ÇEVRE - 11 Kasım 2025 Salı 12:44

Alaşehir’de 3 bin fidan toprakla buluştu

A
A
A
Alaşehir’de 3 bin fidan toprakla buluştu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte 3 bin fıstık çamı fidanı toprakla buluşturuldu.


Alaşehir Yeşilyurt Orman İşletme Şefliği tarafından Tepeköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dikimi programına Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.


Etkinlikte konuşan Orman İşletme Şefi Emin Şıvka, fidan dikimi hakkında katılımcılara uygulamalı bilgi verdi. Şıvka, "Bu milli günümüzde, ülkemizin geleceği için 3 bin adet fıstık çamı fidanını toprakla buluşturduk" dedi.


Fidan dikiminin ardından etkinlik, öğrenciler ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.



Alaşehir’de 3 bin fidan toprakla buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Yangında ölen 2 kardeşe acı veda: Aynı tabutla getirilip aynı kabre defnedildiler Mersin’in Silifke ilçesinde müstakil evde çıkan yangında hayatını kaybeden Poyraz Efe (1) ve Ayaz Emre (7) kardeşler, aynı tabutta getirilip gözyaşları arasında aynı kabirde toprağa verildi. Yangın, dün sabah saatlerinde ilçeye bağlı Mukaddem Mahallesi 220 Sokak No 20’de bulunan müstakil 2 katlı evde meydana geldi. İddiaya göre, baba Halil Türker işe gittikten sonra anne Ayşenur Türker de çocukları Poyraz Efe Türker (1) ve Ayaz Emre Arlı’yı (7) evde bırakıp yaklaşık 300 metre uzaktaki markete ekmek almaya gitti. Bu sırada sobadan yangın çıktı. Market dönüşü yangını fark eden anne ve çevredekiler durumu 112 Acil Komuta Merkezi’ne bildirdi. Merkez bölgeye, itfaiye, sağlık ve polis ekiplerini sevk etti. Alev alev yanan eve ekipler müdahale ederek söndürdü. Yangında içeride bulunan 2 çocuğun hayatını kaybettiği belirlendi. Güvenlik güçlerinin ve savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından 2 çocuğun cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Bir tabutta uğurlandılar, aynı kabre kondular Hastanede yapılan işlemlerin ardından 2 kardeşin cenazesi Silifke Devlet Hastanesi Morgundan alınarak ilçeye bağlı Ulugöz Mahallesi Mezarlığı’na getirildi. Cenaze aracından tek tabutta indirilen kardeşler için mezarlıkta cenaze namazı kılındı. Daha sonra Poyraz Efe ve Ayaz Emre kardeşler gözyaşları içerisinde aynı kabirde toprağa verildi. Cenazeye, ailenin yanı sıra İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner ile bazı protokol üyeleri, ailenin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Antalya Kadın emeği üretimi gelire dönüşüyor Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya Toptancı Hal içerisinde kadın kooperatiflerine ücretsiz olarak tahsis ettiği üretim alanı, kadın emeğinin ekonomiye kazandırıldığı modele dönüştü. Bu alanda üretim yapan kadınlar, yufka başta olmak üzere çeşitli unlu mamuller hazırlayarak hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de iş hayatında aktif rol üstleniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılında hayata geçirdiği "Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar" projesi sayesinde desteklenen kadın kooperatifleri, kendilerine tahsis edilen alanlarda hiçbir kira bedeli ödemeden üretim yapabiliyor. Üretilen ürünler, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz tahsis edilen Kadın Kooperatifleri Satış Alanında vatandaşlarla buluşturuluyor. Bunun yanı sıra üretilen yufkalar zincir marketler ve otellere de satılarak daha geniş bir pazara ulaşıyor. Bu sayede kadınlar yalnızca üretmekle kalmıyor, emeklerinin karşılığını da doğrudan alabiliyor. Hem üretim hem aile bütçesine katkı Projeden yararlanan kooperatiflerden 7 Renk Kadınları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ayten İnce, Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu desteğin kadınlar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Burada hem üretiyoruz hem kazanıyoruz" dedi. Kooperatifte çalışan kadınlardan yazar Gönül Çakır, hayatında yaşadığı değişimi şu sözlerle anlattı: "Daha önce çok içine kapanık, yalnız bir kadındım. Burada çalışmaya başladıktan sonra hayatım tamamen değişti. Üretime destek oluyorum. Kazandığım parayla üniversite öğrencilerine burs veriyorum, sığınma evlerindeki kadınlara da destek oluyorum. Birilerinin hayatına dokunmak beni çok mutlu ediyor." Leyla Dedeağ ise üretmenin ve kendi ayakları üzerinde durmanın kendini çok mutlu ettiğini belirterek, "Kadın olunca her şeyi yapabiliyoruz, başarıyoruz. Üretiyoruz, satıyoruz, paramızı kazanıyoruz. Üretilen yufkaları Antalya’nın hemen her yerinde bulabilirsiniz. Benim asıl mesleğim takı tasarımıydı. Zamanla yeni arayışlar beni buraya getirdi. Şimdi çok mutluyum. Güzel işler yapıyoruz" sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.