YEREL HABERLER - 17 Ocak 2012 Salı 15:53

ÇOCUK SUÇLARININ AZALTILMASINA YÖNELİK PROJE HAZIRLANACAK

A
A
A
ÇOCUK SUÇLARININ AZALTILMASINA YÖNELİK PROJE HAZIRLANACAK

Hayat Boyu Eğitim ve Gelişim Derneği (HEGEM) Başkanı Adem Solak Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ü ziyaret ederek bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve yayınladığı kitaplar hakkında bilgi verdi.
Ziyarette Solak’a Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Dr. Ömer Kul ile ‘251 Bin Dev Öğrenci’ Projesi Proje Kurulu öğrencilerinden Ümmü Gülsüm Kul eşlik etti. Vali Daşöz’e bilgi veren Başkan Solak Manisa’da, çocuk suçluluğunu azaltmak için birlikte çalışma yapabileceklerini, suça karışmadan önce yapılacak çalışmalarla suçluluğun azaltılabileceğini söyledi. Manisa Valiliğince başlatılan 251 Bin Dev Öğrenci Projesi’nin çocukların suça karışmasının önlenmesi için çok güzel bir proje olduğunu ifade eden Solak, çalışmaların birlikte daha da geliştirilebileceğini belirtti. Başkan Solak, “Çocuklarda şiddet, saldırganlık ve suç eğilimlerinin artmasının bütün toplumun geleceğini, ekonomiyi, eğitimi, siyaseti, sosyal barışı, hukuk düzenini, can güvenliğini tehdit edeceği bir gerçektir. Önemli olan şiddeti, suçu ailede, okulda ve sosyal çevrede oluşmadan önlemektir. Çünkü çocuklar ortak paydamızdır, çocuklar geleceğimizdir” dedi. Başkan Solak, Adalet, Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlıkları ile Türkiye Millet Meclisi (TBMM) Şiddet Araştırma Komisyonu çalışmalarında yer aldığını belirterek, “Akademik çalışmalarımızla, Manisa’da başlattığınız ‘251 Bin Dev Öğrenci’ Projesinde yer alırsak hem çocukları hem de aileleri eğiterek suç ve suç oranlarını indirmiş oluruz. Projeniz yalnız 10-15 okulla sınırlı kalmayıp il genelindeki okullarda öğrenim gören öğrencileri ve ailelerini kapsıyor. Okullardaki çocukları hangi riskler bekliyor, bunlar oluşmadan önce temele inmek istiyoruz. Türkiye’de aile eğitiminde sıkıntı var. 251 Bin Dev Öğrencinin yanına aileleri, öğretmenleri de kattığımız zaman suç da azalır, risk de azalır, mağduriyet de azalır” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Daşöz, Solak’ı çalışmaları nedeniyle tebrik ederek tecrübelerinden yararlanabileceklerini, bu amaçla yapılması düşünülen konuları bir proje haline getirilerek dosya halinde kendisine sunmasını istedi. Vali Daşöz, “251 Bin Dev Öğrenci’ projemizde sevgi, paylaşım, mutluluk, kardeşlik gibi temalar ağırlıkta. Projenizin içerisine CBÜ, Milli Eğitim ve Valiliği katabilirsiniz. Ne tür çalışmalar yapılacak, bir eylem planına dönüştürülsün. Bu projenin içinde ne olması gerekiyorsa hepsini koyunuz. Projenin tamamını değerlendiririz. Projeye uygun hazırlayacağınız bir kitabı 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında dağıtabiliriz. Birlikte yapacağımız bu çalışma ile Manisa pilot il olsun. Çalışmalarımızı tüm halka mal edebilirsek başarılı sonuçlar alabiliriz. Başarılı olunduğu takdirde diğer illere de uygulanabilir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir