ASAYİŞ - 08 Nisan 2026 Çarşamba 17:06

Tamir etmek için altına girdiği minibüsün altında kaldı

A
A
A

Manisa’da yol kenarında arıza yapan minibüsü tamir etmek için altına giren tamirci, krikonun kayması sonucu aracın altında kalarak yaralandı.

Olay, sabah saat 09.30 sıralarında Şehzadeler ilçesi İzmir Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde arıza yapan 45 J 1874 plakalı minibüsü tamir etmek isteyen R.K., aracı kriko ile kaldırdı. R.K, tamir işlemini gerçekleştirmek üzere minibüsün altına girdiği sırada krikonun aniden kayması sonucu tonlarca ağırlıktaki aracın altında kaldı. Olayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye kısa sürede polis ve 112 acil sağlık ekipleri sevk edildi. Vatandaşların da yardımıyla otobüsün altından çıkarılan R.K. ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Ambulansla Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan R.K.’nın yapılan kontrollerinde kalçasında kırık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. Öte yandan kaza anı çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi.

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri ’Dur’ ihtarına uymayan sürücü yaya olarak da kaçamadı: 450 bin TL ceza yazıldı Kayseri’nin Kocasinan ilçesinden polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü araçla sıkıştırıldıktan sonra yaya olarak kaçmaya çalıştı. Araçla kaçamayacağını anlayan şahıs, yaya olarak kaçmaya çalışırken kovalamaca sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde şahsın 3.27 promil alkollü olduğu belirlenerek, 450 bin TL idari para cezası yazıldı. Edinilen bilgiye göre, Yıldızevler Mahallesi 317. Sokak’ta polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan K.A. yönetimindeki 46 FP 645 plakalı minibüs ile kaçmaya başladı. Niyazi Bahçecioğlu Caddesi üzerinde ekipler tarafından sıkıştırılan K.A. bu kez de minibüsten inerek, yaya olarak kaçmaya çalıştı. K.A. ekipler tarafından Yıldırım Beyazıt Mahallesi Arif Sokak’ta yakalandı. Yapılan kontrollerde K.A.’nın 3.27 promil alkollü olduğu belirlenerek, ’dur ihtarına uymama’, ikinci kez ’alkollü araç kullanma’, ’sürücü belgesine el konulduğu halde araç kullanma’ ve Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden toplamda 450 bin TL idari para cezası yazıldı. Ehliyetine 3 ay önce ’alkollü araç kullanma’ suçundan el konulduğu öğrenilen K.A.’nın ehliyetini geri alma süresi 2 yıl daha uzadı. Öte yandan, minibüste 60 gün süreyle trafikten men edildi. K.A. hakkında ’trafiğin güvenliğini tehlikeye sokma’ suçundan adli işlem başlatıldı.