ASAYİŞ - 21 Kasım 2017 Salı 16:04

Manisa’da çalınan hayvanlar İzmir’de bulundu

A
A
A
Manisa’da çalınan hayvanlar İzmir’de bulundu

Manisa’nın Salihli ilçesinde çalınan ve jandarma ekipleri tarafından, İzmir’in Bornova ilçesindeki bir çiftlikte bulunan 6’sı büyükbaş ve 35’i küçükbaş hayvan, Salihli İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Adala ve Süleymaniye Mahallelerindeki sahiplerine teslim edildi.

Manisa’nın Salihli ilçesinde çalınan ve jandarma ekipleri tarafından, İzmir’in Bornova ilçesindeki bir çiftlikte bulunan 6’sı büyükbaş ve 35’i küçükbaş hayvan, Salihli İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Adala ve Süleymaniye Mahallelerindeki sahiplerine teslim edildi.


Edinilen bilgiye göre, Manisa’nın Salihli ilçesi Adala ve Süleymaniye Mahallelerinde bulunan çiftliklerden 3 ve 16 Kasım tarihlerinde 35’i küçük ve 6’sı büyükbaş olmak üzere hayvan hırsızlığı gerçekleşti. Bunun üzerine büyükbaş hayvan sahibi İbrahim Mecitel ile küçükbaş hayvanların sahibi Azmi Aydın, İlçe Jandarmaya giderek şikayetçi olması üzerine jandarma, bölgede geniş çaplı soruşturma başlattı. Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı ve Manisa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan araştırma sonucunda çalınan hayvanların İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Eğridere Mahallesi’nde C.A.’ya ait çiftlikte olduğu tespit edildi. Çiftliğe operasyon düzenleyen Jandarma ekipleri, çalıntı olduğu iddia edilen hayvanlara el konuldu. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sahipleri, hayvanlarını teşhis etmesi üzerine, Jandarma ekipleri, hayvanları sahiplerine teslim etti.



Jandarma daha dikkatli olmalarını istedi


Salihli’nin Adala ve Süleymaniye Mahallesi’nden çalınan hayvanlar ise sahiplerine jandarma eşliğinde teslim edilirken, hayvan sahipleri büyük bir sevinç yaşayıp, jandarmaya teşekkür etti. En büyük geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu vurgu yapan Azmi Aydın, çalınan hayvanlarını bulup, sapasağlam teslim eden jandarma ekiplerine teşekkür ederek, “Allah hepinizden razı olsun” dedi. 74 yaşında olduğunu ifade eden Mustafa Aydın ise “Bu yaşında olmama rağmen geçim kaynağımız hayvancılıktır. En umutlu işimizde budur. Ekiplerimiz çalınan hayvanlarımızı bulup, bize mutluluk yaşattılar” dedi. İbrahim Mecitel ise bundan sonra hırsızlık konusunda daha çok emniyeti artıracaklarını söyledi.


Çalınan hayvanları sahiplerine teslim eden Jandarma ekipleri ise hırsızlık konusunda daha dikkatli olmalarını isteyip, emniyet tedbiri almaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da Büyükşehrin tarım makineleri çalışıyor Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘kendi kendine yeten şehir’ sloganıyla atıl tarım arazilerini tarıma kazandırmak, kırsal kesimdeki üreticilerin gelir kaynaklarını arttırmasını sağlamak, ürün çeşitliliğini desteklemek ve birim alandan daha fazla gelir edilmesi hedefiyle başlattığı tarım yatırımları kapsamında oluşturulan Tarım Makineleri Parkı’ndan üreticiler faydalanmaya devam ediyor. Çamaş ilçesinde fındık dışında yem üretimi yapan çiftçiler, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makine parkından yararlandı. Sonbahar mevsimi döneminde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makineli tohum dikimi imkanından yararlanarak yem bitkisi ekimi yapan çiftçiler, bu ürünleri hasat etmeye başladı. Ekim sürecinde tarım makineleri ve tohum desteğinin kendilerini çok rahatlattığını belirten Çamaş ilçesi Edirli Mahallesi’nden Mehmet Çamaş ile Emre Çamaş ve Söken Mahallesi’nden Vedat Çamaş, hasat sezonunu da Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin makine ekipmanları ile kolaylıkla yaptıklarını söylediler. Tarım makineleri sayesinde insan gücünü en aza indirerek hem ekonomik, hem de zamandan çok önemli oranda tasarruf sağladıklarını dile getiren çiftçiler, tarım makineleri ve tohum desteği dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.
Ardahan Ardahan’da 210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı Ardahan Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Mera Islah ve Amenajmanı Projesi" dolayısıyla 210 çiftçiye 45 ton korunga tohumu dağıtıldı. Ardahan DSİ Müdürlüğünde "Mera Islah ve Amenajmanı Projesi" düzenlendi. Proje ile meraların aşırı otlatmadan oluşan baskının ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Fatih Cineviz, program sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cineviz, "Burada Mera Islah ve Amenajmanı Projemiz çerçevesinde meralarımızda aşırı otlatma baskısından kurtarmak amacıyla ekim alanlarında üreticilerimize tohum dağıtımı gerçekleştirdik. Bu vesile ile tarımsal üretim alanlarında hayata geçireceğimiz bu tohum ekilişlerinden sonra yem bitkisi üretimi arttırmak neticesinde meralarımızda oluşan baskıyı azaltmayı amaçlıyoruz. Bugün çiftçilerimize 45 ton korunga tohumu gerçekleştirdik. Korunga bitkisi sadece bir yem bitkisi olma özelliğinin yanı sıra aynı zamanda arıcılarımız için de çok kıymetli ve vazgeçilmez bir bitki türüdür. Nektar noktasında arıcılarımız destekleyen bir özelliğe sahip. Bu anlamda hem büyükbaş-küçükbaş hayvanlarımızın yem bitkisi karşılanmak, hem de arıcılarımızın daha verimli bir sezon geçirmesini temin etmek amacıyla da korunga bitkilerimizi Ardahan’ın verimli topraklarıyla buluşturma amacına hizmet eden bu programda yer almak çok önemliydi. Üreticilerimizin memnun olduğunu da görüyoruz. İnşallah hasat döneminde de verimli bir dönem geçirmiş oluruz. İklimsel şartlarda bir anormallik yaşamazsak çiftçimizin yüzü gülecek" dedi. Cineviz, proje kapsamında 210 çiftçiye toplam 45 ton korunga tohumunun dağıtımını gerçekleştirdiklerini de söyledi. Korunga tohumu alan çiftçiler ise desteklerden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.