GÜNDEM - 23 Aralık 2025 Salı 13:54

Manisa TSO’dan Gülşah Durbay anısına lokma hayrı

A
A
A
Manisa TSO’dan Gülşah Durbay anısına lokma hayrı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Şehzadeler Belediye Başkanı merhume Gülşah Durbay anısına lokma hayrı düzenledi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen hayra çok sayıda davetli katıldı.


Lokma hayrına Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Anıl Ceylan, Manisa TSO yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar iştirak etti.


Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Şehzadeler Belediye Başkanımız merhume Gülşah Durbay’ı rahmet, saygı ve özlemle anmak amacıyla Odamız Hizmet Binası önünde bir lokma hayrı düzenledik. Görev süresi boyunca Manisa’ya ve Şehzadeler ilçemize hizmet etmeyi bir sorumluluk değil, bir gönül işi olarak gören Gülşah Durbay; çalışkanlığı, samimiyeti ve halkla kurduğu güçlü bağ ile Manisalıların gönlünde müstesna bir yer edinmiştir" dedi.


Yılmaz, Durbay’ın yerel yönetim anlayışına kattığı değerler, sosyal duyarlılığı ve çözüm odaklı yaklaşımıyla her zaman saygıyla hatırlanacağını vurgulayarak, "Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimize emek vermiş, Manisa’nın gelişimine katkı sunmuş her isme sahip çıkmayı ve onları vefa ile anmayı kurumsal bir görev olarak görüyoruz. Bu anlayışla gerçekleştirdiğimiz lokma hayrı sadece bir ikram değil, aynı zamanda ortak hafızamızın, birlik ve beraberlik duygumuzun güçlü bir ifadesidir" ifadelerini kullandı.


Başkan Yılmaz, hayra katılım sağlayan tüm vatandaşlara ve protokol üyelerine teşekkür ederek, "Bu vesileyle merhume Gülşah Durbay’a bir kez daha Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm Manisa halkına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun" şeklinde konuştu.



Manisa TSO’dan Gülşah Durbay anısına lokma hayrı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İletişim Başkanı Duran: "Türkiye olarak, barış ve istikrarı arzulayan herkesin yanında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz" Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Türkiye olarak, barış ve istikrarı arzulayan herkesin yanında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz" dedi. İletişim Başkanı Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrailli yöneticilerin bu bölgede başkalarının emperyalist emellerinden söz etmesi, kısa süre önce tarihin en ağır soykırımlarından birini gerçekleştirmiş olmaları gerçeği karşısında ciddi bir çelişki teşkil etmektedir. Bölgeyi istikrarsızlaştıran bir güç olan İsrail’in Türkiye’nin gücü ve nüfuzuna yönelik uzun süredir devam eden histerik yaklaşımı ise olsa olsa gülünç olarak nitelendirilebilir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, barış ve istikrarın teminatı olmuştur. Buna karşılık Netanyahu hükümeti ise bölgeye kan ve gözyaşı getirmiştir. İsrail hükümeti, Filistin ve Suriye’de işgalci bir güç olmayı sürdürürken, yayılmacı emellerini sözde ulusal güvenlik gerekçeleriyle örtbas etmeye çalışmaktadır. İsrail, son iki yıl içerisinde Orta Doğu’da yaklaşık yedi ülkeye saldırıda bulunmuştur. Netanyahu yönetimi, yalnızca bölge için değil, aynı zamanda İsrail halkı için de tam anlamıyla bir felaket olmuştur. Bugün aynı yönetim, ülkemize saldırarak işlediği suçların üzerini örtmek amacıyla dikkatleri başka yöne çekmeye çalışmaktadır. Türkiye olarak, barış ve istikrarı arzulayan herkesin yanında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. Bu gibi ucuz numaralar ve İsrail Başbakanınınki gibi gülünç açıklamalar, Filistinli kardeşlerimize verdiğimiz destekten bizi asla alıkoyamayacaktır. Barışı yok etmeye çalışanlara inat, barış mutlaka galip gelecektir" ifadelerini kullandı.
Isparta Isparta’da yaşlı kadının 70 yıllık evi daha güvenli bir yuvaya dönüştürüldü Isparta’nın Aksu ilçesine bağlı Sofular köyünde yaşayan 85 yaşındaki kadının 70 yıllık evinde, Isparta Belediyesince yaşam şartlarının iyileştirilmesi amacıyla tadilat çalışması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmanın ardından konuşan yaşlı kadın, "Geceleri yerimden kalkıp evin içinde rahatça dolaşamıyordum. Çok kez düştüm, sakatlandım. Evimin tadilatının yapılmasıyla biraz olsun rahatladım. Allah razı olsun" dedi. Aksu ilçesine bağlı Sofular köyünde yaşayan 85 yaşındaki Hacer Öcal’ın uzun yıllardır kullandığı 70 yıllık evinde tadilat çalışması yapıldı. Yaşadığı evin fiziki şartlarının zorlayıcı hale gelmesi üzerine Isparta Belediyesi’ne yapılan başvurunun ardından evde iyileştirme çalışmaları başlatıldı. Yapılan incelemelerin ardından yaşlı kadının evinde yaşam şartlarını daha güvenli hale getirmek amacıyla tadilat gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında evin önüne yeni bir balkon yapıldı. "Hacer teyzemizin evinin göçmek üzereydi" Sofular köyü Muhtarı Mehmet İlhan Kayacan yapılan çalışmalara ilişkin açıklamasında, "Köyümüz sakinlerinden 85 yaşındaki Hacer teyzemizin evinin göçmek üzere olması nedeniyle tadilat ihtiyacı doğmuştu. Yapılan çalışmalarla ev daha güvenli hale getirildi. Destek verenlere teşekkür ediyorum" dedi. "Geceleri yerimden kalkıp evin içinde rahatça dolaşamıyordum. Çok kez düştüm, sakatlandım" Hacer Öcal ise kendi imkânlarıyla tadilat yaptıramadığını belirterek, yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlattı: "Evde sürekli düşüyordum. Geceleri yerimden kalkıp evin içinde rahatça dolaşamıyordum. Çok kez düştüm, sakatlandım. Evimin tadilatının yapılmasıyla biraz olsun rahatladım. Allah razı olsun."