KÜLTÜR SANAT - 23 Nisan 2025 Çarşamba 13:04

Manisa’nın ilçelerinde 23 Nisan coşkusu yaşandı

A
A
A
Manisa’nın ilçelerinde 23 Nisan coşkusu yaşandı

TBMM’nin kuruluşunun 105. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Manisa’nın ilçelerinde de çocuklar tarafından hazırlanan birbirinden renkli gösterilerle coşku içinde kutlandı.


Manisa’nın Salihli, Alaşehir, Kula, Kırkağaç ve Sarıgöl ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Dünyadaki tek çocuk bayramında yurtdışından gelen ekipler de gösterileriyle programlara renk kattı.



Alaşehir’deki törenler


Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Alaşehir İlçe Stadında yapılan törene Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Atilla Yeşiltepe, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikri Çetinkaya yaptı. Kutlamalar kapsamında ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Öğrenciler tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri izleyicilerden büyük beğeni topladı. Alaşehir Ortaokulu tarafından hazırlanan bayram töreni, Alaşehir Ortaokulunun final gösterisi ile sona erdi.



Salihli’deki törenler


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Manisa’nın Salihli ilçesinde coşku ile kutlandı. Salihli’de 23 Nisan programı Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ile başladı. Kutlamalar, daha sonra Ramiz Turan Stadı Spor Kompleksinde devam etti. Kutlama programına İlçe protokol üyelerinin yanı sıra bazı SKT ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte Günün anlam ve önemine dair konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen yaptı. Yenen, "Milli egemenliğimizin sembolü, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. Yılında Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, istikbalimizin yegâne teminatı olan çocuklarımıza kutlu olsun" dedi. Yapılan konuşmanın ardından 23 Nisan kapsamında şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program Cumhuriyet İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerle son buldu.



Kırkağaç’taki törenler


Tüm Türkiye’de olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı bu yıl Edip Bayat İlkokulu okul bahçesinde yapıldı. İlk program Cumhuriyet Meydanında İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Boncuk’un Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. Daha sonra program Edip Bayat İlkokulunda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa, Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez, Cumhuriyet Savcısı Müge Bal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Servet Çelenk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Boncuk, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma, Kırkağaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Boncuk tarafından yapıldı. Daha sonra öğrenciler şiirlerini seslendirdi. Edip Bayat İlkokulu, 12 Eylül Ortaokulu ve Nezihe Koloğlu İlkokulu Halk Oyunları ekipleri muhteşem oyunlarıyla izleyicilerden bol bol alkış aldı. Davetlilerin bol bol alkışlarıyla eşlik ettiği program ödül töreni ile son buldu.



Kula’daki törenler


Manisa’nın Kula ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin 105. açılış yıl dönümü kutlamaları, düzenlenen çelenk sunumu ve kutlama programı ile yapıldı. Şehit Ömer Halisdemir ve Yunus Emre Kent Meydanı’nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunuldu. Çelenk sunma töreninin ardından kutlama programına geçildi. Programda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kutlama mesajının okunmasının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tapduk Emre İlkokulu Sınıf Öğretmeni Emine Esra Koca yaparken, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu anlamlı günün, millet egemenliğinin sembolü olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından minik öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sergilendi, şiirler okunup halk oyunları oynandı, günün önemine binaen ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verilmesiyle program son buldu. Törene Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıza Gökmen, Askerlik Şubesi Başkan Vekili Teğmen Ahmet Buğra Ergün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zakir Okulmuş, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Sarıgöl’deki törenler


Sarıgöl ilçesinde 23 Nisan Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle coşku içinde kutlandı. Sarıgöl Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından törenlere Sarıgöl 4 Eylül Stadyumunda devam edildi. Çok sayıda vatandaşın katılımı ile öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi. 23 Nisan etkinleri kapsamında küçükler, yıldızlar ve ilkokullar arası futbolda derece alan takımlara ödülleri Kaymakam Halil Dalak tarafından verildi.



Manisa’nın ilçelerinde 23 Nisan coşkusu yaşandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya duyurdu: 81 ilde düzenlenen denetimlerde 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 972 düzensiz göçmen yakalandı Göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik 81 ilde düzenlenen denetimlerde; 9’u yabancı uyruklu olmak üzere 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü, 431 bin 446 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığı denetimlerde ise 972 düzensiz göçmen yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik kimlik kontrolü yapılan denetimlerin devam ettirildiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, kaçakçıların ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasında emeği geçenleri tebrik ettiği paylaşımında, şu ifadelere yer verdi: "81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik düzenlenen denetimlerimizde; 9’u yabancı uyruklu olmak üzere 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü, 431 bin 446 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığı denetimlerde 972 düzensiz göçmen yakalandı. Türkiye; göç yönetiminde, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeden tüm dünyaya örnek bir model sunmaktadır. Göç konusunu; düzenli göç yönetimi, uluslararası koruma, gönüllü, güvenli, onurlu ve düzenli geri dönüş, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele, insan ticaretiyle mücadele ve bütünleşmiş sınır yönetimi dahil tüm boyutlarıyla ele alıyoruz. Göç İdaresi Başkanlığımızın koordinasyonunda; EGM Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Jandarma Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca; 28 bin 581 personel, 9 bin 109 ekip ile 5 bin 702 noktada; düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla yapılan mücadele çalışmaları kapsamında 7 bin 617 umuma açık yer, 500 terminal ve 7 bin 37 diğer yerler olmak üzere toplam 15 bin 154 yer kontrol edildi. Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı."
Ankara Başkentte fuhuş operasyonu: 60 tutuklu Ankara’da tek operasyonda en fazla tutuklu sayısına ulaşılan fuhuş operasyonu gerçekleşti. Operasyonda 60 kişi tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Cinsel Dokunulmazlığa Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu gelen ihbarlar ve artan şikayetler üzerine gizli bir soruşturma başlattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ‘özel tahkikat ekipleri’ oluşturdu. Çankaya’da Night Club olarak faaliyet gösteren ve kadınları suistimal ederek fuhuşa sürükleyen 11 işletmeyi takibe aldı. CMK 135 Teknik izleme ve takip kararları alındı. 4 ay boyunca Müşteri gibi mekanlara giderek fuhuşa aracılık yapan fuhuşu teşvik eden hedef şahısları adım adım izledi. Gizli kameralarla mekan çalışanlarıyla müşteriler arasındaki fuhuş pazarlıkları kayda alındı. ‘Mağdur’ kadınları telebar gibi çalışan bu mekanlardan çıkartıp fuhuş için otellere götürüyorlardı. Üstelik kadınların SGK kayıtları vardı ve çalışıyor gibi gösteriyorlardı. Müşteriler mekana geliyor, kadınlarla sohbet ediyor, beğendikleri kadınlara fuhuş teklif ediyor ve işletmeler bu şekilde sözde ticari kazanç elde ediyordu. 11 mekanın işletme sahipleri, işletme müdürleri ve diğer çalışanları toplam 81 şüpheli gözaltına alındı. 60 şüpheli tutuklandı. Operasyon sonrasında tüm mekanların faaliyeti sonlandı. 64 fuhuşa sürüklenen mağdur kadın kurtarıldı ve hepsinin ifadesine başvuruldu.