ASAYİŞ - 13 Aralık 2017 Çarşamba 13:18

Valinin sesini taklit eden dolandırıcı tutuklandı

A
A
A
Valinin sesini taklit eden dolandırıcı tutuklandı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in sesini taklit edip bir iş adamını, "Engellilere tekerlekli sandalye alacağız" diyerek dolandırdığı iddia edilen şahıs polis tarafından yakalandı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in sesini taklit edip bir iş adamını, "Engellilere tekerlekli sandalye alacağız" diyerek dolandırdığı iddia edilen şahıs polis tarafından yakalandı. İş adamını 40 bin TL dolandırdığı öne sürülen zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, telefon dolandırıcılarının iş adamlarına yönelik yeni dolandırıcılık yöntemi ’bu kadar da olmaz’ dedirtti. Telefonda kendisini Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer olarak tanıtan ve sesini taklit eden T.H. (30), 14 Kasım tarihinde hayırsever iş adamı E.Y.’yi telefonla arayarak, "Engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye alacağız. Bu konuda bize destek olmanızı istiyoruz" dedi ve 40 bin TL bağış talep etti. Arayan kişinin Vali Güvençer olduğunu düşünen iş adamı, dolandırıcı T.H.’nin Ankara’daki banka hesabına 40 bin TL gönderdi. Bir süre sonra durumdan şüphelenen iş adamı, valilik makamını arayarak konu hakkında bilgi almak istedi. Dolandırıldığını anlayan iş adamı, emniyete giderek şikayetçi oldu. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, banka hesap numarası üzerinden yaptığı araştırma doğrultusunda hesabın Ankara’da T.H.’ye ait olduğuna ulaştı. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yapılan operasyonda, T.H. yakalanarak Manisa’ya getirildi. T.H., emniyetteki ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklandı. T.H.’nin ifadesinde, parayı bir başka birine verdiğini söylediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı Dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE), ‘2024 THE Asya Üniversiteleri’ sıralamasının sonuçlarını açıkladı. Bahçeşehir Üniversitesi sıralamada 196’ncı, Türkiye’de ise 9.sırada yer aldı. Üniversitelerinin tüm temel misyonları, öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildiği, dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education-2024 THE Asya Üniversiteleri” sıralaması açıklandı. Asya’nın en iyi üniversitelerinin yer alığı sıralamada Bahçeşehir Üniversitesi 739 üniversite arasında 196’ncı, Türkiye’de ise 9’ncu sırada yer aldı. BAU vakıf üniversiteleri arasında 4. sırada Türkiye’deki üniversiteler arasında 9. sırada yer alan Bahçeşehir Üniversitesi, ülkedeki en iyi 4 vakıf üniversitesinden biri olma başarısını gösterdi. Bahçeşehir Üniversitesi; Koç, Sabancı ve Bilkent üniversitelerinin ardından dördüncü olarak, Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasındaki yerini aldı. Türkiye’den 75 üniversite Dünya üniversitelerinin performanslarını 18 gösterge kullanarak ölçen ve Asya kıtasını kapsayan bir akademik performans haritalaması yapmayı hedefleyen THE Asya Üniversiteleri sıralamasında, Türkiye’den 75 üniversite girdi. Üniversiteler başlıca; öğretim, araştırma, araştırmanın kalitesi, endüstri ile ilişkiler, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildi. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Türkiye’den sıralamaya giren vakıf üniversiteleri arasında ‘Uluslararası Görünürlük (International Outlook)’kategorisinde de 4. sıraya yerleşti. Rektör Hatipoğlu: “Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlar ile ilerliyoruz” Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bahçeşehir Üniversitesi, THE Asya 2024 Dünya sıralamasında 196. sıraya, Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında Koç, Sabancı ve Bilkent Üniversiteleri ardından 4. sıraya yerleşti. Vakıf üniversiteleri sıralamasında ilk 3’te yer alan üniversiteler aynı zamanda ‘YÖK Araştırma Üniversitesi’ statüsünde yer almaktadır. Bu sonuç Bahçeşehir Üniversitesi olarak bizim de öncü bir araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi göstermektedir. 2024 THE Asya Üniversiteler sıralamasını oluşturan birçok alt bileşen var. THE, bunlardan biri olan araştırma kategorisi kriterlerini bu sene zenginleştirerek; araştırma çıktıları, patentleri, uluslararası büyük projeleri ve bilime yapılan tüm katkıları değerlendirmeye alıyor. Türkiye’de tüm üniversiteler arasında bu kategoride ilk 10’da yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Sıralamaya giren üniversiteler arasında en genç üniversite olduğumuzu da ifade etmek isterim. Süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor ve kutluyorum.”