YEREL HABERLER - 12 Mart 2012 Pazartesi 14:50

ŞEHZADE MEHMET`TE MEHMET AKİF ERSOY ANISINA HİTABET YARIŞMASI

A
A
A
ŞEHZADE MEHMET`TE MEHMET AKİF ERSOY ANISINA HİTABET YARIŞMASI

Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Liseleri, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” etkinlikleri çerçevesinde “Hitabet Yarışması” düzenledi.
Toplam 20 öğrenci ile yapılan ön elemelerden, finale katılan 8 öğrencinin sunumlarıyla gerçekleştirilen yarışma ve programda, İstiklal coşkusu bir kez daha yaşandı. Finale kalan, Melike Merve Kırlı, Aslıhan Korkmaz, Tarık F. Çevik, Büşra Tufan, Ahsen Gözütok, Ahmet Dereli, Dicle Papatya ve Dilan Demir isimli öğrenciler, “Mehmet Akif Ersoy” ya da “İstiklal Marşı” konularından birini seçerek sunumlarını yaptı. Jüri, öğrencileri, Türkçeyi düzgün ve etkili kullanma, jest-mimik-ses tonu, kağıda bağlı kalmadan konuşma, konuya hakimiyet ve izleyiciye hakimiyet açılarından değerlendirdi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı programda ilk üç sıra şöyle belirlendi: Dicle Papatya (9/A), Tarık F. Çevik (10/Fen), Ahmet Dereli (9/Fen).
Programda, düzenlenen yarışmanın yanı sıra "İstiklal Marşı Belgeseli ve Akif’in Muhteşem Şiirleri" sunumu büyük ilgi gördü. Zaman zaman ayakta alkışlandı. Okul Müdürü Giray Kara, program ile ilgili olarak, ”İçinde yaşadığımız bu cennet vatan Anadolu insanının çok zor şartlar altında çok büyük fedakarlıklarıyla kurtarılmıştır. Mehmet Akif Ersoy; Türk milletinin verdiği bu milli mücadeleyi ve kahramanlıkları şiirleriyle en mükemmel şekilde anlatan bir şairimizdir. Genç neslimize Mehmet Akif’i iyi anlatmamız gerekiyor. Genel anlamıyla milli ve manevi değerlerden beslenen şiirlerinin milli şuur kazanmamızda çok büyük rolü olduğunu düşünüyorum." dedi.
Şehzade Mehmet Lisesi olarak öğrencilerin kişisel gelişimlerine büyük önem verdiklerini dile getiren Kara sözlerine şöyle devam etti: "Günümüzde insana değer katan, onu başarılı kılan en önemli etkinliklerden biri de insanın, düşüncelerini en güzel şekilde ifade edebilmesidir. Bunun gelişmesinde de medeni cesaretin ve bu tür etkinliklere çokça katılmanın rolü büyüktür. Biz de bu tür etkinliklerin sayısını arttırarak öğrencilerimize bu yeteneği kazandırmaya çalışıyoruz. 300 kişinin önünde sergilenen performanstan memnun kaldım. Bu yarışma için çok anlamlı bir konu seçilmiş. Bu konuda da hem arkadaşlarımızı hem de katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Göktaş’tan doğum oranlarının düşmesine ilişkin açıklama: "Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz" Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum oranlarının düşmesine ilişkin, "Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz" dedi. Bakan Göktaş, AK Parti’nin Kızılcahamam’da düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. TÜİK verilerine göre doğum oranlarının düştüğü belirtilerek, aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik yapılacak çalışmalara ilişkin soru üzerine Göktaş, bu durumun sadece Türkiye’ye özgü olmadığını, birçok ülkenin bu sorunla mücadele ettiğini belirtti. Avrupa ve Asya’da da ciddi nüfus tedirginliğinin yaşandığını aktaran Göktaş, "Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta kamuoyuna açıkladığımız Aile Eylem Planımızda da doğum oranlarına yönelik önemli bir bölüm ayırdık" diye konuştu. Göktaş, Bakanlık olarak her zaman kadınların yanında olduklarını, onların haklarını savunduklarını ifade etti. "Tüm bu örnekleri inceliyoruz" Dünya genelinde uluslararası birçok şirkette kadınların önemli konumda, karar alma mekanizmalarının içinde yer aldığına dikkati çeken Göktaş, "Tüm bu örnekleri inceliyoruz. Ülke kalkınmasına da katkı sağlayacak yeni modeller için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayata geçireceğimiz yeni modellerle, esnek ve uzaktan çalışmalar modelleri dahil, kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarını kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarının ortadan kalkmasını hedefliyoruz" açıklamasını yaptı. Bakan Göktaş, doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatacaklarını da belirtti.
İstanbul Çevre dostu yaşam için Şişli’den Üsküdar’a pedal çevirdiler Şişli Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlediği Ekolojik Çevre Festivali etkinlikleri çerçevesinde bugün, “Kıtalar Arası Bisiklet Gezisi” gerçekleşti. Yüzlerce bisikletli, çevre dostu bir yaşama dikkat çekmek için Şişli’den Üsküdar’a kadar 15 kilometre pedal çevirirken renkli görüntülerin oluştuğu o anlar havadan görüntülendi. Şişli Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Türkiye Bisikletliler Derneği ve Trafikte Ortak Akıl Derneği’nin(TRAP) iş birliğinde Kıtalar Arası Bisiklet Gezisi düzenlendi. Sürdürülebilir, doğa ile uyumlu daha temiz, daha yeşil ve çevre dostu bir yaşama dikkat çekmek için gerçekleşen etkinliğe yaklaşık 2 bin bisiklet tutkunu katıldı. Geziye katılabilmenin şartı olarak ambalaj atığı getiren bisikletçiler, etkinlikte yer aldı. Yüzlerce bisikletli katıldı Şişli Mecidiyeköy’den saat 11.00’da başlayan bisiklet gezisinin startını, İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, TRAP Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz verdi. Bisikletçiler 15 Kilometrelik parkurda pedal çevirdi Bisiklet tutkunları, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçerek Üsküdar Harem’e kadar 15 kilometrelik parkurda pedal çevirdi. 7’den 70’e birçok vatandaşın katılım gösterdiği bisiklet turu, renkli görüntülere sahne oldu Sağlıklı yaşama ve çevreye dikkat çekildi Etkinlikle bisiklet kullanımının teşvik edilmesinin yanı sıra çevresel ve sağlıklı yaşama katkı sağlamasına; ayrıca yoğun araç trafiğinin azaltılması, karbon salınımının düşürülerek hava kalitesinin iyileştirilmesine dikkat çekildi.