YEREL HABERLER - 09 Mart 2012 Cuma 16:03

MEHMET AKİF ERSOY’UN ŞİİRLERİ YARIŞTI

A
A
A
MEHMET AKİF ERSOY’UN ŞİİRLERİ YARIŞTI

Selendi’de İstiklal Marşı’nı da yazan milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin okunduğu bir yarışma gerçekleştirildi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmayı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhsin Kasap, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi. İlçedeki 5 lise ile 10 ilköğretim okulundan öğrenciler Ersoy’un şiirini en iyi okumak ter döktü. Yarışmada, vurgu, durak, tonlama, jest ve mimik ile kılık-kıyafet gibi konular değerlendirmeye tabi tutuldu.
Öğrencilerin şiir okumadaki başarısı jüri üyelerini bile karar vermekte zorladı. Yarışmada İlköğretim dalında “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri ile Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Esma Yüksel birinci, “Cenk Marşı” şiiri ile Pınarlar Şehit Savcı Ethem Ekim İlköğretim Okulu’ndan Binnur Güllü ikinci, “Leyla” şiiri ile Şehirlioğlu Köyü İlköğretim Okulu’ndan Ayşe Gökdeniz üçüncü oldu.
Ortaöğretim dalında ise, “Çanakkale Şehitlerine” şiiriyle Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Selin Öye birinci, “Uyan” ile Sağlık Meslek Lisesi Öğrencisi Fadime Ercan ikinci, yine aynı şiirle Anadolu Lisesi’nden Cansu Yörük üçüncü seçildi.
Dereceye giren öğrencilerin hediyeleri 12 Mart’ta yapılacak törende verilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis,Mainz 05 maçının ardından takımının performansı nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında deplasmanda Almanya temsilcisi Mainz ile karşılaşan Samsunspor sahadan 2-0 mağlup ayrılarak ilk 8’e adını yazdıramadı. 12. sırada lig aşamasını tamamlayan kırmızı-beyazlılarda Alman Teknik Direktör Thomas Reis, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" Futbolcularının gösterdiği performanstan memnun olmadığını dile getiren Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, "Açıkçası bir sonraki karşılaşmayla alakalı çok bir şey söylemek istemiyorum. Bugünkü göstermiş olduğumuz performans sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Mainz’e baktığımızda bugün galip gelmeyi hak ettiler. Çünkü biz ikili mücadelelerde o agresifliği gösteremedik ve ikinci topları da onlar kazandı, bizler kaybettik. Emre Kılınç ile yakalamış olduğumuz çok net bir pozisyon vardı. O pozisyonu golle sonuçlandırabilmiş olsaydık normalde 1-0 öne geçen taraf olacaktık ve belki de şu an farklı şeyler konuşuyor olurduk. Göstermiş olduğumuz performanslar ötürü üzgünüz" dedi. Dar bir kadro ile mücadele ettiklerini ve sakatlıktan dönen Ntcham’ın tekrar sakatlanmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Reis, "Olivier Ntcham’ın bir kas sakatlığı oldu. Arka adalesinden sakatlandı Tabi bu bizim adımıza iyi olmadı. Zaten çok eksikle devam etmek zorunda olduğumuz bir dönemde bunun gerçekleşmiş olması bizi üzdü. Maçta da belli oldu. Takımın bir yorgunluğu da var. Birçok eksiğimiz olması sebebiyle genç oyunculara da şans vermeye çalışıyoruz. Ama tabi bu durum onlar için de zor olabiliyor. Çünkü sonradan oyuna girmek her oyuncu için zor olduğu gibi genç oyuncular için de zor oluyor. Bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Sonuçta çok kısa bir süre sonra Pazar günü oynamamız gereken bir karşılaşma var. Daha sonrasında yine kısa bir aradan sonra oynamamız gereken bir kupa karşılaşması var. Umarım sakat oyuncularımız en kısa sürede tekrardan bize katılırlar. Açıkçası bu durum bizim adımıza zor bir dönem. Var olan sakatlıklar sebebiyle zoe bir süreçten geçiyoruz ama bir şekilde yolumuza devam etmek zorundayız" diye konuştu.