GÜNDEM - 02 Nisan 2025 Çarşamba 10:24

Sadece parasını değil hayallerini de çaldırdı

A
A
A

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki genç, hayalini kurduğu motosikleti sosyal medyadan almak isterken sadece parasından değil hayallerinden de oldu. Hem üniversite okuyan hem de çalışarak motosiklet hayalini gerçekleştirmek isteyen Mahmut Turgut emniyete giderek suç duyurusunda bulunurken, kendi düştüğü hataya başkalarının da düşmemesi için işin peşini bırakmayacağını söyledi.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Mahmut Turgut hayalini kurduğu motosiklete kavuşabilmek için bir yandan üniversite okurken bir yandan da ramazan ayında işe girerek çalışmaya başladı. Motosiklet için para biriktiren Turgut, İnternette gezerken piyasa değeri 75 bin ila 85 bin TL arasında değişen motosikleti sezon sonu kampanyası olarak bir sosyal medya hesabında 55 bin TL’ye bulunca hemen firmayla temasa geçti. Samsun Tekkeköy’de bir firma olduklarını beyan eden firma yetkilisi ellerindeki motorların kampanya nedeniyle düşük fiyata satıldığını ve ücretsiz olarak gönderileceğini belirterek gençten 25 bin TL’si nakit, 30 bini de motosiklet tesliminde kredi kartından alınacağını söyledi. 25 bin TL’yi şahsın verdiği İBAN hesabına yatıran Turgut, kendisini arayan kargocunun 9 bin 770 TL para istemesi üzerine durumdan şüphelenerek yaptığı araştırmada dolandırıldığını anladı. Google haritalarda yer işaretinde de bulunan firmanın yerinde derme çatma bir bina olduğu görülürken çevredeki iş yerleri de böyle bir firma olmadığını belirterek, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Başına gelenleri anlatan Mahmut Turgut, "Motor alacaktım İnternette uygun fiyatta motor gördüm. Sonrasında onlarla iletişime geçtim. Bir baktım dolandırıldım. Adam bende 25 bin TL nakit para istedi. Beni kendisine güvendirdi, bana faturasını attı ben de parayı 25 bin TL’yi attım verdiği İBAN hesabına. Sonrasında beni başka bir numara aradı. Kargonun teslim edilebilmesi içi 9 bin 770 TL daha para istedi. Hemen abimi aradım abim de böyle bir şey olamayacağını ve dolandırıldığımı söyledi bana. O zaman zaten dolandırılmıştık çoktan. Sonrasında hemen bankayı arayarak iade talebi oluşturdum. Karakola giderek suç duyurusunda bulundum. Avukatlarla görüştüm. Sesimi duyurmak istedim. Ben aldandım başkaları aldanmasın istedim. Sayfanın kapatılmasını ve adamların yakalanmasını istiyorum. 25 bin TL zararım var" dedi.

Sadece parasını değil hayallerini de çaldırdı

"Hayallerimi çaldı"

Bir yandan okuyup bir yandan da çalışarak bu parayı biriktirdiğini kaydeden Turgut, "Bir yandan okuyorum bir yandan çalışıyorum. Benim için 25 bin TL çok büyük para. Ramazan ayı boyunca çalıştım ve para biriktirdim. Bir yandan hayat, bir yandan okul derken benim için çok büyük bir para. Benim hayallerimi de çaldı. Bir ay boyunca motorun hayaliyle yattım kalktım. Arife günü bayram üstü dolandırıldım. Arkadaşlarım gezerken ben paramın peşinden koşuyorum. Benim için kötü oldu. Polise gittim dekontu gösterdim, adamın attığı faturayı gösterdim, kargocunun bana motorun teslimi için attığı belgeleri verdim. Konuşmalarımızı, ses kayıtlarını polise teslim ettim. İfademi verdim. İBAN sahibi başka birisi, İBAN sahibinden, firma adına benle konuşan adamdan ve kargocu hakkında şikayetçi oldum. Polise şikayetçi olduktan sonra sabah akşam arıyorum adamları. Kargocu telefonu açıyor ama konuşmuyor veya dalga geçiyor benimle. Allah büyüktür. Helal para çünkü paranın geri geleceğine inanıyorum. Davacı olduk, sesimizi duyan birisi olursa işler daha da çabuk ilerler. Ben aldandım, başkası aldanmasın bu tip ilanlara" şeklinde konuştu. Sosyal medya hesabı üzerinde bulunan firmanın kullandığı fotoğrafların da başka sayfalardan alıntı olduğu ve diğer firmaların da sayfa hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Sadece parasını değil hayallerini de çaldırdı

Sadık Cangel

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir’in Kültür Standı 8. Kayseri Kitap Fuarı’na renk katıyor Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kayseri Kitap Fuarı renkli etkinliklere sahne oluyor. Kitapseverlerin yoğun ilgisi ile devam eden fuarda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın tanıtıldığı ‘Kültür Standı’ kuruldu. Stantta ayrıca, kültür sanat bilgi yarışması da düzenlenerek dereceye girenlere Büyükşehir tarafından hediye takdim ediliyor. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hey yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Kayseri Kitap Fuarı’nın 8’incisi büyük bir ilgi ile sürüyor. Kitapseverlerin akın ettiği 8. Kayseri Kitap Fuarı’nda Büyükşehir Belediyesi, Alo 153 İletişim Merkezi Beyaz Masa birimi ve KAYMEK biriminin yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı etkinlikleri ile vatandaşlara hizmet veriyor. Bu çerçevede, fuarda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından ‘Kültür Standı’ kuruldu. Kurulan stantta Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın tanıtımının yanı sıra hem öğretici hem de keyif verici bilgi yarışmaları da düzenleniyor. Standı ziyaret eden ve Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Yayınlarını yakından inceleme fırsatı bularak bilgi edinen vatandaşlar, KOAH sistemi üzerinden düzenlenen kültür sanat bilgi yarışmasına katılarak fuarda keyifli ve verimli bir şekilde vakit geçiriyor. Rekabet ve heyecan dolu yarışmada dereceye girenlere ise Büyükşehir Belediyesi tarafından hediye takdim ediliyor. ‘Kültür Standı’ ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı personeli Mustafa Erdoğdu, kurulan stantta Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarını sergilediklerini belirterek, "Vatandaşlarımıza eserlerimizi tanıtıyoruz. Kitaplarımızda 208’inci kaynağa geldik. Dergilerimizden Şehir Kültür Sanatta şuan ki sayımız 60, Düşünen Şehir de ise 23’üncü sayıya ulaşmış bulunmaktayız. Şehrimizin tarihini, kültürünü, gastronomisini kısacası her alanda şehrimizi bu eserlerle tanıtmaya çalışıyoruz. Gelecek kuşaklara kalıcı bir eser bırakmak istiyoruz. Belediyemizin çok güzel bir hizmeti" ifadelerini kullandı. Erdoğdu, ayrıca vatandaşların www.kayseri.bel.tr internet adresinden kültür yayınlarının PDF formatlarına da erişebileceklerini sözlerine ekledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nce kentin marka fuarlarından biri haline getirilen Kayseri Kitap Fuarı 26 Nisan günü akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Kayseri Grup Şantiye’nin ünü yayılıyor; Antalya’da sahne aldı Talas Belediyesi Grup Şantiye Müzik Ekibi, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası’nın davetiyle Antalya’da düzenlenen programda sahne alarak izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Farklı kademelerde görev yapan belediye emekçilerinden oluşan ekip, sahnedeki performansıyla yalnızca müzik icra etmekle kalmadı; emeğin, alın terinin ve birlikteliğin güçlü hikâyesini notalara döktü. Salonu dolduran davetliler, eserlere eşlik ederek bu özel anlara ortak oldu. Sanatın birleştirici gücünü sahaya taşıyan Grup Şantiye, içtenliği ve profesyonelliğiyle büyük beğeni topladı. Program boyunca yükselen alkışlar, emeğin içinden doğan ezgilerin gönüllerde nasıl karşılık bulduğunu bir kez daha gösterdi. Başkan Yalçın’a teşekkür Program sonunda HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkürlerini ileterek Grup Şantiye ekibinin performansından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arslan, grubun sendika üyesi emekçilerden oluşmasının ayrı bir değer taşıdığını özellikle vurguladı. Cumhurbaşkanı’nın iftarındaydı Öte yandan geçtiğimiz yıl mayıs ayında kurulan Grup Şantiye, ilk sahne deneyimini geçen yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yaşadı. Kısa sürede büyük bir gelişim gösteren ekip, Ramazan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen iftar programında da sahne alarak önemli bir başarıya imza attı. Talas Belediyesinin kültür ve sanat alanındaki vizyonunu yansıtan bu anlamlı konser, sadece bir sahne performansı değil; emeğin, dayanışmanın ve ortak ruhun güçlü bir yansıması olarak hafızalarda yerini aldı.
Kayseri Büyükşehir, öğrencilere turizmi anlattı: Erciyes gezisi müjdesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Turizm Haftası kapsamında öğrencilerle buluşarak, kentin turizm değerlerini anlattı. Programda öğrencilere Erciyes Dağı gezisi müjdesi verildi. Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 50.’si gerçekleşen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri’de çeşitli organizasyonlar düzenlenmeye devam ediyor. Bu çerçevede, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akşehirlioğlu ile Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Pınarbaşı Yukarı Borandere Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Programa Pınarbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kılıç da katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kayseri Erciyes A.Ş. ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Turizm Haftası’nda kentin turizm potansiyelini öğrencilerle buluşturdu. Pınarbaşı Yukarı Borandere Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programa, Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akşehirlioğlu, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve Pınarbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Kılıç ile öğrenciler katıldı. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programda, öğrencilere turizmin önemi anlatılırken, Erciyes’in Kayseri turizmi açısından taşıdığı değer vurgulandı ve Kayseri’nin turizm potansiyeline ilişkin bilgiler paylaşıldı. Başkan Büyükkılıç’ın öğrencilere selam ve sevgilerini ilettiler Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın selam ve sevgilerini öğrencilere ileten Zafer Akşehirlioğlu ve Şükrü Dursun, okul müdürünün belirleyeceği bir tarihte öğrencilere yönelik Erciyes gezisi düzenleneceği müjdesini verdi. Bu haber, daha önce Erciyes’e gitmeyen öğrenciler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi.
Kayseri Kayseri’de hayvanat bahçesini 23 Nisan’da 12 bin kişi ziyaret etti Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ücretsiz ziyarete açılan hayvanat bahçesi, 1 günde 12 bin kişiyi ağırlayarak bayram coşkusunun önemli adreslerinden biri oldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara yönelik sosyal ve kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda, Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, bayram süresince ücretsiz olarak çocukların ziyaretine açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla gerçekleştirilen uygulama, özellikle çocuklar başta olmak üzere her yaştan vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılandı. Yalnızca 23 Nisan günü 12 bin kişi tesise giriş yaptı. Toplam 153 farklı türden yaklaşık bin 600 hayvana ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi, ziyaretçilere doğayla iç içe vakit geçirme ve farklı türleri yakından tanıma imkânı sundu. Özellikle çocuklar, daha önce yalnızca kitap ve ekranlardan gördükleri hayvanları ilk kez yakından görmenin heyecanını yaşadı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği hayvanat bahçesi, Kayseri’de 23 Nisan etkinliklerinin en çok tercih edilen noktalarından biri oldu. Vatandaşlar, sunulan ücretsiz hizmet dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti. Öte yandan, hayvanat bahçesinde bulunan tüm canlıların sağlık durumlarının veteriner hekimler tarafından düzenli olarak takip edildiği, bakım ve beslenmelerinin ise uluslararası standartlara uygun şekilde sürdürüldüğü belirtildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaş odaklı hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor.