POLİTİKA - 06 Nisan 2021 Salı 13:30

Salihli’deki don zararı yüzde 10 ila 30 arasında

A
A
A
Salihli’deki don zararı yüzde 10 ila 30 arasında

AK Parti Salihli İlçe Başkanı Selçuk Dinç, geçtiğimiz hafta yaşanan don afetiyle ilgili hasar tespit çalışmaları sonucunda bölgede yüzde 10 ile yüzde 30 arasında hasar tespit edildiğini söyledi.

AK Parti Salihli İlçe Başkanı Selçuk Dinç, geçtiğimiz hafta yaşanan don afetiyle ilgili hasar tespit çalışmaları sonucunda bölgede yüzde 10 ile yüzde 30 arasında hasar tespit edildiğini söyledi.


Parsel bazlı hasar tespit çalışması yaptırmak isteyen üreticilerin doğal afet başvuru dilekçesi vermeleri gerektiğini de belirten Dinç “Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız her zaman olduğu gibi bundan sonra da çiftçimizin sorunlarının çözümü için gerekli çalışmayı yapacaktır.” dedi.


Don afeti ile ilgili hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi veren Dinç, binlerce dekar arazide gerekli çalışmanın yapıldığını belirterek şunları söyledi: “Don afeti ile ilgili 24 ile 29 Mart tarihleri arasında yapılan tespitlerde bağlarımız için 49 mahallede 2 bin 559 çiftçi 86 bin 80 dekar arazide 4 bin 800 ayrı parselde çalışma gerçekleştirildi. Kayısı için ise 3 mahallemizde 60 çiftçi üzerinde 3 bin 500 dekar arazide 130 ayrı parselde, yine erik için de 3 mahallemizde 10 çiftçide 400 dekardan fazla alanda 40 ayrı parselde inceleme yapıldı. Bölgemiz için oldukça önemli olan bu ürünler üzerine yapılan teknik incelemeler sonucunda yüzde 10 ile yüzde 30 arasında hasar tespit edildi. Bölgemizde parsel bazlı hasar tespit çalışması yaptırmak isteyen üreticilerimizin Doğal Afet Başvuru dilekçeleri vermeleri gerekmektedir. Önümüzdeki süreçte bu konuyla ilgili de ayrıca bir çalışma başlayacaktır. Oluşan hasarlarla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığımız kesinlikle çiftçilerimizin yanında olacaktır. Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız her zaman olduğu gibi bundan sonra da çiftçimizin sorunlarının çözümü için gerekli çalışmayı yapacaktır. Üreten kesimimizin her alanda desteklenmesi adına hükümetimizin yaptığı çalışmalar ortada. Doğal afetler sonucu oluşan mağduriyetlerin giderilmesi noktasında da gerekli destek verilecektir”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.