta zeytin fidanı dağıtımıyla devam etti.


Kırsal kalkınmaya yönelik önemli çalışmalar yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticiye yönelik desteklere devam ediyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırkağaç’ta üreticilere 7 bin 170 adet zeytin fidanı dağıttı. Fidan dağıtım törenine MHP Kırkağaç İlçe Başkanı Halil Boğaz, Kırkağaç Koordinatörü Ali Rıza Duman, Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, Ziraat Odası ve ilçe tarım temsilcileriyle birlikte vatandaşlar katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca sürdürülen “Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında fidanların dağıtıldığını belirten Kırkağaç Koordinatörü Duman ve Akhisar Koordinatörü Ensivri, üreticilere ürünlerinin bereketli olması temennisinde bulundu.


Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kırkağaç’ta zeytin fidanı dağıtması üreticinin yüzünü güldürdü. Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine verdiği destekten dolayı memnun olduklarını ifade eden üreticiler, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya Öğretmen Akademileri kapılarını açtı Kütahya Öğretmen Akademilerinin yeni eğitim yılı açılış töreni gerçekleştirildi. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in açılış konuşmalarıyla başlayan programa Vali Yardımcısı Aydın Börü, Rektör Yardımcıları, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleşen etkinlik, Dr. Mehmed Ali Gemuhluoğlu’nun öğretmenlere yönelik konuşmasıyla başladı. Öğretmen Akademileri, öğretmenlere yönelik çeşitli atölye çalışmaları sunuyor. “Şehir ve Kültür Akademisi Dikkat Çekiyor” Özellikle Şehir ve Kültür Akademisi, programın en dikkat çekici bölümlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu akademi, öğretmenlerin şehir tarihi, mimarisi, kültürü ve sanatı hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmalarını hedefliyor. Atölye çalışmalarında, şehrin ve kültürel yapının eğitim aracı olarak nasıl kullanılabileceği üzerine yoğunlaşılıyor. Program, öğretmenleri şehirlerin sosyal ve kültürel yapısını öğrencilere aktarabilecek bilgi ve becerilerle donatmayı hedefliyor. “Gelecek Haftaların Atölye Çalışmaları” Açılış haftasının ardından akademilerdeki atölye çalışmaları devam ediyor. Bu haftaki atölyeler Dr. Ali Gemuhluoğlu ile başladı ve atölyeler, önümüzdeki hafta Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin katılımıyla sürecek. Prof. Dr. Kemikli, "Kütahya’ya Kimlik Kazandıran Şahsiyetler" başlığında ve konuk olarak Kütahya’nın kültürel ve tarihi önemini taşıyan önemli kişilikler üzerine bilgiler paylaşacak. Tüm öğretmenleri atölye çalışmalarına katılmaya davet eden Kütahya Öğretmen Akademileri yetkilileri, ilgilenen öğretmenlerin, Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün https://kutahyaarge.meb.gov.tr/ogretmenakademi/ web sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceklerini ve akademiler hakkında daha fazla bilgi edinebileceklerini belirttiler.