EKONOMİ - 17 Mayıs 2026 Pazar 17:06

Manisa’da kadınlar sanayiye kaynak yapacak

A
A
A
Manisa’da kadınlar sanayiye kaynak yapacak

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu ile Elginkan Vakfı iş birliğinde Türkiye’de ilk kez kadınlara yönelik kaynakçılık kursu açıldı. "Kadın Girişimcileri Kadın Kaynakçılar Projesi" kapsamında açılan kursa yaklaşık 20 kadın katılırken, 6 hafta sürecek teorik ve uygulamalı eğitim sonunda kadın kaynakçı adayları yetiştirilecek.


Elginkan Vakfı bünyesinde başlayan eğitimlerde ilk ders iş sağlığı ve güvenliği alanında verildi. TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Emel Uslu ve kursiyer kadınlar, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz tarafından gönderilen hediyeleri takdim etti.


Proje kapsamında eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kadın kaynakçı adaylarına ücretsiz Mesleki Yeterlilik Belgesi de kazandırılacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve paydaş firmalarla iş birlikleri yapılarak kadınların istihdama kazandırılması hedefleniyor.


Kadın girişimciler ve mentorlar eşliğinde yürütülecek programlarda kadın kaynakçı adaylarının yalnızca teknik değil sosyal ve mesleki gelişimleri de desteklenecek. İletişim, özgüven, iş disiplini, takım çalışması ve çalışma hayatına adaptasyon gibi konularda çeşitli workshop ve mentörlük çalışmaları gerçekleştirilecek.


Kadınların eğitim sonrası istihdama kazandırılması amacıyla organize sanayi bölgeleri ve sanayi kuruluşlarına firma ziyaretleri düzenlenecek. Böylece kursiyerlerin sektör temsilcileriyle bir araya gelmesi ve iş fırsatlarını yakından tanıması amaçlanıyor.


Ayrıca Elginkan Vakfı iş birliğiyle kadın kaynakçı adaylarına kişisel gelişim ve farkındalık eğitimleri verilecek. Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenecek finansal okuryazarlık eğitimlerinde ise kadınların bütçe yönetimi, ekonomik bilinç ve finansal planlama konularında güçlenmeleri hedefleniyor.


TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Emel Uslu, projenin yalnızca bir meslek edindirme çalışması olmadığını belirterek, "Amacımız yalnızca kadın kaynakçılar yetiştirmek değil; kendi ayakları üzerinde duran, ekonomik özgürlüğünü kazanan, bilinçli, güçlü ve üretimde aktif rol alan kadınlar yetiştirmektir" dedi.


Kadınların üretimin her alanında yer alması gerektiğini ifade eden Uslu, "Kadın sadece evin içinde değil; fabrikada, üretimde, atölyede, teknolojide, yönetimde ve sanayide de olmalıdır. Bugün burada çok güçlü bir mesaj veriyoruz; kadın isterse sanayide de başarır. Kadın isterse kaynak da yapar, çeliğe de şekil verir geleceğe de" diye konuştu.


Projeye katılan kadınların cesaretleriyle önemli bir adım attığını vurgulayan Uslu, "Bu proje yalnızca bir meslek eğitimi değildir. Bu proje; özgüven kazanma, kendi ayakları üzerinde durma ve ‘Ben de varım’ diyebilme projesidir" ifadelerini kullandı.



Manisa’da kadınlar sanayiye kaynak yapacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Engelliler Haftası’nda duygusal konser Türkiye’de ilk defa Bursa’da gönüllü şef Dr. Aysel Gürel tarafından kurulan, otizmli çocukların annelerinden oluşan "Otizm Anneler Korosu" Tayyare Kültür Merkezi’nde verdikleri konserle gönülleri fethetti. Bursa’da 3 yıl önce kurulan, Bursa ve Balıkesir’de konserler veren koro 33 anneden oluşuyor. Engelliler Haftası’nın Anneler Günü ile çakışması da konsere ayrı bir özellik kazandırdı. Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, "Haftada bir gün yaptığımız çalışma ile bu konsere hazırlandık. Türkiye’de otizmli çocuklardan oluşan bir koro var. Ama annelerinden oluşan bir koro yok. Çocuklar kadar en az annelerin de rehabilitasyona ihtiyacı var. Ben içlerine girdiğim zamandan beri ne büyük zorluklar yaşadıklarına tanık oldum. Müziğin terapi edici özelliği ile o yaptığımız bir günlük çalışmanın moral olarak kendilerini bir hafta idare ettiğini söylüyorlar. Amacım hem onların rehabilitasyonu, müzikle mutlu olmaları, hem de topluma seslerini duyurabilmeleri, farkındalık oluşturabilmeleridir. Otizmli gençlerin topluma kazandırılmaları gerekiyor. Toplumun bu gençleri kabullenmesi çok önemli. Konserlerimizle bu farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz. Konsere gösterilen yoğun ilgiden çok mutlu olduk" dedi. Yeşilçam şarkılarının seslendirildiği konserde Meryem Kahraman, Hülya Çiçekseven, Gülhayat Öcal, Yasemin İşsever, Berfin Özdal, Canan Cihan Kılıç, Yeliz Çınar, Birgül Arı, Hilal Aydın, Kıymet Abdioğlu, Kadriye Tan, birer solo şarkı söyledi. Otizmli bir gencin babası Çetin Tokalı ise seslendirdiği şarkı ile duygulara dokunurken otizmli Ömer Aktaş da hareketli şarkısıyla salonu coşturdu. Başarılı konser sonrası otizmli evlatları olan ailelerin tek üzüntüsü davet ettikleri kamu kuruluşları ve belediyelerin duyarsızlığı oldu. Temsilci olarak sadece Yıldırım Belediye Başkanı adına vekaleten katılan meclis üyesi Mehmet Bayram’a bu duyarlılık için teşekkür edildi.