- 24 Haziran 2021 Perşembe 17:26

Vali Karadeniz’den Salihli’de ziyaret turu

A
A
A
Vali Karadeniz’den Salihli’de ziyaret turu

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Salihli İlçesini ziyaret etti.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Salihli İlçesini ziyaret etti. Salihli Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübünü ziyaret eden Vali Karadeniz daha sonra Ramiz Turan Stadyumu ile Gençlik Merkezinde incelemelerde bulundu.


Salihli ilçesi ziyaretinde ilk olarak Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam’ı makamında ziyaret eden Vali Karadeniz, ilçenin genel durumu, devam etmekte olan yatırım, faaliyet ve projelere ilişkin Kaymakam Sağlam’dan bilgi aldı.


Vali Karadeniz, Kaymakamlık ziyareti sonrası Belediye Başkanı Zeki Kayda’ya ziyarette bulundu. Başkan Kayda, belediye tarafından yürütülen çalışmalar ve 2 bin 320 kilometre alana sahip olan Kula-Salihli UNESCO Global Jeopark’ına ilişkin Vali Karadeniz’e bilgi verdi. Salihli’yi yerel, bölgesel ve uluslararası turizm alanlarında tanıtmak istediklerini de belirten Başkan Kayda, Kula-Salihli UNESCO Global Jeopark’a verdiği desteklerden dolayı Vali Yaşar Karadeniz’e teşekkür etti.


Kaymakamlık ve Belediye ziyareti sonrasında ilçede faaliyet gösteren Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübüne (SARDOK) ziyarette bulunan Vali Karadeniz, kulüp faaliyetleri ile uzunluğu 600 km olan yürüyüş, kampçılık, dağ bisikleti, kaya tırmanışı, fotoğraf, safari gibi birçok branşı içinde bulundurması planlanan Lidya Yolu projesine ilişkin yetkililerden bilgi aldı.


İlçede bulunan Ramiz Turan Stadyumu ile Gençlik Merkezinde de incelemelerde bulunan Vali Yaşar Karadeniz’e ziyaretlerinde Kaymakam M. Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda ve yetkililer eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.