EĞİTİM - 29 Ekim 2025 Çarşamba 14:40

Okullarda cumhuriyet coşkusu

A
A
A
Okullarda cumhuriyet coşkusu

Manisa’daki okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Öğrenciler kırmızı-beyaz kıyafetleri ve bayraklarıyla hazırladıkları gösterilerle büyük alkış topladı.


Manisa genelindeki okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Şehzadeler ilçesinde Dr. Ömer Faruk Meriç İlkokulu’nda düzenlenen törene Ahmet Bedevi Mahallesi Muhtarı Turan Şahin ve Dr. Ömer Faruk Meriç Ortaokulu Müdürü Serkan Doğan da katıldı.


Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Barış Karataş, Cumhuriyet’in 102. yılını kutlamanın büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, bu günün Türk milletinin tarihindeki önemine dikkat çekti. Öğrenciler kırmızı-beyaz kıyafetleri ve ellerinde Türk bayraklarıyla hazırladıkları gösterilerle izleyenlerden büyük alkış aldı.


Etkinlik, öğrenciler ve öğretmenlerin ortak çalışmasıyla Cumhuriyet’in gücünü ve Türk milletinin birliğini gözler önüne sererken, genç nesillerin Cumhuriyet bilincini kazanması açısından da büyük önem taşıdı.



Okullarda cumhuriyet coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Valiliği’nden denetim açıklaması Kapalı çarşıda yapılan denetimlere ilişkin Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde yürütülen gıda denetimleri; vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından mevzuat çerçevesinde düzenli olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerin amacı herhangi bir kesimi mağdur etmek değil; halk sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını temin etmek ve kayıt dışı üretimin önüne geçmektir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağılığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, yıl boyunca titizlikle yürütülen gıda denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı boyunca arttırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’ ne yapılan şikayete istinaden halkımızın alışveriş için yoğun talep gösterdiği kapalı çarşıda 11.03.2026 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetim gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi adına kapalı çarşı esnafına etiketsiz ürün satmaması, gıdaların muhafaza koşullarına ve hijyene dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunulmuştur. Bu denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün amacı köylü ürünü adı altında satılan ama köylü ürünü olmayan, merdiven altı olarak üretilen özellikle büyük çoğunluğu il dışından gelen ve hijyenik olmayan şartlarda üretilen süt ürünlerinin satışının önüne geçmektir. Köylülerimizin kendi getirdikleri ve pazarda, marketlerde ya da kapalı çarşıda satılan ürünlere hiç bir işlem yapılmamaktadır" denildi.