- 23 Kasım 2021 Salı 17:05

Gördes’te yeni huzurevi ve rehabilitasyon merkezinin temeli atıldı

A
A
A
Gördes’te yeni huzurevi ve rehabilitasyon merkezinin temeli atıldı

Manisa’nın Gördes ilçesinde belediyenin girişimleri sonucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Uzunçam Mahallesinde eski devlet hastanesinin bulunduğu 7 bin metrekare arsa üzerine, 84 yatak kapasiteli yeni huzurevi ve rehabilitasyon merkezinin temeli atıldı.

Manisa’nın Gördes ilçesinde belediyenin girişimleri sonucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Uzunçam Mahallesinde eski devlet hastanesinin bulunduğu 7 bin metrekare arsa üzerine, 84 yatak kapasiteli yeni huzurevi ve rehabilitasyon merkezinin temeli atıldı.


Gördes’e yapılacak olan yeni huzurevi ve rehabilitasyon merkezinin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yapım işinin ihalesini almaya hak kazanan yüklenici firma tarafından inşaat çalışmaları başlatıldı. İhale şartnamesine göre yüklenici firmanın yer tesliminden itibaren 450 takvim günü içerisinde inşaatı tamamlayıp teslim etmesi planlanıyor.



"Uzunçam Mahallemize huzur katacak"


Yeni Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temelini hayırlısıyla attıklarını belirten Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, “Göreve geldiğimiz günden bu yana toplumumuzun bir çok kesimi için önemli projeleri hayata geçirdik. Yaşlılarımızın daha modern bir alanda barınmalarını sağlamak amacıyla uzun süredir üzerinde itinayla çalıştığımız bir projenin temelini attık. Projemiz eski devlet hastanemizin bulunduğu alana yapılıyor. Yeni Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Uzunçam Mahallemize de ayrı bir canlılık katacaktır. Hayırlısıyla çalışmalarımıza başladık. Rabbim kazasız belasız bitirmeyi nasip eylesin. Bizler, millet olarak büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen; bilakis, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe mensubuz. Yaşlılarımıza saygı göstermek, onları memnun etmek, hepimiz için toplumsal bir görevdir. Unutmamalıyız ki, kendimizin ve çocuklarımızın geleceği ne kadar önemliyse, yaşlılarımız da bizim özümüz, tarihi çınarlarımızdır. Bu şuurla hayata geçirmeyi planladığımız bu güzel proje için başta AK Parti Manisa Milletvekillerimiz olmak üzere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkililerimize, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Gördes’imize, yaşlılarımıza ve Uzunçam Mahallemize hayırlı olsun.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Su faturası için tartıştığı köy muhtarını öldürdü Kastamonu’da bir şahıs, su faturası için tartıştığı köy muhtarını silahla vurarak öldürdü. Olay, Kastamonu Merkez ilçeye bağlı Kuzyaka köyü Baylar Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kuzyaka köyü Muhtarı Mehmet Başoğlu, iddiaya göre mahalledeki evlerden su faturası ücretlerini toplamak istedi. 2014-2019 yılları arasında aynı köyde muhtarlık yapan Mehmet Depişgen, Başoğlu’nu su parasını ödemeyeceğini söyledi. Bu sebeple Depişgen ve Başoğlu arasında telefonda tartışma çıktı. Yaşanan tartışmanın ardından Başoğlu, azası ile su faturası için mahallede yaşayan bir vatandaşın evine gitti. Bu sırada Depişgen, Başoğlu’nun bulunduğu evin önüne gelerek pompalı tüfek ile ateş açtı. Bahçede beklerken kurşunların isabet ettiği Başoğlu, olay yerinde hayatını kaybetti. Cenazesi morga kaldırıldı Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Başoğlu’nun cenazesi, Kastamonu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cinayet zanlısı ‘cinayet’ten sabıkalıymış Öte yandan, aynı mahallede 2014-2019 yılları arasında aynı köyde muhtarlık yapan cinayet zanlısı Mehmet Depişgen’in yakalanması için jandarma ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Cinayet zanlısı Depişgen’in ‘cinayet’ suçundan sabıkasının olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (MK-
Trabzon Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 0 - Gaziantep FK: 2 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Trabzonspor evinde Gaziantep FK karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı Gaziantep FK’nın 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Maçtan Dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Mustafa Eskihellaç’in ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı çıktı. 12. dakikada M’Bakata’nın sol taraftan ceza sahası içine ortasında Deian Sorescu düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1 21. dakikada aldığı uzun pasla sağ taraftan ceza sahası içine giren Dragus, ayağının içiyle uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır’ı geçerek ağlara gitti. 0-2 45. dakikada Pepe’nin ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Nita’da kaldı. Hakemler: Direnç Tunusluoğlu, Alexs Taşcıoğlu, İbrahim Bozbey Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Batista Mendy, Denswill, Arif Boşluk, Berat Özdemir, Bardhi, Fountas, Visca, Pepe, Onuachu Yedekler: Muhammet Taha Tepe, Baniya, Fernandez, Umut Bozok, Trezeguet, Kerem Şen, Umut Güneş, Mehmet Can Aydın, Enis Destan, Orsiç Teknik Direktör: Abdullah Avcı Gaziantep FK: Nita, Papy Djilobodji, Arda Kızıldağ, Ertuğrul Ersoy, Nicolas Nkoulou, Deian Sorescu, Salem M’Bakata, Jamiro Monteiro, Maxim, Mustafa Eskihellaç, Denis Dragus Yedekler: Mustafa Burak Bozan, Furkan Soyalp, Badji, Gradel, Bikel Figueiredo, Mirza Cihan, Markoviç, Ogün Özçiçek, Mehmet KuzucuX Teknik Direktör: Selçuk İnan Goller: Deian Sorescu (dk. 12), Draguş (dk. 21) (Gaziantep FK) Sarı kart: Maxim (Gaziantep FK)