GÜNDEM - 22 Aralık 2025 Pazartesi 15:07

Gülşah Durbay için kentin dört bir yanında lokma hayrı yapıldı

A
A
A
Gülşah Durbay için kentin dört bir yanında lokma hayrı yapıldı

Merhume Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatının yedinci günü dolayısıyla, kent genelinde farklı noktalarda düzenlenen lokma hayırlarında vatandaşlara ikramda bulunuldu.


Hayatını kaybeden Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatının yedinci günü dolayısıyla, kent genelinde anma amacıyla lokma hayırları gerçekleştirildi. Merhume Başkan Durbay’ın hayrı için düzenlenen ikramlar; Şehzadeler Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı, Manolya Meydanı, MASKİ, 100. Yıl Meydanı, Manisa Prime, İki Lüleli Camii, Alaybey Camii, Kuşlubahçe Kent Lokantası ile Manisa Şehir Hastanesi’nde vatandaşlara sunuldu.


Lokma hayırlarının en anlamlı anlarından biri ise Başkan Durbay’ın ailesinin katılımıyla yaşandı. Merhume Başkan’ın babası Osman Durbay ve kız kardeşi Nevsale Durbay Karataş, Şehzadeler Belediyesi binası ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen lokma dağıtımlarında hazır bulunarak vatandaşlara bizzat lokma ikram etti. Lokma hayrına Şehzadeler’in yeni Belediye Başkanı Hakan Şimşek, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen, belediye başkan yardımcıları ve partililer de katıldı. Aile fertleri, lokma alan vatandaşlarla sohbet ederek taziyeleri kabul etti. Kentin farklı noktalarında eş zamanlı olarak yapılan lokma hayırlarında Gülşah Durbay için dualar edilirken, vatandaşlar merhume başkanı sevgi, saygı ve rahmetle andı.



Gülşah Durbay için kentin dört bir yanında lokma hayrı yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Başkan Tekin, "İlçemizin sosyal hayatına yeni bir soluk kazandırıyoruz" Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin ilçelerine yeni vizyon kapsamında önemli bir dönüşüm projesi hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Bu projeyle birlikte sadece eski bir yapıyı ortadan kaldırmıyoruz, aynı zamanda ilçemizin sosyal hayatına yeni bir soluk kazandırıyoruz" dedi. Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde uzun yıllar hizmet veren ve ekonomik ömrünü tamamlayan eski hükümet konağı, modern bir sosyal yaşam alanına dönüştürülüyor. Başkan Zekiye Tekin, yıkımı planlanan binada incelemelerde bulunarak projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Pazaryeri Belediyesi Zabıta Amiri Bilal Özdemir ile birlikte binayı gezen Tekin, yapının kısa süre içerisinde yıkım ihalesine çıkarılacağını belirtti. "İlçemizin sosyal hayatına yeni bir soluk kazandırıyoruz" Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, "İlçemizin geçmişinde önemli bir yere sahip olan park kahvesini yeniden canlandırıyoruz. Yeni belediye binasının bulunduğu alanda yer alan ve yıllarca hemşerilerimizin buluşma noktası olan bu alan, özellikle büyüklerimizin hafızasında özel bir yere sahip. Bu özlemi sona erdirmek adına alanı yeniden düzenleyerek vatandaşlarımızın dinlenebileceği ve sosyalleşebileceği bir merkez haline getireceğiz. Bu projeyle birlikte sadece eski bir yapıyı ortadan kaldırmıyoruz, aynı zamanda ilçemizin sosyal hayatına yeni bir soluk kazandırıyoruz. Modern tasarımı, yeşil alanları ve çok amaçlı kullanım imkânlarıyla hem nostaljik dokuyu yaşatacak hem de çağdaş bir yaşam alanı sunacağız. Bu dönüşüm, Pazaryeri’nin çehresini değiştirecek önemli bir adım olacak. İlçemizin sosyal hayatını canlandıracak ve şehir estetiğine katkı sağlayacak bu projeyle yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız" dedi.
Bursa İnegölspor kalecisi Bekir Sevgi ’yılın en iyi sporcusu’ seçildi Sultan Su İnegölspor’un başarılı kalecisi Bekir Sevgi, İnegöl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından "Yılın En İyi Sporcusu" ödülüne layık görüldü. Ödül, İnegöl Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel tarafından takdim edildi. Faal futbolculuk kariyerini sürdürürken yazarlıkla da dikkat çeken Bekir Sevgi, kaleme aldığı "Sevgili Kale: Üç Direk Arasında Başlayan Hikâye" adlı eseriyle spor camiasında farklı bir ilke imza attı. Aktif futbolculuk yaşamına devam ederken kitap yazan isimlerden biri olan Sevgi, bu yönüyle de öne çıktı. Uzun yıllara dayanan spor hayatını eserine taşıyan başarılı file bekçisi, kitabında 27 yıllık kariyerini ve yaşam hikâyesini okuyucularla buluşturdu. "Sevgili Kale: Üç Direk Arasında Başlayan Hikâye", yalnızca bir futbol öyküsü değil; aynı zamanda azim, mücadele ve adanmışlık dolu bir yaşamın yansıması olarak değerlendiriliyor. Bekir Sevgi, bu hikâyeyi İnegöl Belediyesi’nin "Gençlik Yılı" programları kapsamında okullarda öğrencilerle buluşarak da paylaşmaya devam ediyor. Gençlerle bir araya gelen Sevgi, hem sporculuk kariyerini hem de hayat tecrübelerini aktararak ilham veriyor. Sultan Su İnegölspor Kulüp Başkanı Kani Ademoğlu ise Bekir Sevgi’nin kulüp için taşıdığı öneme dikkat çekerek, "Bekir Sevgi, yalnızca sahadaki performansıyla değil, saha dışındaki duruşu ve karakteriyle de örnek bir sporcu. Takım arkadaşlarının sevdiği, gerektiğinde bir abi, gerektiğinde ise sahada sorumluluk alan bir lider olarak öne çıkıyor. Bizler sadece sahada başarı hedefleyen bir kulüp değiliz; aynı zamanda gençlerimize örnek olan, değer üreten bir yapıyız. İnegölspor, İnegöl’ün en büyük temsil güçlerinden biridir. Bu formayı taşıyan her oyuncu da bu sorumluluğun bilinciyle hareket eder. Bekir Sevgi de hem sahadaki mücadelesi hem de yazdığı eserle bu bilinç ve vizyonun en güzel örneklerinden biri olmuştur. Kendisini bu anlamlı ödül dolayısıyla tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum." dedi.