YEREL HABERLER - 24 Şubat 2014 Pazartesi 12:24

Soma Tarım Kredi Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

A
A
A
Soma Tarım Kredi Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

Soma Tarım Kredi Kooperatifi Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.
Aktif olan 343 ortaktan 175’inin sandığa gittiği seçimlerle beş kişilik yönetim kurulu belirlendi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Cuma Ali Can 80, Şakir Yazıcı 79, İsmail Kapıkıran 76, Mehmet Yıldırım 74, Süleyman Avcu ise 74 oy olarak yönetim kurulunu oluşturan isimler oldu. Mevcut Başkan Şakir Yazıcı’nın tekrar başkan olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Başkan beş kişilik yönetim kurulunun yapacağı toplantı sonucu netlik kazanacak. Genel kurul sonucu denetçiler ise Fehmi Siyabi Kesgin ile Fazlı Pekbey oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Birlik Vakfı Kayseri protokolünü ağırladı Birlik Vakfı Kayseri Şubesi, düzenlediği program ile Kayseri protokolünü ağırladı. Programla ilgili açıklama yapan Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, “Birlik Vakfı Kayseri’de bir masanın ayağı gibi” dedi. Birlik Vakfı Kayseri Şubesi’nde düzenlenen programa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Vali Yardımcıları Adnan Türkdamar, Ömer Tekeş, Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Denizhan Erol, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, STK Temsilcileri ve protokol üyeleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda davetlilere çiğ köfte ikramında bulunuldu. Program hakkında konuşan Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel, “Kayseri’nin eşrafını bir araya getirerek, Kayseri yaptıklarımız icraatları aksetmek için Kayseri’nin protokolünü ağırlayacağız. Kayseri’de 80 bine yakın üniversite öğrencisi var. Gücümüz yettiği kadar öğrenci arkadaşlara vakfımızın çatısı altında eğitim anlamında hizmet veriyoruz. Kardeşlerimizin burada hangi derste ihtiyaçları varsa ücretsiz bir şekilde 15’er kişilik sınıflarda destek sağlıyoruz. Ayrıca dünyanın ve Türkiye’nin ekonomik şartları biraz sıkıntıya girdi. Bu konuda kardeşlerimize eğitim hayatı içerisinde destek verirken, gıdasal anlamda da kardeşlerimize destek veriyoruz. Üniversitede okuyan ve evde kalan kardeşlerimize de evlerine gıdasal anlamda destek vermeye çalışıyoruz. Bu da ciddi manada bir ihtiyacı karşıladığımız anlamına geliyor. Birlik Vakfı Kayseri’de bir masanın ayağı gibi. Olmazsa olmazı. Biliyorsunuz 1916 yılından bu yana Türkiye’de ve Kayseri’de ciddi manada hizmetlerini devam ettiriyor” dedi.
İstanbul Eşarj, 1 milyon şarjlanmaya ulaştı Eşarj, giderek artan elektrikli araç kullanımı ile beraber kısa sürede 1 milyon şarjlanmaya ulaştı. Enerjisa Enerji’nin yüzde 100 iştiraki olan şirket, 81 ildeki 1000’den fazla istasyonunda hızlı ve kolay şarj deneyimi sunarak Türkiye’nin elektrikli araç dönüşümüne katkı sağlıyor. Enerjisa Enerji’nin iştiraki olan Eşarj, kurulduğu günden bu yana elektrikli araç kullanıcıları için sunduğu yenilikçi çözümler ve 81 ile hızlı şarj istasyonla yayılan geniş hizmet ağı ile müşterilerine 1 milyon kez şarjlanma deneyimi yaşatarak sektörün öncüleri arasında yer aldı. 2025’te 361 bin elektrikli araç trafikte olacak Şirket, ülke genelinde 850’den den fazlası yüksek hızlı (DC) olmak üzere toplamda 1000’den fazla istasyona ulaşmış durumda. Global otomotiv markalarının elektrikli araç modelleri ve yerli otomobil TOGG’un yaygınlığı arttıkça, elektrikli araç şarj istasyonlarına duyulan ihtiyaç da artıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’nun en iyi senaryo tahmininde, bugün 100 bin civarında olan elektrikli araç sayısının 2025 yılında 361 bine kadar ulaşacağı düşünülüyor. Bu durumda şarj soket sayısının da 61 bine yükselmesi gerekirken, Eşarj sadece son 3 yılda 500 milyon lirayı geçen yatırımlarıyla bu dönüşüme en çok katkı sağlayan şirketlerden biri oluyor. Türkiye araç başına düşen istasyon sayısında Avrupa’da önde Yapılan açıklamaya göre, bugün yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ettiği elektrik ile şarjlanma hizmeti veren ve kaynaktan tekere temiz enerji sağlayan şirket, yaklaşık 2 bin adet soket ve 110 MW’ı aşan kurulu güç kapasitesi ile hizmet verirken, 1 milyon şarjlanmaya ulaşarak sektörüne öncülük edenler arasından yer alıyor. Araç başına düşen şarj istasyonu sayısında Avrupa’da önde olan Türkiye, çevre dostu bir ulaşım sisteminde kararlı adımlar ile ilerliyor ve vatandaşların elektrikli araçlara olan ilgisi hızla artıyor. “2030’da her iki araçtan birinin elektrikli olduğunu görmek mümkün olacak” Türkiye’deki Emobilite dönüşümünü başlatan şirket olmanın gururunu yaşadıklarının altını çizen Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, “Şirketimiz ile birçok ilki yaşadık ve her başarımızda bir sonrakini hedefledik. Bugün 1 milyon şarj işlemine ulaşmamız bizim için hem önemli bir kilometre taşı hem de ülkemizin rotasını Emobiliteye çevirdiğinin kanıtı. Türkiye ve dünyada giderek artan ilgi ile beraber 2030’da her iki araçtan birinin elektrikli olduğunu görmek mümkün olacak. Eşarj olarak, 2023 sonunda 81 ilde 1000 istasyon hedefimize ulaştık. 2024’te de istasyon sayımızı yeni yatırımlarımızla hızla artırırken bir yandan da müşteri deneyimini en üst noktaya taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin ve dünyanın karbon sıfır hedeflerine katkı veriyor, daha iyi bir gelecek için hiç durmadan çalışıyoruz. Bunu mümkün kılan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.