ÇEVRE - 24 Ağustos 2024 Cumartesi 12:44

Başkan Zeyrek: “40 yıldır temizlenmeyen dereyi temizliyoruz”

A
A
A
Başkan Zeyrek: “40 yıldır temizlenmeyen dereyi temizliyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Salihli ilçesine bağlı Mersindere Mahallesini ziyaret etti. Yurttaşlar tarafından davul ve zurna ile karşılanan Başkan Zeyrek, yıllardır ihmal edilmiş mahalledeki dere yatağında başlatılan temizlik çalışmasını da inceledi.


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Salihli ilçe programı kapsamında Mersindere Mahallesini ziyaret etti. Başkan Zeyrek’e, Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu ve MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Enver Akgün de eşlik etti. Muhtar Murat Yıldırım ve yurttaşlar tarafından mahalle girişinde büyük bir coşku ile karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan dere temizlik çalışmalarını da yerinde inceledi. Başkan Zeyrek, “Mersindere mahallemizin 40 yıldır temizlenmeyen 3 kilometrelik dere yatağını temizliyoruz. Ardından derenin geçiş noktasında menfez imalatı yapacağız. Sizlere temiz bir şekilde emanet edeceğiz. Bu emanet, yarınlara emanet. Moloz dökeni, çöp atanı uyaracak, ilçe belediyesine, büyükşehir belediyesine bildireceksiniz. Bir daha sorun yaşamamanız için buradayız” dedi. Mahalle sakinleri de dere temizlik çalışması ile ilgili görüşlerini paylaştılar.


Mahalle sakini Gökhan Yalçıner, “40 yıldır Mersindere mahallesinin deresinin temizlenmediğini belirterek, “3 kilometrelik deremize hiç bakan olmadı. Vatandaşlar çöplerini döküyor. Bunun sonucunda da sel, taşkın oluyor. Temizlenirse güzel olacak” dedi. Mahalle sakini Gülay Özter, “Yıllardır burada temizlik yapılmıyor. Tarım arazilerimiz de bu kokudan etkileniyor. Kısacası mahallemiz koku içinde. Temizlik çalışmaları da başladı. İnşallah sonu da gelir. Ben bu mahalleye geleli 30 yıl oldu. Bu süre içinde hiçbir şey yapılmadı. Daha önceki yönetimlere söylüyorduk ama bizleri geçiştiriyorlardı. Siyasi tercihlerimizden dolayı bizleri önemsemiyorlardı” dedi.


Yıllardır Mersindere’nin ihmal edildiğini belirten Mahalle Muhtarı Murat Yıldırım, “Dere ıslah ve temizlik çalışması 40 yıldır yapılmadı. Daha önceki muhtarlarımız başvuru yapmasına rağmen hiçbir şekilde hizmet alınamamış. Muhtarlığı kazandıktan 20 gün sonra Büyükşehir Belediyesine dilekçe yazdım. 10 gün içerisinde iletişime geçtik. Bugün Ferdi Başkanımın göreve gelmesiyle iş makineleri de çalışmaya başladı. Her şey için Ferdi Başkanıma teşekkür ederim” dedi.



Başkan Zeyrek: “40 yıldır temizlenmeyen dereyi temizliyoruz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.