YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 13:30

TURGUTLUSPOR`DA SERHAT VE ÇAОDAŞ SEVİNCİ

A
A
A
TURGUTLUSPOR`DA SERHAT VE ÇAОDAŞ SEVİNCİ

Pazar günü deplasmanda Bozüyükspor ile karşılaşacak olan Turgutluspor`a, Serhat ve Çağdaş morali.
Pendik karşılaşmasında kırmızı kart gören Serhat`a 2 maç gelmesi beklenen ceza bir maça düştü. Bugsaş karşılaşmasında oynamayan oyuncu, cezasını tamamlamış oldu. Tecrübeli futbolcu, zorlu Bozüyük karşılaşmasında forma giyebilecek.
Geçen hafta sakatlığı nedeni ile forma giyemeyen Çağdaş Topal`ın ise, büyük ölçüde forma giyebileceği açıklandı.
Bu karşılaşmanın hazırlıklarını hafta başından buyana aralıksız olarak sürdüren kırmızı siyahlılarda morallerin oldukça yüksek olduğu gözlenirken, oyuncular taraftara galibiyet sözü verdiler. Turgutluspor Başkanı Murat Ayhan, `` Serhat Akın`ın Bozüyükspor karşılaşmasında forma giyecek olması camiamızda ve takımımızda sevinçle karşılandı. Bugsaş karşılaşmasının ardından Bozüyükspor`u da yenerek çıkışımızı sürdürmek istiyoruz`` Şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Tramvaylar “annelere” emanet Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. bünyesinde görevli anne vatmanlar ulaşıma renk katıyor. Yaklaşık 56 tonluk, 40 metre uzunluğunda, 350 yolcu kapasiteli tramvayları kullanan anne vatmanlar “anne özverisiyle” her gün on binlerce yolcu taşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Annelerin daha doğrusu kadınların elinin değdiği her iş daha da güzelleşiyor. Raylı sistemde onların emeği bizim için çok değerli” dedi. Yılda ortalama 22 milyon kişinin kullandığı Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin hafif raylı sisteminde 35’i kadın 90 vatman görev yapıyor. 35 kadın vatmanın kimi anne kimi anne adayı. 43 istasyondan oluşan 36 kilometrelik güzergahta, anne vatmanlar günde 3 sefer yaparak yaklaşık 108 kilometre yol gidiyor. Anne vatmanlar hem annelik görevini hem de vatmanlık mesleğini layıkıyla yapmanın mutluluğunu yaşıyor. “Anne özverisiyle işimizi yapıyoruz” 4 yaşlarındaki ikizler Yiğit ve Yaman’ın annesi olan Vatman Semanur Sayan, “Çalışan bir anne olmanın elbette zorlukları var. Ama işinizi severek yapınca zorluklar da kolaylaşıyor” şeklinde düşüncelerini ifade ederken 5 yaşındaki Zeren’in annesi İrem Özdemir ise ,“Annelik çok kutsal. Mesleğimiz de öyle. Her gün binlerce yolcunun canı bize emanet. Anne dikkati ve özverisiyle işimizi severek yapıyoruz” ifadelerini kullandı. “Benim annem bir kahraman” Vatman Esra Yener’in kızı 5 yaşındaki İpek Yener, “ Annemin kocaman tramvayı kullanması beni çok etkiliyor. Evde de işte de benim annem bir kahraman” yorumunu yaparken Vatman Özgür Çömez’in 5 yaşındaki oğlu Can Bartu Çömez de “Annemi işteyken çok özlüyorum ama benim annem tramvay kullandığı için de mutlu oluyorum” dedi. “Tüm annelerin gününü kutluyorum” Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tüm anneler bizim için çok kıymetli. Annelerin daha doğrusu kadınların elinin değdiği her iş daha da güzelleşiyor. Raylı sistemde onların emeği bizim için çok değerli. Bu vesileyle tekrardan başta belediyemizde çalışan ve şehrimizde yaşayan anneler olmak üzere tüm annelerin gününü kutluyorum” açıklamasını yaptı.
İstanbul Çocuklarını ekran bağımlılığından korumak isteyen mahalleli uçurtma festivali düzenledi Arnavutköy’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri çocuklarını ekran bağımlılığından korumak ve sokakta vakit geçirmeye teşvik etmek için uçurtma şenliği düzenledi. Mahalle muhtarının organizasyonunda yapılan etkinlikte küçük, büyük herkes doyasıya eğlendi gökyüzü rengarenk oldu. Arnavutköy’de bulunan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde vatandaşlar çocuklarının ekrana olan bağımlılığını azaltmak ve sokak oyunlarına teşvik etmek amacıyla mahalle muhtarı öncülüğünde uçurtma şenliği düzenledi. Hafta sonu güzel havayı fırsat bilerek şenliğe katılan onlarca aile doyasıya eğlendi. Anneler gününde ailelerin geleneksel oyunlarla vakit geçirdiği etkinlikte gökyüzü uçurtmaların renkleriyle adeta boyandı. Gökyüzündeki onlarca uçurtma dron ile havadan da görüntülendi. “Uçurtmalarımız şuan gökyüzünde rengarenk” Etkinliğe öncülük eden Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Mustafa Keleş, “Ben mahalle muhtarıyım burada daha öncede organize edilmiş bir şenlik bu bizlerde muhtarlık olarak tekrardan faaliyete soktuk bu şenliği. Tamamen kendiliğinden gelişen bir durum, anneler günü olması da ayrı bir güzel oldu. Uçurtmalarımız şuan gökyüzünde rengarenk, uçurtmaları da ailelerimiz kendileri yapmışlar” şeklinde konuştu. Şenliğe katılan mahallelilerden Hülya Açık, “Çocuklar için geldik ama aslında kendimiz eğleniyoruz. Çocukken de uçuramamıştık şimdi hevesimizi alıyoruz. Muhtarımız attı bize mesajı şimdi geldik hem anneler gününü kutluyoruz hem de eğleniyoruz. Sabahtan beri uğraşıyoruz zor oldu ama başardık” ifadelerini kullandı.
İstanbul Fatih’te sırt çantasıyla götürdüğü kedileri darp ederek öldürdüğü iddia edilen sanığa 4 yıl 6 ay hapis cezası Fatih’te sırt çantasına koyarak götürdüğü 9 kediyi darp ederek öldürdüğü iddia edilen sanık 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Fatih’te 31 Ekim 2023’de daha iyi bakacağını söylediği Fatih Camii çevresindeki sokak kedilerini sırt çantasına koyarak iş yerine götürdüğü ve 9 kediyi darp ederek öldürdüğü iddia edilen sanık Fatih Mehmet Ö.’nün (44) yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Fatih Mehmet Ö. katılmadı. Duruşmada bir kısım müşteki ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada müştekiler ile avukatları, sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep ettiler. Sanık olmadığından son sözü sorulamadı. 4 yıl 6 ay hapis cezası Kararını açıklayan mahkeme, sanık Fatih Mehmet Ö.’nün ‘birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan öldürme suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Fatih Mehmet Ö.’nün sahibi olduğu işletmenin ofis kısmında 9 adet ölü kedi ele geçirildiği, görüntü izleme tutanağına göre çantaya kedi koyduğunun tespit edildiği aktarıldı. Hazırlanan iddianamede şüpheli Fatih Mehmet Ö.’nün ‘birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan 9 aydan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.