POLİTİKA - 22 Mart 2019 Cuma 12:46

Cumhur İttifakı İshakçelebi’de vatandaşlarla buluştu

A
A
A
Cumhur İttifakı İshakçelebi’de vatandaşlarla buluştu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün, Cumhur İttifakı AK Parti Saruhanlı Belediye Başkan adayı Burhan Tezcan ile birlikte İshakçelebi Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün, Cumhur İttifakı AK Parti Saruhanlı Belediye Başkan adayı Burhan Tezcan ile birlikte İshakçelebi Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün, Cumhur İttifakı Ak Parti Saruhanlı Belediye Başkan adayı Burhan Tezcan ile birlikte, Saruhanlı ilçesini ziyaret etti. Başkan Ergün ve Tezcan program kapsamında ilk olarak, İshakçelebi Mahallesini ziyaret ederek mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Cumhur İttifakı adaylarının Saruhanlı programına; MHP Manisa İl Yönetimi, Saruhanlı MHP İlçe Başkanı Baki Ulu, Saruhanlı AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, Büyükşehir Belediyesi Bürokratları, civar mahalle muhtarları, meclis üyesi adayları, parti teşkilatları ve vatandaşlar katıldı. Heyet, Saruhanlı ilçe girişindeki benzinlik önünde bir araya geldi. Buradaki selamlaşmanın ardından seçim otobüsleri ile İshakçelebi Mahallesine hareket eden Başkan Ergün ve Tezcan, Mahalle Muhtarı Recep Tan ve mahalle sakinleri tarafından mahalle kahvehanesinde çiçekler ile karşılandı.



“Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte güzel projeler üreteceğiz”


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün ile birlikte İshakçelebi Mahallesinde vatandaşlar ile bir araya gelen Cumhur İttifakı AK Parti Saruhanlı Belediye Başkan Adayı Burhan Tezcan, “Kıymetli İshakçelebi Mahallesi sakinleri hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sizler ile bir arada olmaktan çok mutluyuz. Çok heyecanlıyız. 31 Mart yerel seçimleri; ülkemize Manisa’mıza ve Saruhanlı’mıza hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Coşkulu karşılamadan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakımıza destek istiyoruz. Cumhur İttifakı ile ilçemize hizmet yağacak. Çok güzel projeler hazırladık. Büyükşehir Belediyemiz ile çok çalışıp sizlere hizmet etmek istiyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz, oylarınıza talibiz” dedi.


Cumhur İttifakı AK Parti Saruhanlı Belediye Başkan Adayı Burhan Tezcan’ın konuşmasının ardından mahalle sakinlerine hitap eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, “Öncelikle hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Allah hepinizden razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanlarımız nezdinde oluşan bu Cumhur İttifakı noktasında, bir kez daha karşınızdayım. Bu onurlu göreve şahsımı tekrar aday yaptıkları için tekrar teşekkür ediyorum. 10 senedir, hizmet adamı olarak karşınızda oldum. Nasıl ki ilk 5 yıllık dönemde Manisa’da ayrım gözetmeden 57 mahallemize hizmet götürdüysek, 2014 yılından itibaren bu dönemde de yaptığımız çalışma ile 17 ilçemize eşit hizmet götürdük. 1088 mahallesi ve 17 ilçesi olan bir Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet götürüyoruz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatarak yatırımlarımızı yaptık. Şuan ki mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ile bu 5 yıllık süreçte istişarelerde bulunarak güzel hizmetler yaptık. İnşallah iktidarın gücü ile Cumhur İttifakının gönül birlikteliği ile daha fazlasını yapacağız. Yapılan yatırımların 2 katından daha fazlasını yapacağımıza inanıyorum. 1 Nisandan itibaren iktidarın gücü ve desteği ile projelerimizin onayı daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Önümüzdeki bu dönemde İshakçelebi Mahallemize nasıl Yeniköy, Paşaköy, Adiloba, Mütevelli, Koldere’ye ve Büyükbelen’e alt ve üstyapı hizmeti yaptıysak Allah nasip ederse İshakçelebi mahallemize de yapacağız. Keşke zamanında finansını çözebilme imkanımız olsaydı da, diğer mahalleler gibi yenilenseydi. Çalışmalarımızı başlattık, ancak süreç dolayısıyla bir yerde kaldık. Sonuç itibari ile önümüzdeki dönemde bu hizmetleri yapacağız bunun sözünü veriyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun. Rabbim, bizlere hayırlısını nasip etsin. 31 Mart akşamı hepimiz için şahsım için Burhan Tezcan kardeşim için hayırlara vesile olsun. Bu arada sizden bir söz istiyorum. Beni, üvey kardeşlere bırakmayın. Saruhanlı’da Burhan Tezcan ve meclis üyesi listesi, Büyükşehir’de şahsıma desteklerinizi bekliyorum. Sağ olun, var olun” diye konuştu.


‘Büyük Başkan’ sloganları ile Başkan Ergün’e destek veren İshakçelebi halkı, kahvehane toplantısı sonunda bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MSKÜ’de Eğitim-Öğretim Çalıştayı düzenledi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), eğitim-öğretim süreçlerini geliştirmek amacıyla ’Eğitim-Öğretim Çalıştayı’ düzenlenirken, çalıştayda eğitim-öğretim süreçlerindeki sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. MSKÜ’de geçen yıl Aralık ayında ve bu yılın Ocak ayında gerçekleştirilen AR-GE başlıklı kurumsal gelişim çalıştaylarının ardından düzenlenen etkinliğe, üniversitenin akademik birimlerinden 32 akademisyen ve yöneticiler katıldı. MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz Ülgen’in yanı sıra, eğitim-öğretimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün’ün yönetiminde gerçekleşen çalıştayda, üniversitenin eğitim-öğretim alanındaki güçlü ve zayıf yönleri değerlendirildi. Öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşen etkinlik, katılımcıların ortak aklıyla çözüm önerileri geliştirmesine imkan sağladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, Genç Kalite Topluluğu adına yapılan çalıştayın önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin üniversitenin sürdürülebilirliği ve gelişimi için kritik olduğunu belirtti. Ayrıca, gelecekte farklı konu başlıkları altında daha geniş katılımlı çalıştayların düzenleneceğini duyurdu. Bu tür inisiyatiflerin, MSKÜ’nün eğitim kalitesini artırmak ve öğrenci memnuniyetini yükseltmek adına önemli bir adım olduğu belirtilirken, benzer çalışmaların devamının beklendiği ifade edildi.
Aydın CHP’li Başkana gelen tebrik çiçekleri Abdurrahmanlar imamına ev oluyor Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerinde Germencik Belediye Başkanı Seçilen CHP’li Burak Zencirci’ye gelen tebrik çiçekleri ilçeye bağlı Abdurrahmanlar Köyü imamına ev oluyor. Mazbatayı aldıktan sonra Belediye Binası’na gelen yüzlerce tebrik çiçeği özel bir firmaya satılarak geliri Abdurrahmanlar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışlandı. Cuma günü akşamı mesai bitiminden sonra Belediyeye gelen çiçekçiler, belediyenin girişinden başkanlık makamının bulunduğu 3. kata kadar sıralanan yüzlerce çiçeği topladı. Amaçlarının hem farkındalık oluşturmak hem de çiçeklerin kamuya yararlı bir işte kullanılmasını sağlamak olduğunu belirten Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, çiçeklerin atışından elde edilen geliri makbuz karşılığı dernek yönetimine bağışladı. Belediye Başkanı Zencirci’ye anlamlı davranışından dolayı teşekkür eden Abdurrahmanlar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Kara ve Köy Muhtarı Akif Şahan, “Başkan köye geldiğinde söz vermişti. Sağ olsun sözünü yerine getirdi. Bu bağış, köyümüzde görev yapacak imama lojman yapımında kullanılacak” diye konuştular. Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, "Seçimlerden önce muhtar beye bu sözü vermiştik. Köyümüzün bazı sıkıntıları var. O sıkıntıları gidermek adına seçimden 25 gün önce muhtarımıza, ’Seçimi kazandıktan sonra Mayıs ayının ilk haftası geleceksin. Değerli dostlarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen tebrik çiçeklerimizi çiçekçiye satıyoruz. Buradan elde ettiğimiz geliri de derneğe bağışlıyoruz. Dernek de o sıkıntılı buradan elde edilecek gelirle karşılayacak’ demiştik. Bugün de bu sözümüzü tutuyoruz. 30 bin TL civarında bir gelir elde ettik. Bu rakam derneğimiz için fena bir rakam değil. Bu son olmayacak. Köy derneklerimize elimizden geldiğince bu yardımlarımız devam edecek" diye konuştu.
Gaziantep 4 Mayıs Dünya Ankilozan Spondilit Günü SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Romatoloji Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kısacık, iltihaplı bel ve kalça romatizmasının (Ankilozan Spondilit) en belirgin özelliğinin sabahları ortaya çıkan bel ve kalça ağrısı olduğunu bildirdi. 4 Mayıs Dünya Ankilozan Spondilit Farkındalık Günü nedeniyle açıklama yapan Prof. Dr. Kısacık, “Mayıs ayının ilk cumartesi günü, Dünya Ankilozan Spondilit Günü olarak kutlanır. Tüm dünyada kutlanan Ankilozan Spondilit Günü’nde bu yıkıcı hastalığa dikkat çekerek, hastalığın etkilerini anlamak ve toplumu bilgilendirmek amaçlanmaktadır” dedi. Kronik iltihaplı bir romatizmadır Ankilozan spondilitin öncelikle omurgayı etkileyen kronik iltihaplı romatizma olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kısacık, toplumlar arasında sıklığı değişmekle birlikte her bin kişiden 1-10’unda bu hastalığın görülebildiğine vurgu yaptı. Ankilozan spondilitin en belirgin özelliğinin sabahları ortaya çıkan bel ve kalça ağrısı olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kısacık, geceleri hastayı uykudan uyandıran bel ağrılarının da belirtiler arasında bulunduğuna dikkat çekti. Genellikle 20-30 yaşlarında ortaya çıkan bu hastalıkta diz ekleminde ağrı şişlik, topuklarda ağrı, gözde üveit olarak adlandırılan iltihabi durumların da ortaya çıkabildiğini ifade eden Prof. Dr. Kısacık, şu bilgileri paylaştı: “Hastalık tanı konmadığı zaman maalesef şekil bozukluğu, erken emeklilik ve iş gücü kaybına neden olabilmektedir. Tanı için hastalarının şikayetlerinin yanı sıra ilgili eklemlerin manyetik rezonans (MR) ya da röntgen gibi yöntemlerle görüntülenmesi gerekmektedir.” Tedavi “Ailesel geçişi oldukça yüksek olan bu hastalık, erken tanı sonrası çok başarılı şekilde tedavi edilmektedir” diyen Prof. Dr. Kısacık sözlerini şöyle tamamladı: “İlaç tedavisinin yanı sıra egzersiz, kilo kontrolü gibi genel yaşam önerileri de büyük önem taşımaktadır. Ankilozan spondilit hastalarının doğru bilgi edinebilmeleri için bu konuyla yakından ilgilenen Romatoloji Uzmanları, ilgili hasta dernekleri ve Romatoloji Derneklerine ulaşmaları en sağlıklı yol olacaktır.”