EĞİTİM - 24 Nisan 2018 Salı 18:25

Manisa’da 84 kişi daha okuryazar oldu

A
A
A
Manisa’da 84 kişi daha okuryazar oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ’Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında okuma yazma öğrenen 84 kişiye Manisa’nın Kula ilçesinde düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ’Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında okuma yazma öğrenen 84 kişiye Manisa’nın Kula ilçesinde düzenlenen törenle belgeleri verildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği" çağrısının ardından Kula Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile Kula Halk Eğitim Merkezi ve diğer okullarda başlatılan okuma yazma kurslarına katılan 80 kadın ve 4 erkek kursiyer kursu başarıyla tamamladı. Kula Kaymakamı Osman Güven’in de katıldığı tören ile 84 kişiye okuryazarlık belgeleri verildi.


Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen törende kursiyerler kendilerinin hazırladığı Okuma Yazma konulu skecin yanında kursa katılan kursiyerler şiirler okuyarak okuma yazma kursunda öğrendiklerini izleyicileri sergiledi.


İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudular


Kursiyerlerden Fadime Kaya, okuma yazma seferberliği kapsamında başından geçen bir olayı kağıda dökerek törene katılanlara okuması büyük alkış aldı. Ayrıca okuma yazma bilmeyip kursa katılan kursiyerler İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını yazdıkları kağıttan okuyarak izleyicilerden büyük alkış aldı.


Kula Halk Eğitim Merkezi sınıf öğretmeni Tülay Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Hanımefendi Emine Erdoğan’ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında Kula Halk Eğitim Merkezince kurum merkezinde ve ilçemizde bulunan okullarda 15 okuma yazma kursu açılmış olup kurslara 80 kadın 4 erkek olmak üzere toplam 84 kursiyer katılmıştır. Bugün itibari ile kurslarımız hala devam etmektedir" dedi.


Kursiyerlerden Fadime Kaya, "Bu zamana kadar cahilliğimden çok sıkıntılar çektim. Okuma yazma fırsatı bulduk okuma yazma öğrendik. Bu fırsatı veren herkese başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, kaymakamımıza ve herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.


Kula’da okuryazar olmayan kimsenin kalmayacağını söyleyen Kula Kaymakamı Osman Güven ise şunları söyledi:


"2018 yılı Cumhurbaşkanımızın ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi önderliğinde okuma yazma seferberlik yılı olarak ilan edildi. Şuanda da tüm yurt genelinde olduğu gibi Kula’da da kurslarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızı talimatları doğrultusunda okuma yazma seferberliğini ilçemizde başlattık ve bu anlamda ilk sertifikalarını veriyoruz. 84 kursiyerimize bugün belgelerini vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Talep geldiği müddetçe her zaman biz hazırız. İnşallah okur-yazar olmayan kalmayacak."


Törene Kula Kaymakamı Osman Güven, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıd. Bçvş. Nedim Yerli, Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırkız, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin İzci, okul müdürleri, kursiyerler ve kursiyer yakınları katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final’de rakiplerini eleyen Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi finalde eşleşti. HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası’nın sahibini bulacağı final maçı ise 5 Mayıs Pazar günü saat 18.30’da başlayacak. Dörtlü Final’i bugün oynanan ilk yarı final maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 35-24 yenen Yalıkavak, finale yükselen ilk takım oldu. Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda oynanan maçın ilk yarısını da 15-14’lük skorla Yalıkavak, önde kapattı. Karşılaşmanın en skorer ismi İzmir BBSK’dan 10 golle Elif Sıla Aydın oldu. Hakemler: Halil Kılıç, Hamza Sükan Yalıkavakspor: Anca Mihela Rombescu, Buket Seven, Yasemin Özgür, Perihan Topaloğlu Acar, Yeliz Özel, Zehra Oğuz, Sude Karademir, Elaine Gomes Barbosa, Fatma Akgün, Tuana Akman, Ece Sözmen, Mouna Chebbah, Kübra Sarıkaya, Ümmügülsüm Bedel, İlke Yıldız, Edanur Burhan İzmir BBSK: Leopoldina Guerra Da Costa Cristovao, Sena Şentürk, Sude Naz Dağ, Berfin Havinsu Zengin, Juleidy Da Conceıçao Baptista Lourenco, Nehirnaz Poyraz, Esin Sağdıç, Sude Güngör, İrem Çelebi, Özge Yakar, Tuğba Diker, Zeynep Onur, Halime İslamoğlu, Elif Sıla Aydın Diğer finalist Konyaaltı Belediyesi oldu HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası’nda oynanan diğer yarı final maçında Konyaaltı Belediyesi, Kastamonu Belediyesi’ni 33-30’luk skorla mağlup ederek finale yükseldi. Karşılaşmanın ilk yarısını da 14-13 Konyaaltı Belediyesi önde kapatırken, maçın en skorer ismi Konyaaltı Belediyesi’nden Diğdem Hoşgör oldu. Hakemler: Gökhan Adıgüzel, İldeniz Kaygusuz Konyaaltı Belediyesi: Isabella Noelle Mben Bediang, Samara Da Silva Vieira, Ivana Gakidova, Ceylan Aydemir, Diğdem Hoşgör, Valeriia Baranık, Alena Ikhneva, Sevilay İmamoğlu Öcal, Edanur Çetin, Oleksandra Furmanets, Elena Gjorgjievska Kastamonu Belediyesi: Beyzanur Türkyılmaz, Cansu Akalın, Sinem Vatan Güney, Burcu Dindar, Nurceren Akgün Göktepe, Betül Yılmaz, Yaren Berfe Göker, Yasemin Şahin, Kevser Bektaş, Büşra Işıkhan, Merve Erbektaş, Emine Gökdemir