YEREL HABERLER - 04 Ocak 2012 Çarşamba 14:51

MANİSA İGM BAŞKANI HAYRULLAH SOLMAZ AHLATLILARLA BULUŞTU

A
A
A
MANİSA İGM BAŞKANI HAYRULLAH SOLMAZ AHLATLILARLA BULUŞTU

Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Ahlat Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’ni ziyaret etti.
Ziyarette başkanı Çelebi Aslan’ın yanısıra Manisa Devlet Hastanesi Müdürü Ali Tekin, Necati Albayrak, Ali Şirin ve dernek üyeleri de hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren başkan Aslan, İGM Başkanı Solmaz’ı, 23-24-25 Ağustos 2012 tarihinde Bitlis’in Ahlat ilçesinde gerçekleştirilecek Ahlat Şenlikleri’ne davet etti. Hayrullah Solmaz ise, Ahlatlılarla beraber olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Sivil toplum kuruluşları demokrasimizin vaz geçilmez unsurları arasında yer almaktadır. Derneğiniz sayesinde Ahlatlı kardeşlerimizin tek çatı altında toplanması dolayısıyla dayanışmayı kaynaşmayı, yardımlaşmayı ön plana çıkarmanız daha da önemlisi kültürünüzü yaşatmanız son derece önemlidir. Bu güzel hizmetlerinizden dolayı sizleri kutluyor, bu çalışmalarınızın devamını diliyorum.”
23-25 Ağustos 2012 tarihinde Ahlat İlçesinde yapılacak şenliklere katılmayı düşündüğünü söyleyen Solmaz’a, Ahlat Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğini Başkanı Çelebi Aslan bir baston hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.