YEREL HABERLER - 14 Ocak 2012 Cumartesi 14:23

BİR DOĞUMDA ALTI YAVRU SAHİBİ OLDU

A
A
A
BİR DOĞUMDA ALTI YAVRU SAHİBİ OLDU

Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Tırazlar köyünde bir koyun bir batında altız yavru dünyaya getirerek sahibini zengin etti.
Tırazlar köyünden Mehmet Kazıklı’ya ait Tahirova melezi koyun önceki akşam fenalaştı. Sahibi tarafından ilçedeki serbest Veteriner Hekim Osman Gül’e haber verildi. Veteriner Hekim Osman Gül, doğum için gerekli çalışmalara başladı. Koyun peş peşe altı tane bir birinden güzel yavru dünyaya getirdi. Altız yavru kuzuların sağlık durumlarının çok iyi olduğunu ifade eden Veteriner Hekim Osman Gül, ’’Tahirova melez koyunlarının altız doğurması ender bir olaydır. Yavruların tümünün sağlık durumları çok iyi, ancak anne koyun, doğan ilk üç kuzuyu emzirmeye başladı. Sonradan dünyaya gelen üçünü emziremiyor. Böyle olunca da biberonla süt vermek gerekiyor. Bu normaldir. Çünkü anne koyun bir anda altısını emzirmesi güç olur ve süt yetmez.’’dedi.
Öte yandan bir anda bol miktarda kuzu sahibi olan Mehmet Kazıklı ise, ’’Koyunumu üç yıl önce pazardan satın aldım. İlk yıl yıl 2, geçen yıl 4, bu yıl ise 6 tane yavru verdi. Böyle giderse sürü sahibi olacağım." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir