SAĞLIK - 31 Mart 2023 Cuma 12:29

Sempozyumun meyveleri toplanmaya başlandı

A
A
A
Sempozyumun meyveleri toplanmaya başlandı

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Kronik Yara Bakımı Sempozyumu’nun ilk çıktıları dağıtılmaya başlandı.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Kronik Yara Bakımı Sempozyumu’nun ilk çıktıları dağıtılmaya başlandı.


“Birlikte el ele yarasız günlere” konulu proje çerçevesinde gerçekleşen sempozyumda elde edilen bilgilerin daha çok hastanın tedavisinde kullanılması için derlenen kitapçıklar, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca tarafından Merkezefendi Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisleri ve Evde Bakım Servisi personeline dağıtılarak sağlık profesyonellerinin kullanımına sunuldu.


Hastane ziyaretinden sonra açıklamalarda bulunan Karaca, sempozyumdaki katılımcıların konuşmalarının Manisa İl Sağlık Müdürlüğü resmi Youtube hesabına yüklenmesinden sonra bu kitapçıkların da dağıtılmasıyla artık doğru bilgiye ulaşmak isteyen herkese imkan sağlandığını belirtti. Karaca: “Sempozyumun sonunda elde etmeyi planladığımız materyallerden sonuncusu olan hasta yakınlarını da bilgilendirmek için temel bilgiler içeren kısa animasyonlar da çok yakında resmi hesaplarımızdan yayınlanacak. Bu animasyonlar sayesinde hasta yakınları hastaya daha doğru ve kendinden emin şekilde yardımcı olabilecek ve hastanın konforunu artıracak. Birlikte el ele yarasız günlere yürüyeceğiz” ifadelerini dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Vergi Denetim Kurulu’na rüşvet soruşturmasında yeni operasyon: 10 gözaltı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleşen baskınlarda 10 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen "rüşvet" soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonların ilki 26 Aralık 2024’te düzenlenmişti. Soruşturma kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyon sırasında şüphelilerden elde edilen telefonların bilirkişi incelemesi sırasında çok sayıda kişinin benzer eylemlere karıştıkları tespit edildi. Bu kapsamda imaj ve imaj inceleme tutanaklarında yer alan tespitlerde kimlikleri açığa çıkarılan şüphelilerin rüşvet suçuna karıştıkları, bu şahısların firma sahipleri ile ilişki kurarak cezai müeyyideden kaçınmaları karşılığında rüşvet talep ettikleri ve aldıkları belirlendi. Yeni deliller ışığında harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipler, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında bu sabah yeni bir operasyon başlattı. Uzun süre devam eden teknik ve fiziki çalışmaların sonucunda İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 10 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Soruşturma kapsamında yürütülen tahkikat işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.