EKONOMİ - 19 Ocak 2021 Salı 16:06

MASKİ Demirci’ye 42 milyon TL yatırım yaptı

A
A
A
MASKİ Demirci’ye 42 milyon TL yatırım yaptı

MASKİ Genel Müdürlüğü, uzak yakın demeksizin hizmetlerine devam ederken Demirci ilçesinde de önemli yatırımlara hayat verdi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, uzak yakın demeksizin hizmetlerine devam ederken Demirci ilçesinde de önemli yatırımlara hayat verdi. Demirci’de 42 milyon TL yatırım yapan MASKİ, SUKAP Projesi kapsamında ilçe merkezinde atıksu arıtma tesisi, 85 kilometre içme suyu ve 80 kilometre kanalizasyon hattı döşeme çalışması gerçekleştirecek. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Yaptıklarımız ve yapacaklarımız ortada. Projelerimiz ile hemşerilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” dedi.


Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yaptığı yatırımlarla 17 ilçenin refahı için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda hizmetlerin hız kesmediği ilçelerden biri de Demirci oldu. Bu güne kadar 42 milyon TL yatırım yapılan Demirci’de altyapıdan üstyapıya, içme suyu depolarının tadilatından sondaj çalışmalarına, dere temizliklerinden ıslah çalışmalarına kadar birçok önemli projeye hayat verildi. İlçe merkezinde SUKAP Projesi kapsamında atıksu arıtma tesisi ve altyapı yapılacak.



Kırsal mahalleler şehir merkezi gibi oldu


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisalılara sağlıklı altyapılar tesis etmek için çalıştıklarını ifade ederek, “Çocuklarımız, hemşehrilerimiz temiz su içsin, sağlıklı altyapıya kavuşsun dedik. 101 Mahalle Projesi kapsamında Alaağaç, İmrenler, Küpeler, Yarbasan, Yeşildere ve Çataloluk Mahallelerimize 48 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon hattı döşedik. 154 Mahalle Projesi kapsamında Ayvaalan, Azizbey, Ahmetler, Minnetler ve Çağıllar Mahallelerinde de alt ve üstyapı çalışmalarımızı tamamladık” dedi.



İlçe merkezinde yağmur suyu hattı döşendi


Yaşanan altyapı sıkıntılarına çözüm ürettiklerini belirten Başkan Ergün, Demirci ilçe merkezinde 2 milyon 122 bin liralık yatırımla Yağmur Mahallesinde 2 kilometrelik yağmur suyu hattı döşediklerini söyledi.



109 içme suyu deposu, 43 terfi binası yenilendi


Manisalılara daha sağlıklı içme suyu temin etmek için depolarda bakım onarım ve temizlik çalışması yaptıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Demirci ilçemizde 109 adet içme suyu deposu ile 43 adet terfi binasındaki bakım onarım çalışmalarımızı tamamladık. Otomatik klor dozaj pompası montajlarımız ile sağlıklı suyun devamlılığını sağladık. Aynı zamanda yeterli içme suyu temini noktasında ilçe merkezimiz dahil 16 adet sondaj kuyusu açtık.” diye konuştu.



Dere yatakları MASKİ’yle güvenli hale geldi


Demirci’de dere yataklarındaki temizlik çalışmasına önem verdiklerinin altını çizen Başkan Ergün, hem can güvenliğini koruduklarını hem de tarım arazilerindeki ürünlere zarar gelmesinin önüne geçtiklerini söyledi. Ergün, “16 kilometre temizlik çalışması yaptık. Dere yataklarından 12 bin metreküp rüsubatı uzaklaştırdık. 15 mahallede 16 noktada kutu menfez ile koruge boru montajları yaptık. Bu çalışmalarımızla yol geçişlerini güvenli hale getirdik. İhtiyaç duyulan yerlerde çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



İlçe merkezine atıksu arıtma tesisi ve altyapı projesi yapılacak


Daha sağlıklı bir Manisa inşa etmek için durmaksızın proje ürettiklerini ve projeleri de başarılı bir şekilde uyguladıklarını belirten Başkan Ergün, “SUKAP Projesi kapsamında Demirci ilçemize de atıksu arıtma tesisi kazandıracağız. Proje kapsamında 85 kilometre içme suyu ve 80 kilometre kanalizasyon hattını da yenileyeceğiz. Hemşehrilerimizin refah seviyesi yükselmiş bir Manisa’da yaşaması için çalışıyoruz” dedi.



“Projelerimiz ile hemşehrilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz”


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, uzak yakın demeksizin il genelinde önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyerek, bütünüyle kalkınmış bir Manisa için çalıştıklarını söyledi. Başkan Ergün açıklamasını şöyle tamamladı: “Gelecek nesillerimize, çocuklarımıza altyapıları tamamlanmış, daha yaşanabilir yerleşim yerleri bırakmak önceliklerimiz arasında. Bunun için projelerimizi hazırlıyor ve uyguluyoruz. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız ortada. Projelerimiz ile hemşehrilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.