ASAYİŞ - 14 Mayıs 2026 Perşembe 15:48

Manisa’da cezaevi çatısı uçtu, 15 hükümlü yaralandı

A
A
A
Manisa’da cezaevi çatısı uçtu, 15 hükümlü yaralandı

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun çatısının uçması sonucu 15 hükümlü hafif şekilde yaralandı.


Alınan bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında başlayan ve kısa süreli etkili olan fırtına nedeniyle Durasıllı Mahallesi’nde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu binasının çatısının bir kısmı koptu.


Kopan parçanın bahçede bulunan hükümlülerin üzerine gelmesi sonucu 15 kişi yaralandı.


Hafif şekilde yaralanan 15 hükümlü Salihli’deki hastanelerde tedavi altına alındı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Narman Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet coşkusu Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet heyecanı yaşandı. Narman Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde yaklaşık 200 öğrenci mezun olmanın gururunu aileleriyle birlikte yaşadı. Törene Narman Belediye Başkanı Aydemir Adem Kınalı, Narman Kaymakamı Erkan Adıbelli, ilçe protokolü, akademisyenler, öğretim görevlileri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı. İlçe protokolünün yoğun ilgi gösterdiği programda öğrencilerin mezuniyet sevinci salona coşkulu anlar yaşattı. Programda konuşan Narman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Öz, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, eğitim hayatları boyunca gösterdikleri emek ve gayretin bundan sonraki yaşamlarında kendilerine önemli bir yol açacağını ifade etti. Öz, öğrencilerin sadece diploma almadıklarını, aynı zamanda mesleki bilgi, sorumluluk bilinci ve topluma katkı sunma anlayışıyla yeni bir hayata adım attıklarını belirtti. Doç. Dr. Ali Öz konuşmasında, mezuniyet töreninin hem öğrenciler hem de aileleri için büyük bir gurur günü olduğunu vurgulayarak, "Bugün burada emeklerin karşılık bulduğu, umutların geleceğe taşındığı anlamlı bir günü birlikte yaşıyoruz. Öğrencilerimizin bundan sonraki yaşamlarında başarılı, üretken ve topluma faydalı bireyler olacaklarına inanıyoruz. Bu süreçte emeği geçen akademisyenlerimize, öğretim görevlilerimize, ailelerimize ve bizleri yalnız bırakmayan ilçe protokolümüze teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından dereceye giren başarılı öğrencilere plaket takdim edildi. Öğrenciler plaketlerini protokol üyelerinin elinden alırken, aileleri de bu gurur anına ortak oldu. Program kapsamında mezuniyet pastası kesildi. Törende ayrıca halk oyunları gösterisi sahnelendi. Renkli görüntülere sahne olan gösteri, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Mezuniyet töreninin ardından Narman Peri Bacaları’nda müzik dinletisi ve eğlence programı düzenlendi. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken Narman Peri Bacaları’nda gerçekleştirilen etkinlik, mezuniyet sevincine ayrı bir renk kattı. Öğrenciler, hocaları ve aileleriyle birlikte müzik eşliğinde keyifli anlar yaşadı. Mezun olan öğrenciler, eğitim süreçlerini tamamlamanın ve mezuniyet sevinci yaşamanın mutluluğunu ifade etti. Öğrenci velileri de çocuklarının bu özel gününde büyük gurur yaşadıklarını belirtti. Narman Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni; öğrencilerin kep atma heyecanı, ailelerin gururu, protokolün katılımı, halk oyunları gösterisi, müzik dinletisi ve eğlence programıyla coşku içinde tamamlandı.
Gaziantep GTB’den ihracatta yeni nesil müşteri bulma stratejileri eğitimi Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), ihracatta rekabet gücünü artırmak ve firmaların uluslararası pazarlarda daha etkin yer almasını sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, "İhracatta Müşteri Bulma Yöntemleri Eğitimi" düzenledi. Ticaret Bakanlığı tarafından, 5973 Sayılı İhracat Destekleri Hakkında Karar ile Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Proje Desteği Genelgesi kapsamında desteklenen Gaziantep Ticaret Borsası Gıda Sektörü 3. UR-GE Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen eğitim programında, ihracatta değişen ticaret dinamikleri, dijital müşteri geliştirme yöntemleri ve yapay zekâ destekli ihracat süreçleri ele alındı. GTB idari hizmet binasında, borsa üyesi işletmelerin temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde Baz Girişim Ar-Ge Koordinatörü Mustafa Azdural, katılımcılara küresel pazarlarda doğru müşteriye ulaşma stratejileri konusunda kapsamlı bilgiler aktardı. Program çerçevesinde; hedef pazar seçimi ve önceliklendirme, hedef müşteri profili oluşturma, dijital ve geleneksel müşteri bulma kanalları, B2B platformların etkin kullanımı, LinkedIn üzerinden karar alıcılara ulaşma yöntemleri, Google ve sektör dizinleri aracılığıyla ithalatçı ve distribütör tespiti ile fuar, alım heyeti ve networking süreçlerine ilişkin uygulamalı bilgiler paylaşıldı. Eğitimde ayrıca, LinkedIn Sales Navigator, Apollo.io, Kompass, Europages, ImportYeti ve Panjiva gibi uluslararası müşteri araştırma ve veri analiz platformlarının kullanım alanları detaylı şekilde anlatıldı. Katılımcılara, hedef müşteri analizi, karar alıcı tespiti, dijital müşteri geliştirme süreçleri ve sektörel veri kaynaklarının etkin kullanımına yönelik örnek uygulamalar da sunuldu. Programın önemli başlıklarından birini ise yapay zekâ destekli ihracat uygulamaları oluşturdu. Eğitimde; Claude, ChatGPT, Perplexity AI, Gamma.app ve Notion AI gibi yapay zekâ araçlarının pazar araştırması, teklif hazırlama, müşteri iletişimi, veri analizi ve ihracat operasyonlarının yönetiminde sağladığı avantajlar değerlendirildi. Eğitmen Mustafa Azdural, günümüzde ihracatta yalnızca üretmenin yeterli olmadığını, doğru pazara doğru stratejiyle ulaşabilen firmaların küresel rekabette öne çıktığını belirterek, dijitalleşme, veri analizi ve yapay zeka destekli araçların ihracat süreçlerinde firmalara önemli avantajlar sağladığını ifade etti.
Muğla Temizlik seferberliğinin ikinci etabı tamamlandı Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin koordinasyonunda "Mavi Beyaz Seferberlik" sloganıyla yürütülen temizlik seferberliğinin ikinci etabı gerçekleştirildi. Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü organizasyonuyla Kumbahçe, Çarşı, Eskiçeşme, Gümbet, Bitez, Tepecik, Turgutreis, Karabağ ve Bahçelievler mahallelerinde yürütülen çalışmalara belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, belediye personeli, mahalle muhtarları, gönüllüler ve bazı okullardan öğretmen ile öğrenciler katıldı. Toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında mıntıka ve genel temizlik çalışmaları gerçekleştirilirken Fen İşleri Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri seferberlik çalışmasının yürütüldüğü bölgelerde bakım-onarım ve yenileme çalışmaları yaparken Park ve Bahçeler Müdürlüğü de ot biçme çalışmalarını sürdürdü. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise kamuya açık alanlarda gelişigüzel karavan park eden araçlara yönelik çevre, görüntü ve gürültü kirliliği konusunda denetim ve uygulamalar gerçekleştirdi. Kurban Bayramı öncesinde bir temizlik seferberliği daha yapılacağını belirten Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, "2026’nın ikinci temizlik seferberliğinde hep beraberiz. Belediyemizden 750 personelimiz ve gönüllülerle beraber toplam 1500 kişi ile Bodrum’umuzu karış karış, santim santim temizlemek üzere Bodrum Belediye Meydanı’nda toplandık. Her zaman söylüyorum, beraber kirletip beraber dağıtıyorsak beraber toplamak da hepimizin vazifesi. Birazcık yorulacağız, evet belki birazcık ağrılarımız olacak ama Bodrum için her şeye değer diye düşünüyorum" dedi. Çalışmaların sonunda Gümbet Mahallesi Belediye Kafe’de (Dolgu Alanı) toplanan çöp torbalarından "Bodrum’u temiz tutalım" yazıldı.