ÇEVRE - 01 Nisan 2025 Salı 12:43

Minik Patiler Kliniği’nde kısırlaştırılan kedi sayısı 3 bini geçti

A
A
A
Minik Patiler Kliniği’nde kısırlaştırılan kedi sayısı 3 bini geçti

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz sokak kedilerinin kısırlaştırılmasında ve tedavi hizmetlerinin verilmesi için hizmete açtığı Minik Patiler Kliniği, kısırlaştırma işlemlerinde 3 bin 250 sayısına ulaştı.


Manisa Büyükşehir Belediyesi, altyapı yatırımları ve hizmetlerinin yanı sıra toplum sağlığına ve hayvan haklarına yönelik çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. Sokak kedilerinin kontrolsüz üremesi, popülasyon artışına ve kediler arasında bulaşıcı hastalıkların yayılmasına neden olabilirken kısırlaştırma çalışmaları hem hastalıkların önlenmesine hem de insan-hayvan etkileşiminin daha sağlıklı bir şekilde sürdürülmesine katkı sağlıyor. Sokak kedilerin kısırlaştırılması ve yaralı kedilerin tedavi hizmetlerinin yürütüldüğü Minik Patiler Kliniği’nde, yapılan kısırlaştırma çalışmaları ile popülasyon da kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Minik Patiler Kliniği’nde, bugüne kadar 3 bin 250 sokak kedisinin kısırlaştırma işlemi tamamlandı. Ayrıca, yaralı ya da hasta olan yüzlerce sokak kedisi de tedavi edildi, birçok kedi de sahiplendirildi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi Minik Patiler Kliniği’nde Veteriner Hekim olarak görev yapan Suzan Korkankorkmaz, klinikte sahipsiz sokak kedilerine hizmet verildiğini söyledi. Korkankorkmaz, "Burada, hasta ve tedavi altına alınması gereken ya da yaralı olan kedilere hizmet veriyoruz. Kliniğimizde ayrıca, kısırlaştırma işlemlerini de gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız kısırlaştırma işleminin ardından kedileri kontrol altında tutarak, iyileşme sürecini de takip ediyoruz. Kısırlaştırılan ve sağlık durumu iyi olan kediler doğal ortamlarına bırakılması için bize getiren vatandaşlara teslim ediliyor. Kliniğimizin açıldığı günden bugüne kadar 3 bin 250 kedinin kısırlaştırma işlemini gerçekleştirdik" dedi.


Kısırlaştırma çalışmalarının, hem sahipsiz hayvanların yaşam kalitesini artırdığını hem de kontrolsüz popülasyon artışını engelleyerek şehirde daha sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturduğunu vurgulayan Korkankorkmaz, çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.



"Sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız bize başvuru yapabilir"


Manisa Büyükşehir Belediyesi Minik Patiler Kliniği’nde hayvan sahiplendirme de yapıldığını ifade eden Suzan Korkankorkmaz, "Kliniğimize gelen ve tedavileri yapılan kedilerin sahiplendirme işlemlerini de yapıyoruz. Bize gelen kediler, bakımlarının yapılması ve tedavilerinin tamamlanmasının ardından, isteyen vatandaşımız olursa sahiplendirmesini gerçekleştiriyoruz. Kedi sahiplenmek isteyen vatandaşlarımız, gerek kliniğimize gelerek gerekse de 0530 327 12 87 numaralı telefonu arayarak hem bilgi alabilir hem de hayvan sahiplenebilir" diye konuştu.



Minik Patiler Kliniği’nde kısırlaştırılan kedi sayısı 3 bini geçti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Finans müdürü, çalıştığı Danimarkalı firmayı 211 milyon dolandırdı Danimarkalı ambalaj şirketinin Türkiye şubesinde Finans Direktörü olan H.Y., çalıştığı şirketi 211 milyon 150 bin lira dolandırdığı iddiasıyla 2 suç ortağıyla birlikte gözaltına alındı. Şüphelilerin, paravan kurdukları danışmanlık şirketi üzerinden hizmet bedeli adı altında para aktardıkları öne sürüldü. Adliyeye sevk edilen 2’si kadın 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Danimarkalı ünlü ambalaj şirketinin Genel Müdürü L.B., şirketin İstanbul şubesinde Finans Direktörü olarak çalışan H.Y.’nin, paravan şirket aracılığıyla ’danışmanlık’ adı altında şirketi toplam 211 milyon 150 bin 349 lira zarara uğrattığını belirterek şikayetçi oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada, şüpheli H.Y.’nin 2023 yılının Eylül ayında aynı şirkette çalışan bir kişi adına danışmanlık şirketi kurduğu ve çalıştığı firmaya hizmet veriyormuş gibi ödeme aldığı tespit edildi. H.Y.’nin bir süre sonra kurulan paravan şirketin hisselerinin üçte ikisini üzerine geçirdiği ve uzun süre bu yöntemle şirkete zarara uğrattığı öğrenildi. Polis incelemelerinde, şirketin muhasebe bölümünde çalışan bir kişinin durumu fark etmesi üzerine, şüphelilerin bu kişiye durumu açıklamaması için kurdukları danışmanlık şirketi üzerinden aylık 200 bin lira maaş bağladığı ortaya çıktı. Delillerin toplanmasının ardından H.Y. (49) ile birlikte R.S. (50) ve P.A.Ö. (44) gözaltına alındı. Cep telefonlarında kendilerine savunma hazırlamışlar İfade işlemleri için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen 2’si kadın 3 şüpheliye yönelik burada yapılan sorguda şüphelilerin suçlamayı reddettikleri öğrenildi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri savcılıktan alınan izin sonrası şüphelilerin telefonlarını incelemeye aldı. Şüphelilerin telefonlarına yapılan incelemede, yakalanmaları halinde polise nasıl ifade vereceklerini anlattıkları video ve yazışmalar bulundu. Bu şekilde aynı ifadeleri vererek suçtan kurtulmayı planladıkları öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 3 şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Muş Hasköy’de ebru sanatına yoğun ilgi Muş’un Hasköy Gençlik Merkezi bünyesinde açılan resim ve ebru kursu, her yaştan vatandaşın yoğun ilgisini görüyor. Yaklaşık 3 yıldır merkezde görev yapan resim öğretmeni Pembe Akçil’in verdiği eğitimlere 250 kursiyer düzenli olarak katılıyor. Yoğun talep nedeniyle kursların saatlere bölünerek verildiğini belirten Akçil, eğitimlerin sabah 11.00’de başlayıp akşam saat 16.00-17.00’ye kadar sürdüğünü söyledi. Farklı yaş gruplarından kursiyerlerin bulunduğunu ifade eden Akçil, "Birinci sınıf öğrencilerinden 90 yaşına kadar kursiyerlerimiz var. Resimde yaş sınırı yok, motor becerisi gelişen herkes katılabiliyor" dedi. Kurs kapsamında ebru sanatının yanı sıra karakalem, pastel boya ve yağlı boya gibi farklı branşlarda da eğitim veriliyor. Özellikle ebru sanatına yoğun ilgi olduğunu dile getiren Akçil, "Ebru sanatı su üzerinde yapıldığı için daha kolay sonuç alınabiliyor. Bu da kursa olan ilgiyi artırıyor" diye konuştu. Yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler için ayrı bir sınıf oluşturulduğunu belirten Akçil, şu ana kadar 5 öğrencinin üniversiteye yerleştiğini kaydetti. Kursa katılan öğrenciler ise okul çıkışında merkeze gelerek hem eğlendiklerini hem de resim ve ebru sanatıyla ilgilendiklerini ifade etti. Kursiyerler, merkez sayesinde sosyal aktivitelerde bulunduklarını ve arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirme imkanı bulduklarını belirterek, merkezin ilçeye kazandırılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Hasköy Gençlik Merkezi’nde verilen kurslar, sanatı her yaştan bireyle buluştururken, ilçede sosyal ve kültürel hayatın gelişmesine katkı sağlıyor.
Samsun Samsun’da "Son Balkon" operasyonu: 5 milyonluk hırsızlık şebekesi çökertildi Samsun’da gözetledikleri 10 farklı ikamete balkonlardan girerek yaklaşık 5 milyon TL’lik haksız kazanç elde ettiği belirlenen hırsızlık şebekesi, polisin "Son Balkon" operasyonuyla çökertildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmada, 2025 ve 2026 yıllarında İlkadım ve Atakum ilçelerinde meydana gelen evden hırsızlık olaylarının failleri tek tek tespit edildi. Şüphelilerin hedef aldıkları evleri önceden izledikleri, içeride hareket olup olmadığını kontrol ettikleri ve genellikle uzun süre kullanılmadığı değerlendirilen yazlık, villa ve bağevi tarzı konutları tercih ettikleri belirlendi. Güvenlik kamerası bulunmayan yapıları seçen zanlıların, cam kırarak ya da balkonlardan içeri girip kısa sürede hırsızlığı gerçekleştirdikten sonra olay yerinden uzaklaştıkları ortaya çıktı. Bazı olaylarda güvenlik kameralarını fark eden şüphelilerin, görüntü alınmasını engellemek amacıyla kameraları sopayla kırdıkları da tespit edildi. Aynı yöntemle 10 farklı evi soyan şüphelilerin yaklaşık 5 milyon TL’lik haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Polis ekiplerince düzenlenen "Son Balkon" operasyonunda kimlikleri belirlenen 4 şüpheli eş zamanlı olarak yakalanırken, şüphelilerin banka hesaplarındaki 1 milyon 600 bin TL’ye bloke konuldu. İkamet ve araçlarda yapılan aramalarda yaklaşık 350 bin TL değerinde ziynet eşyası, 1 milyon TL değerinde kol saati, 100 bin TL değerinde teknolojik ev aletleri, 50 bin TL değerinde parfüm, nakit para ve döviz ile birlikte hırsızlıkta kullanıldığı değerlendirilen malzemeler, termal dürbün, çeşitli kıyafetler ve 7 kesici alet ele geçirildi. Hırsızlık anı ile hırsızın sopa ile kamerayı çekimini engelleme anı saniye saniye güvenlik kamerasına kaydedildi. Ele geçirilen malzemeler sahiplerine teslim edilmek üzere muhafaza altına alınırken, gözaltına alınan şüphelilerden V.Ç. (32) ve N.Ç. (26) ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. T.G. (34) ve H.K.’nin (59) ise sorgulamaları devam ediyor.