GENEL - 14 Nisan 2019 Pazar 16:28

Başkan Akın’dan ’Asılsız iddialara itibar etmeyin’ uyarısı

A
A
A
Başkan Akın’dan ’Asılsız iddialara itibar etmeyin’ uyarısı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, bazı sosyal medya sitelerinde yer alan ‘Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu Belediyesi bünyesine verdiği araç filosunu Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın olmasından sonra geri çekti’ şeklindeki iddiaları yalanlayarak vatandaşların asılsız iddialara itibar etmemelerini istedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, bazı sosyal medya sitelerinde yer alan ‘Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu Belediyesi bünyesine verdiği araç filosunu Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın olmasından sonra geri çekti’ şeklindeki iddiaları yalanlayarak vatandaşların asılsız iddialara itibar etmemelerini istedi.


Sosyal medyada ortaya atılan iddiayla her iki kurumun zan altında bırakıldığını kaydeden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Söz konusu paylaşımda geçen dönem belediye bünyesine alınan araçların tanıtımından bir fotoğraf kullanılmıştır. Fotoğrafta yer alan araçların Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi bulunmadığı gibi, ortaya atılan iddialar da asılsızdır. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün’ün Turgutlu’da farklı siyasi iradenin başa gelmesiyle birlikte hizmetlerini esirgeyeceği şeklinde kimi art niyetli kişi ya da kişilerin yanlış bir algı oluşturma gayretini esefle kınıyorum. Kendilerinin geçmişte olduğu gibi bugün de 17 ilçeye eşit hizmet hedefiyle çalıştığını Manisa halkı takdir etmişlerdir. Bizler Manisa’ya ve Turgutlu’ya hizmet etmek için görevlerimizin başındayız. Gerek kendi hizmet alanlarımızda gerekse Sayın Cengiz Ergün Başkanlığındaki Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Turgutlu için elbirliği ile çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Hemşehrilerimizden isteğim bu tarz doğruluğu kanıtlanmayan iddialara itibar etmemesidir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Karapınar Mahallesi’nde bu sene 39’uncusu düzenlenen ’Geleneksel Dede Hayrı’ bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaylada aynı sofrada buluşan binlerce kişi hem dua etti, hem de hasret giderdi. ‘Ömür Yaylası’ olarak da bilinen Karapınar Mahallesi’ndeki Karaca ailesinin öncülüğünde yapılan, köylülerin ve hayırseverlerin destekleriyle zenginleşen hayır cemiyetinden nasiplenmek isteyen yüzlerce kişi çevre il, ilçe ve köylerden yaylaya akın etti. Baharın güzelliklerinin de yaşandığı hayır gününde, kazanlar dolusu keşkek, aşure ve çeşitli yemekler pişirildi. Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu hayırda uzun zamandır birbirini göremeyen dost ve akrabalar da hasret giderdi. Çocuklar da bahar havasını fırsat bilip gönüllerince yaylada oyunlar oynayıp, doyasıya eğlendiler. Mahallenin ileri gelenlerinden hayrın öncülüğünü yapan Mustafa Karaca, 39 sene önce başlayan bu hayır işinin her geçen yıl daha da büyüyerek bu günlere geldiğini belirterek, genç kuşağın da bu geleneği sürdürmesini istedi. Herkesin elinden geldiğince bu hayra destek olmaya çalıştığını belirten Karaca, “Bu hayır işini duyup bizi tanımayan kişiler bile destek vermeye başladı. Katılım her geçen sene daha da artıyor. İnsanımızın manevi değerlerine ve geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullanarak katılan herkese teşekkür etti. Mevlid, ilahi ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildikten sonra dağıtılan yemekler kısa sürede tükenirken, davete katılanlar yemekten sonra yayla içerisinde aileleriyle beraber güzel bir gün geçirdi.
Karabük Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Geleneksel Türk Okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul sporları kapsamında küçükler, yıldızlar ve gençler A-B kız-erkek grup müsabakalarına 10 ilden 200’ye yakın sporcu katıldı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda iki gün sürecek müsabakalarda sporcular, Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılabilmek için mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisi konuşmalar ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi kapsamında hem akademik başarı hem sosyal-sportif faaliyetler hem de değerler olarak Karabük’ün ilerlemesinin sürdüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Farklı yaş kategorilerinden 10 farklı şehirden 200’e yakın sporcu, öğretmen ve hakem arkadaşımızı Karabük’te ağırlıyoruz. Güzel ve heyecanlı mücadeleler izleyeceğiz. Karabük’te birçok organizasyona daha ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf çekimi ile açılış seremonisi sona ererken müsabakalar başladı. Mücadeleler yarın da devam edecek. Karabük’ten başarı ile ayrılacak sporcular Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılım sağlayacak.