GENEL - 19 Şubat 2018 Pazartesi 11:28

Somalı öğrenciler Afrin’e ’komando andı’ ile destek oldu

A
A
A
Somalı öğrenciler Afrin’e ’komando andı’ ile destek oldu

Manisa Soma ilçesinde eğitim-öğretim veren Soma Linyit Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan Mehmetçikler için hep bir ağızdan komando andını okudu.

Manisa Soma ilçesinde eğitim-öğretim veren Soma Linyit Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan Mehmetçikler için hep bir ağızdan komando andını okudu.


TSK’nın Suriye’nin Afrin bölgesinde Özgür Suriye Ordusu ile birlikte terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü operasyonlar devam ederken, vatandaşlar da Mehmetçiğe bir yandan dua ederek, bir yandan da çeşitli etkinliklerle destek oluyor. Bu kapsamda Soma Linyit Anadolu Lisesi öğrencileri de herkesi duygulandıran bir çalışmaya imza attı. Okul bahçesinde bir araya gelen yaklaşık 150 öğrenci bedenleriyle "Afrin" yazısı oluşturarak, hep bir ağızdan komando andını seslendirdi. Öğrencilerin sesi ilçeyi inletirken, bu anlar izleyenleri duygulandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, KAYÜ’de konferans verdi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Kayseri Üniversitesi’nde ,’Ermeni Soykırımı İddiaları ve Tarihi Gerçekler’ konulu konferans verdi. Üniversitenin 15 Temmuz Ana Yerleşkesi’nde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı Adnan Tezcan, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, senato üyeleri ile çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik, konferansında sıkça gündeme getirilen sözde Ermeni soykırım iddialarının tamamen mesnetsiz ve yalan iddialar olduğuna dikkat çekerek, gerçeklerin çarpıtılarak sanki böyle bir şey yaşanmış gibi kamuoyunun inandırılmaya çalışıldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, 1915’te tehcir kararı ile yaklaşık 500 bin Ermeni’nin ülkenin güneyine sevk edildiğini, daha sonraki dönemlerde bunların büyük bir bölümünün Suriye’den Lübnan ve Mısır’a daha sonra ise Avrupa ve ABD’ye gittiklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, asılsız iddialar ve yalan haberlerle sözde Ermeni soykırım iddialarının dünyaya kabul ettirilerek, ilk etapta tazminat sonra ise toprak talebinde bulunulmaya çalışıldığını söyledi. Tarihi gerçeklerin hiçbir zaman çarpıtılmaması gerektiğini de kaydeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sertçelik, Ermeni soykırım iddialarının kesinlikle yalan olduğunu tarihçilerin sürekli dile getirdiğini ve bunu belgelerle sunduğuna da dikkat çekti. Konferansın sonunda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seyit Sertçelik’e, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa plaket takdim etti.