SPOR - 10 Aralık 2024 Salı 17:01

Manisa BBSK’den Manisa FK’ya sürpriz ziyaret

A
A
A
Manisa BBSK’den Manisa FK’ya sürpriz ziyaret

Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Emre Hasgör’ü ağırlayan Manisa FK Başkanı Yasemin Buket Aktan, “Manisaspor ile birleşme ihtimalini görüştük. Gündemde bulunuyor. Bazı hususlar, bazı ayrıntılar var. Önümüzdeki günlerde ayrıntıları paylaşacağız” dedi.


Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Emre Hasgör, Manisa Futbol Kulübü Başkanı Yasemin Buket Aktan’ı ziyaret etti. Fikri Bayrıl Spor Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette Manisa futbolu masaya yatırıldı. Ziyarette, Manisa Futbol Kulübü ile Manisaspor arasında beraber bir yol haritası çizileceği mesajları verildi.


Ziyarette açıklamalarda bulunan Manisa FK Başkanı Yasemin Buket Aktan, futbolda marka değerlerinin korunması anlamında istişareler gerçekleştireceklerini belirtti. Aktan, “Bu istişarenin ayrıntılarını, detaylarına ilişkin daha sonra sizlere bir açıklamada bulunacağız. Dediğim gibi Manisa’nın marka değeri futbol takımlarının geleceği, iş birliği bundan sonraki sürecin ne şekilde ortaklaşa yürütülebileceği, asgari düzeyde bunlar konuşulacak diye düşünüyorum. Birleşme ihtimalini görüştük. Gündemde bulunuyor. Bazı hususlar, bazı ayrıntılar var. Şöyle bir durum söz konusu. Bunu her daim dile getirdik. Bizim için önemli olan her iki kulübümüz adına da sürdürülebilirliği, futbolun, sürdürülebilirliği ve bu anlamda Manisa için marka değerlerinin korunması ve dolayısıyla Türk futbolunun marka değerinin korunması çok önemli. Bu anlamda her iki kulüp de üzerine düşen hassasiyeti, nezaketi gösterecek diye düşünüyorum. Şu ana kadar kendileriyle bir defa bir görüşmemiz oldu. Bu konuyla ilişkin olarak. Orada da esas unsurlar konusunda bir yol aldığımızı düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde ayrıntıları paylaşacağız. Tabi ki ben sayın başkanımıza da özel görüşmemizi de iletmiştim. Bizler de biliyorsunuz geçmiş dönemlerde belediyede görev aldık. Dolayısıyla o tür görevlerin bir ağırlığı gereği ilk seçim döneminde tabii ki bunun vermiş olduğu bir takım heyecanlar, bir takım fevri hareketler ve bir takım duygusal tepkiler muhakkak olacaktır. Bunun bir sönümlenme süreci vardı. Kulübümüz adına her daim bunu düşünerek sükunetle beklemeyi beklemede kalmayı tercih ettik. Dolayısıyla geldiğimiz nokta itibariyle o makamların olgunluğunun yavaş yavaş artık oturmaya başladığını düşünüyoruz. Bu anlamda sevindirici. Hem Manisa için hem kulübümüz adına. Kendilerine de teşekkür ediyoruz ayrıca. Çok üstün körü üzerinden geçildi. Yapacağımız çalışmaları detaylandıracağız” diye konuştu.



Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Emre Hasgör, artık Manisa’nın marka değerlerini konuşacaklarını ifade etti. Hasgör, “Burada gizli kapaklı yapacak bir durum yok. Yani çok şeffaf bir şekilde sizinle de paylaşacak ama bazı detaylar var. Konuşmamız gereken üzerinde uzlaşmamız gereken. Bazı detaylar var. Bu kamuoyunun gözü önünde olan şeyi başlatıldı olarak anlatmanız bence anlamı yok. Bence hiç başka bir yerden bakmak lazım. Manisa futbolunda bir değişim, artık yol yürümenin başka birine devredilmesi gibi bakmak lazım. Onun için o heyecanlı oluyordu. Söylenilen rakamlar doğru değil. Mevlüt Aktan ve Yasemin Buket Aktan’ın Manisa halkına yaklaşımı jest dediğimiz bu konuda anlamlandırabilirsiniz” dedi.



Manisa BBSK’den Manisa FK’ya sürpriz ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de ahşap kalıp üretim tesisinde yangın Arnavutköy’de gece saatlerinde ahşap kalıp üretim tesisinde yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle tesisin tamamı alevlere teslim olurken, çeşitli patlamalar da meydana geldi. Ekiplerin uzun süren çalışması sonucu söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Yangın, saat 01:30 sıralarında Arnavutköy Anadolu Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde bulunan ahşap kalıp üretim tesisinde meydana geldi. Henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın geniş alana yayılarak yoğun duman oluşturdu. Yangın sırasında çeşitli patlamalar meydana geldi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve UMKE ekibi sevk edildi. Ekiplerin ilk müdahalesinin ardından geniş alana yayılan yangında ölen ya da yaralanan olmadığı belirlendi. İtfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışmasının ardından duman tahliyesi yapılarak yangın söndürüldü. Mahalle sakini Celal Malgaç, "Gece biz yatıyorduk, geç saatlerdi. Kardeşim bizi uyandırdı. Öncelikle çocukları dışarı çıkardık, hemen sonrasında itfaiyeyi çağırdık. Ekipler önce üst tarafa geldi, asıl yangın buradaydı. Biz uyardık, sonrasında buraya geldiler ve olaya müdahale ederek yangını söndürdüler" dedi. Öte yandan polis ekipleri, yangının çıktığı caddeyi kontrollü şekilde trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Çıkan yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
Kayseri Kask ışığından ilham alan topluluktan 360 kişiyle ışık senfonisi Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı’nda doğayla iç içe yürüyüş yapan Aktivite Sosyal Topluluğu’nun yürüyüş sonrası yaptığı ışık senfonisi göz kamaştırdı. Işık senfonisini yürüyüş yapan bir kişinin kask ışığından ilham aldıklarını söyleyen Aktivite Sosyal Topluluğu Lideri Gökhan Beyoğlu, "Stresli ve zor günlerin en güzel ilacının doğa olduğuna inanıyoruz" dedi. Aktivite Sosyal Topluluğu tarafından Ali Dağı’nda doğa yürüyüşü yapıldı. Doğayla iç içe gerçekleşen 9 kilometrelik yürüyüşün ardından topluluk tarafından ışık senfonisi yapıldı. Cem telefonlarının ışıklarıyla yapılan senfoni adeta göz kamaştırdı. 360 kişinin yaptığı senfoni havadan görüntülendi. Işık senfonisini Ali Dağı’nda yürüyüş yapan bir kişinin kask kamerasından ilham alarak, gerçekleştirdiklerini söyleyen Aktivite Sosyal Topluluğu lideri Gökhan Beyoğlu, bir kask ışığının dahi kent merkezinden çok güzel gözüktüğünü bu nedenle 360 kişiyle böyle bir senfoni geçekleştirdiklerini ifade etti. Düzenledikleri doğa yürüyüşü hakkında bilgiler veren Beyoğlu, "Aktivite Sosyal Topluluğu olarak biz kocaman bir aileyiz. Kayseri’nin sosyal, kültürel ve turizm alanlarında bulunan belediyemizin de yakın zamanda imkan sağlamış olduğu Ali Dağı’nda bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu parkurda ıhlamurlar ve meyve ağaçları eşliğinde 9 kilometrelik yürüyüşümüzde fidan dikimi eğitimimiz ve bunun yanında şık senfonisi dediğimiz şehir merkezinden de güzel gözüken müzikle dans ettiğimiz bir gösteri gerçekleştirerek, doğa sporu yapacağız. İnsanlarımızın stresli ve zor günler geçirdiği süreçler olabilir. Bu süreçlerin en güzel ilacının doğa olduğuna inanıyoruz. Bu ilacın tek yan etkisi de aşık olmak. İnsanlar doğaya aşık oldukları zaman trafikte de birbirlerine güzel davranırlar, okul da ve işyerinde de birbirlerine güzel davranırlar. Bizin amacımız bu güzelliğe 7’den 70’e herkesi eriştirebilmek. Haliyle Kayseri gibi sosyal şehirde gençler olarak bizim üzerimize düşen görevin bu şehri aktivitelerle doldurmak. Daha önce Ali Dağı’nda yürüyen ve kafa lambası olan bir yürüyüşçüyü şehir merkezinden gördüm. Hareket eden bir ışıktı. Gökyüzüne baktığımızda kayan yıldızlar ararız. Yıldız kaydığı zaman dilek tutarız. Böyle bir görüntü yapmak istedik. Şimdi yaklaşık 360 kişiyle bu rotada bu gösteriyi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, "Kayseri’nin en merkezi yürüyüş parkuru, endemik bitkilerin olduğu ve oksijenin bol olduğu bir yerdeyiz. Ali Dağı’nın bir zirveye çıkan parkuru var bir de 360 dediğimiz çepeçevre dolaşan 9 kilometrelik bir parkuru var. Burasını Büyükşehir Belediyemiz gece yürüyüşleri için aydınlattı. Bugünde bir etkinlik grubu yürüyüşe çıktılar. Kadın, erkek ve çocuk hepsi var. Bizde bundan onur duyuyoruz" diye konuştu.