EĞİTİM - 19 Ocak 2018 Cuma 17:47

Yazar Çapkıner’den Gazi Ortaokulu’nda imza günü

A
A
A
Yazar Çapkıner’den Gazi Ortaokulu’nda imza günü

Turgutlu’nun tanınmış simalarından eğitimci yazar Rahmi Çapkıner, Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin desteğiyle Gazi Ortaokulu’nda imza günü düzenledi.

Turgutlu’nun tanınmış simalarından eğitimci yazar Rahmi Çapkıner, Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin desteğiyle Gazi Ortaokulu’nda imza günü düzenledi. Öğrencilere hediye edilen Dede Korkut nasihatları ve atasözlerinin yer aldığı "Nezaket Ülkesinde Bir Gün" adlı kitabını imzalayan Çapkıner, amacının milli değerlerimizin geleceği aktarılması olduğunu ifade etti.


Turgutlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin katkılarıyla alınan Turgutlulu yazar Rahmi Çapkıner’in "Nezaket Ülkesinde Bir Gün" isimli kitabı, karne günü Gazi Ortaokulu öğrencilerine hediye edildi. 200 adet kitabın dağıtımına yazar Çapkıner de katılarak, kitaplarını imzaladı. "Nezaket Ülkesinde Bir Gün" kitabının iletmek istediği mesajın, toplumsal değerler olduğunu ifade eden Çapkıner, "Bizi harekete geçiren, yaşam ritmimizi ve yaşama sevincimizi ortaya koyan unsurlar. Bunlar nelerdir diye sorulduğunda aklımıza hemen, sevgi, saygı, merhamet, cömertlik gibi evrensel değerler, vatan ve bayrak sevgisi gibi milli değerler aklımıza geliyor. Burada bizim üzerinde durduğumuz husus, bu değerlerin gelecek nesle bir nasihat geleneği içerisinde aktarılmasıdır. Biz de bunu Dede Korkut’u güncelleştirilerek çocuklarımıza aktarılması şeklinde düşündük. Çünkü Dede Korkut denildiği zaman nasihat geleneğinin dehası aklımıza geliyor. Bir de bunları atasözleri vasıtasıyla nesillerimize aktarılması söz konusu oluyor. Bunu geleneğimizde olan hayır kültürü çerçevesinde ve göç destanını örneklendirerek bir felaket sonucunda kahramanlarımızı bu şekilde oluşturarak vermeye çalıştık. İnşallah çocuklarımız bu mesajı anlar. Daha sağlıklı, daha mutlu bir ortamda yaşamak için bu değerleri nezaket çerçevesinde günlük hayatımızda uygularız"dedi.


Öğrencilere dağıtılan kitaplarını imzalayan Rahmi Çapkıner’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun ve Okul Müdürü Emin Sezgin de eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ederek, "Bundan sonra İYİ Parti de, Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da 484. UNESCO Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve çok sayıda vatandaşla birlikte yürüyen Özel, vatandaşları selamladı. Fener alayının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu ile ilgili, “Hayırlı, uğurlu olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik yarış hem o partiye katkı sağlar hem de ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benimle birlikte grup başkanvekilliği yaptı. İYİ Parti’de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti de Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için ziyaret edeceğim. İYİ Parti iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye İttifakıyla birlikte olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’den Cumhur İttifakı’na geçit vermedi. Bu iyi insanlar kendilerine yeni bir yol çiziyor. Müsavat beye hayırlısı olsun” dedi. “Akşener Türk siyasi tarihinde önemli izi olan bir insan” Meral Akşener’in Türk siyaseti açısından önemli bir siyasetçi olduğunu söyleyen Özel, “Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan. Türk siyasi tarihinde önemli kilometre taşlarında izi olan bir insandır. Millet İttifakı’nın Kılıçdaroğlu ile mimarlarından biridir. Onun bugün veda konuşması çok anlamlıdır. Kendisine de bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar diliyoruz. Geçmiş süreçler bir yana biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. O da hakkını helal etsin. İYİ Parti ve İYİ Partililer için de hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.