ASAYİŞ - 04 Aralık 2025 Perşembe 21:31

Manisa’da yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

A
A
A
Manisa’da yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Yılbaşı öncesi sahte içki üretimi ve ticaretine geçit vermeyen jandarma, Manisa’nın Akhisar ilçesinde bir ikamette yaptığı operasyonda 430 litre şarap ve alkolmetre cihazı ele geçirdi.


Manisa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi sahte ve kaçak içki kaynaklı zehirlenme vakalarının önlenmesi, vergi kaybının engellenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Akhisar’da operasyon düzenledi.


Edinilen bilgiye göre, H.E. (40/E) isimli şahsın Akhisar ilçesindeki ikametinde ve eklentilerinde adli arama yapıldı. Yapılan aramalarda 430 litre şarap ile 1 adet alkolmetre ölçüm cihazı ele geçirildi.


Ele geçirilen kaçak içkilere el konulurken, şüpheli şahıs hakkında adli işlemlere başlatıldığı bildirildi.


Jandarma ekiplerinin yılbaşına yaklaşırken denetim ve kontrollerini artırarak sürdüreceği öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "Cumhurbaşkanımız görüşmede, diplomasi kapısının açılmasına ihtiyaç olduğunu, Türkiye’nin bunu sağlamak için çaba harcadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a yönelik hukuksuz müdahaleleri ve İran’ın bölgemizdeki kardeş ülkeleri hedef almasını doğru bulmadığımızı, bilakis kardeş ülkeleri hedef almanın hiç kimsenin faydasına olmadığını ve bunların sonlandırılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin tarafı olmadığı çatışmalardan olumsuz etkilendiğini, her ne sebeple olursa olsun, hava sahamızın ihlal edilmesinin mazur görülemeyeceğini ve Türkiye’nin buna karşı gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanımız görüşmede Pezeşkiyan’a, Menab’daki okul saldırısında öldürülen çocuklar başta olmak üzere yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyduğumuzu ifade etti. İran Dini Lideri Ali Hamaney için başsağlığı dileklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mücteba Hamaney’in yeni dini lider seçilmesinin, bölgede barışa vesile olmasını temenni ettiğini dile getirdi. Pezeşkiyan da Türkiye hava sahasına giren füzelerin İran kaynaklı olmadığını ve konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapacaklarını söyledi."