ASAYİŞ - 02 Mayıs 2025 Cuma 09:28

Manisa’da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 10 yaralı

A
A
A
Manisa’da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 10 yaralı

Manisa’nın Akhisar ilçesinde sabah saatlerinde bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 10 kişi yaralandı.


Edinilen bilgilere göre, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan bir firmaya ait yolcu otobüsü, sabah saat 05.30 sıralarında Akhisar çevre yolu Medar kavşağı yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak yolun sağında bulunan şarampole devrildi.


Kazanın ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri 112 Acil Servis ekipleri tarafından olay yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.


Kaza yerinde güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, trafiğin kontrollü şekilde akmasını sağladı. Kazaya karışan otobüs, vinç yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. Otobüs sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.


Kazanın, sabah saatlerinde yolun kaygan olması nedeniyle meydana geldiği üzerinde durulurken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.



Manisa’da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 10 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.