EKONOMİ - 20 Kasım 2019 Çarşamba 16:33

Başkan Çerçi TOKİ hak sahiplerinin taleplerini iletti

A
A
A
Başkan Çerçi TOKİ hak sahiplerinin taleplerini iletti

Yunusemre Belediye Başkanı Dr.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, TOKİ Yunuskent Projesi’nin bin 500 konuttan oluşan 2. Etabı için açıklanan fiyatları yüksek bulan hak sahiplerinin taleplerini iletmek amacıyla gittiği Ankara’da TOKİ yetkilileri ile görüşmelere devam ediyor.


Yunusemre Belediyesi’nin, Manisa’nın konut sorununa neşter vuran 5 bin 500 konutluk Akgedik Toplu Konut Projesi’nin 2. etabında fiyatları yüksek bulan vatandaşların taleplerini dinleyen ve bu talepleri yetkililere iletmek amacıyla Ankara’ya giden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Ankara’da görüşmelerini sürdürüyor. Başkan Çerçi, Ankara’da AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal ve Yunusemre Belediyesi Gece Kondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Hakan Yılmazbaş ile birlikte TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut ve TOKİ uzmanlarıyla görüşüyor. Başkan Çerçi, görüşmelerin olumlu bir havada geçtiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın taleplerini TOKİ yetkililerine iletmek amacıyla Ankara’dayız. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması amacıyla görüşmelerimiz sürüyor.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir ESTÜ patent şampiyonu üniversiteler arasında en ön sıralarda yer alıyor Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), 2023 yılı Patent raporunda Patent Ticarileştirme alanında Türkiye’de 5. sırada yer aldı. Eskişehir Teknik Üniversitesi, yenilikçi projeleri ve girişimcilik odaklı yaklaşımıyla Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olarak adını duyurmaya devam ediyor. PatentEffect tarafından yayımlanan 2023 yılı Patent raporunda ESTÜ, Patent Ticarileştirme alanında Türkiye’de 5. sırada yer alarak, inovasyon ve girişimcilik ekosistemindeki güçlü konumunu bir kez daha pekiştirdi. Havacılık ve Savunma alanındaki patent/faydalı model başvurularına göre de ESTÜ, Türkiye’deki tüm kurumlar arasında 7. sırada yer alarak Havacılık ve Savunma alanlarındaki lider konumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Üniversite bünyesinde 2023 yılında gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası patent başvuruları, ESTÜ’nün araştırma ve geliştirme çalışmalarının çıktılarındaki başarısını yansıtıyor. Bu başvuruların yanı sıra, önceki yıllarda başvurusu yapılan buluşların, 2023 yılında 6 ulusal ve 1 Avrupa Patent (EP) tescili gerçekleştirildi. Fikri hakların korunması alanındaki bu çalışmaların yanında patentlerin ticarileştirilmesi de sağlanmış ve 2023 yılında önemli ticarileşme geliri elde edilmiştir. ESTÜ, 2023 yılında kurulan ve teknoloji transferi ve ticarileştirme faaliyetlerine odaklanan, Eskişehir Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ESTÜ TTO) aracılığıyla üniversite sektör iş birliklerini güçlendiriyor ve yenilikçi projelerin ticarileştirilmesini teşvik ediyor. Bu çabalar, üniversitenin akademik çalışmalarını ticari değere dönüştürme konusundaki kararlılığını gösteriyor. “Öncü bir rol üstlenmeye devam ediyoruz” ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "ESTÜ olarak, inovasyon ve girişimcilik alanlarında öncü bir rol üstlenmeye devam ediyoruz. Yaptığımız patent başvuruları ve gerçekleştirilen ticarileştirme çalışmaları, üniversitemiz teknoloji transferi kapasitesini ve topluma katkısını artırma hedefimize önemli ölçüde katkı sağlıyor" dedi. ESTÜ’nün bu alandaki çalışmaları, üniversitenin sadece akademik alanda değil, aynı zamanda endüstriyel ve ekonomik alanda da etkisini sürdürdüğünü gösteriyor. ESTÜ, ülkenin geleceğine yönelik inovasyon ve girişimcilikte önemli bir üniversite olarak öne çıkıyor.
Antalya İki kardeşten birinin ölümüne neden olan kazada sürücü serbest bırakıldı Antalya’da okul çıkışı el ele tutuştuğu kardeşiyle yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu 8 yaşındaki Doruk Erdoğan’ın ölümüne neden olan trafik kazası sonrası gözaltına alınan şüpheli, hakimlik tarafından adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Kaza, Güllerpınarı Mahallesi Şevket Tokuş Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Kemal Şuberi İlköğretim Okulunda okuyan 8 yaşındaki Doruk Erdoğan ve 7 yaşındaki kardeşi Belinay Erdoğan’a okul çıkışı evlerine giderken karşıdan karşıya geçtikleri sırada F.Ü.’nün kullandığı otomobil çarptı. Kazada Doruk Erdoğan aracın altında kalıp feci şekilde can verirken, kız kardeşi çarpmanın şiddetiyle önce aracın ön kaputuna, ardından yola savruldu. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Dorukhan Erdoğan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hafif yaralanan Belinay Erdoğan ise kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Sürücü gözaltına alınırken, küçük çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Kazada hayatını kaybeden 8 yaşındaki Doruk Erdoğan, bugün Alanya Büyükhasbahçe Camisi’nde öğle namazından önce kılınan cenaze namazının ardından Büyükhasbahçe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kazanın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen otomobil sürücü F.Ü. ise hakimlik tarafından adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.
Antalya ALKÜ, sağlık turizmi alanında sertifikalı program başlattı Ticaret Bakanlığı ile protokol imzalayan ALKÜ, sağlık turizminde faaliyet gösterecek olan ve sektöre yeni gireceklere yönelik sertifikalı eğitim programının ilkini başlattı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Turizmi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SATUMER) tarafından sağlık turizmi alanındaki sertifikalı program, Ticaret Bakanlığı ile iş birliği çerçevesinde başlatıldı. Sağlık Turizmi Eğitim Programı, toplam 52 saat ve çevrim içi olarak yapılıyor. Program sonunda yüzde 90 devam şartını sağlayan katılımcılar, eğitim programına katıldıkları ve başarılı oldukları takdirde sertifika almaya hak kazanacak. Eğitim kapsamında gerçekleşecek faaliyetler, ALKÜ SATUMER Müdürü ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu koordinatörlüğünde yürütülüyor. Sağlık turizmi eğitimleri ise sağlık turizmi lisansüstü programlarında ders veren, sektörde tecrübeli akademisyenlerden oluşan kadrolar tarafından gerçekleştiriliyor. "ALKÜ’de sağlık turizmine nitelikli personel yetiştirilecek" ALKÜ’nün Turizm Bakanlığı ile daha önce yaptığı protokol ile aldığı yetki sayesinde Türkiye geneline hizmet verebilecek güçte olduğunu ifade eden ALKÜ Sağlık Turizmi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SATUMER) Müdürü ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ın destekleriyle üniversitemizde sağlık turizmi alanındaki eğitimlerin ilkine başladık. İlk eğitime ülkemizin farklı illerinden katılım oldu. Eğitimlerimiz, talebe göre değişiyor. Alanında uzman öğretim üyelerimiz hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak eğitimler verebiliyor. Eğitim; sağlık turizmi tezli yüksek lisans ve doktora programlarında da ders veren, bu alanda tecrübeli 3 profesör, 5 doçent ve 2 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 10 akademisyen tarafından veriliyor” dedi. Eğitim içeriği: Fark oluşturan eğitimlerin verildiği dersler ise Sağlık Turizmi Türleri & Uygulamaları, Türkiye’de Sağlık Turizmi Organizasyonu, Sağlık Turizminde Pazarlama Stratejileri, Sağlık Turizminde Teşvikler, Sağlık Turizminde Sigortacılık & Riskler, Sağlık Turizminde Hasta İlişkileri Yönetimi, Sağlık Turizminde Finansal Yönetim, Sağlık Turizminde Başvuru Süreçleri Yönetimi, Sağlık Turizminde Dijital Uygulama Yönetimi, Sağlık Turizmi Hukuku ve Mevzuatı, Hasta Hakları & Tıp Etiği ve Mesleki Terminolojiden oluşuyor.