YEREL HABERLER - 02 Mart 2014 Pazar 00:59

Park Halindeki Kamyon Küle Döndü

A
A
A
Park Halindeki Kamyon Küle Döndü

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir tuğla fabrikasında park halinde bulunan kamyon küle döndü. Edinilen bilgiye göre İzmir-Ankara Karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir tuğla fabrikasında park halinde bulunan 45 N 2228 plakalı kamyon bir anda alev aldı. Alev kısa sürede kamyonun şoför mahallini tamamen küle çevirirken, olay yerine intikal eden 110 itfaiye ekipleri yangını kısa sürede park halinde bulunan diğer araçlara sıçramadan söndürdü. Yangının araç kontağında oluşan kısa devreden çıktığı tahmin edilirken, kamyonun sürücüsü Süleyman Efe(42) küle dönen aracını görünce üzüntüsünü saklayamadı. Olayla ilgili olarak polis ekiplerini soruşturma başlattığı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Darıca’da e-spor kayıtları başladı Çocukların ve gençlerin hem dijital bağımlılıktan kurtulması hem de bilişime yatkınlığı olanları yetiştirmek amacıyla kurulan Darıca Belediyesi E-Spor Merkezi’nde eğitimler için kayıtlar başladı. Teknoloji, yazılım, oyun ve e-spor alanında gençleri desteklemek için çalışmalar yapan ve bölgenin ilk e-spor merkezini kuran Darıca Belediyesi, e-spor branşında kendini geliştirmek isteyenler için yeni dönem eğitimlerin başlayacağını duyurdu. Son yıllarda özellikle gençler arasında yükselen trendler arasında yer alan e-spor’un bölgemizdeki öncüsü olan Darıca Belediyesi E-Spor Merkezi’nde kayıtların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi. Darıca Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde kurulan e-spor ile teknolojiye ve spora meraklı olan gençler bir araya gelerek hem spor yapıp hem de eğleniyor. Darıca Belediyesi bünyesinde kurulan olan e-spor takımının Türkiye E-Spor Federasyonu tarafından kurulan liglerde ve düzenlenen turnuvalarda boy göstermesi de planlanıyor. Eğitimlerle ilgili bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyenlerin Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde bulunan Darıca Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne giderek bilgi alabilecekleri ifade edildi. "Teknolojiye ve spora meraklı gençleri bekliyoruz" Gençliği önemsediklerini ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceklerini ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, "Günümüz gençliğinin hem teknolojik hem de bilgi işlem açısından beklentilerini karşılamak üzere birtakım çalışmalarımız vardı. Her ailenin, her gencin aslında içinde bulunduğu dijital çağa ayak uydurma çabasında önemli bir yeri olan e-spor un bilinçli bir şekilde yapılması için çalışma başlattık ve e-spora ilgi duyan gençler için proje geliştirdik. Darıca Belediyesi olarak yüzmeden karateye, atletizmden tekvandoya kadar birçok branşta sporcu yetiştiriyoruz. E-spor ile de yeni şampiyonlar yetiştirmek istiyoruz. Teknolojiye meraklı ve sporu seven gençlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yeni dönem eğitimler için teknolojiye ve spora meraklı gençleri bekliyoruz" dedi.
Zonguldak ZBEÜ’de Hıdrellez Bahar Bayramı coşkuyla kutlandı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), Zonguldak İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde "Hıdrellez Bahar Bayramı" etkinliklerle kutlandı. Farabi Kampüsü Spor Salonu önünde düzenlenen etkinliklere ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı R. Kemal Cangöz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Amele Birliği Başkanı Veli Köktürk, Meteoroloji Müdürü Arif Özkan Maraşlı, ZBEÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Zehra Safi Öz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, canlılığını koruyan en eski geleneklerden biri olan ve Türkiye ile Kuzey Makedonya ortaklığında Somut Olmayan Kültürel Miras olarak kayda geçirilen Hıdrellez’in hoşgörü, yardımlaşma ve doğa sevgisi gibi değerleri pekiştirmek için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. İl Kültür ve Turizm müdürünün konuşmasının ardından kürsüye çıkan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Hıdırellez’in gelişinin bolluk ve bereketin habercisi olduğunu dile getirerek bu bayramın tüm dünyada barışın ve dostluğun hâkim olduğu güzel günlere vesile olmasını temenni etti. Bahar Bayramının kadim Türk milletinin tarihinde dayanışmanın, kardeşliğin ve birliğin simgesi olduğunun altını çizen Rektör Özölçer, Türkiye’nin dört bir yanından yarınları için bir arada olan öğrencilerle bu bayramı kutlamanın memnuniyeti içinde olduğunu ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından program Artvin yöresi halk oyunları gösterisi ile devam etti. Renki görüntülere sahne olan etkinlikte, Rektör Özölçer ve protokol üyeleri Hıdırellez ateşini yakarak üstünden atladı. Kemençe eşliğinde katılımcılarla horon tepilmesi, davul-zurna eşliğinde halay çekilmesi, köy seyirlik oyunu, Dedem Korkut hikâyelerinden “Kam Büre Bey Oğlu Bamsı Beyrek”in anlatımı, geleneksel Türk spor oyunlarından halat çekme ve çuval yarışması ile katılımcılara hem eğlenceli hem de kültürel açıdan zengin bir deneyim yaşatan program, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen yarışmalar ile sona erdi.
Balıkesir Balıkesir Büyükşehir’in ana arıları üreticilerle buluşuyor Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiriciliği yapan üreticilere; 2 bin ana arı yüzüğü ve 196 eşleşmiş ana arı hibe etti. Büyükşehir Belediyesi böylelikle hem üreticilerin sezona 15 gün daha önce başlamalarını sağlıyor, hem de daha kaliteli ve verimli bir bal hasadı almalarına imkân sunuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Kırsal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Tesisi’nde ürettiği ana arıları, üreticilerle buluşturuyor. Karesi ilçesine bağlı kırsal Kabakdere Mahallesi’nde 50 dönümlük arazi üzerinde kurulu olan tesiste, Büyükşehir Belediyesi’nin kalifiye personeli tarafından büyük bir özenle yetiştirilen; 2 bin ana arı yüzüğü ve 196 eşleşmiş ana arı üreticiye hibe edildi. Büyükşehir Belediyesi; Batı Anadolu (Yerli) ırkı ana arıları bal üreticilerine dağıtıp, sezona 15 gün daha erken girmelerini sağlayarak daha kaliteli ve verimli bir bal hasadı almalarına imkân sunuyor. Destekler, başvuru yapan arı üreticilerine sezon boyunca devam edecek. ‘Elimizden gelen desteği her zaman sağlayacağız’ Balıkesir’i; arı ve arı ürünleri konusunda en iyi yere getirmek için çalışmalarına ve desteklemelerine devam edeceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Şehrimizin arıcılık potansiyeli çok yüksek. Verimli ovaları, bereketli dağları arıcılık için çok elverişli. Bizler de vatandaşlarımızın, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın bu doğrultuda üretime dâhil olması için elimizden gelen desteği her zaman sağlayacağız. Tüm arıcılarımıza bereketli bir sezon diliyorum” diye konuştu. Desteklerin çok yararlı olduğunu dile getiren arı yetiştiricileri, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
Kütahya Gediz SHMY kendi binasının yapımı için destek bekliyor Kütahya’nın Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda kullanılan binanın yetersizliği nedeniyle 650 öğrenci 5 sınıfta eğitim görüyor. Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna ait kampüs alanı ve binası olmadığı için Gediz Meslek Yüksekokulunun tahsis ettiği ve fiziki yeterliliği olmayan blokta yıllardır eğitim veriyor. 4 bölüme sahip, kaliteli eğitimi ile büyümeye devam eden Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, sadece 5 sınıf, 1 laboratuvar, 1 konferans salonu ve öğretim üyelerinin ortak olarak paylaştığı odalardan mevcut blokta 4 birinci ve 1 ikinci öğretim ile eğitim veriyor. Fiziki olarak binanın yetersiz olması ve Dumlupınar Üniversitesine bağlı Gediz Meslek Yüksekokulu ile yıllardır birlikte kullanılan binanın öğrencileri ve akademisyenleri zorladığını dile getiren Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Güner, “ Binamızı Gediz MYO ile ortak kullanıyoruz. 650 öğrencimiz bulunmakta. Gedizli işadamlarımızın ve hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi. Müdür Dr. Yusuf Güner, “2018 yılında Kütahya’da yalnızca Dumlupınar Üniversitesi vardı. 2021 itibari ile sağlık temalı ikinci bir üniversite inşa edildi. Gediz Meslek Yüksekokulunun yanında Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yeni kurulan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne taşındı. Yaklaşık 6 yıldır sağlıkla alakalı bölümler bizim Meslek Yüksekokulu bünyemizde sürdürülüyor" dedi.